Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Francūzis pieķerts blēdamies spēka trīscīņas PČ

Juris Miņins
Juris Miņins

Francūzis pieķerts blēdamies spēka trīscīņas PČ
Mels La Pavens, Foto:ekrānšāviņš

Franciju pārstāvošais sportists Mels Le Pavens pēdējo dienu laikā ir kļuvis par spēka sporta slavenību, taču iemesls tam nav diez ko patīkams, jo veterānu grupā startējošais atlēts ir pieķerts mēģinot apšmaukt tiesnešus pasaules čempionātā.

Šajās dienās Zviedrijā notiek Starptautiskās pauerliftinga federācijas (IPF) rīkotais pasaules čempionāts klasiskajā spēka trīscīņā, kurā piedalās arī jauniešu un veterānu grupas sportisti. Tieši ar M1 veterānu grupas sacensībām arī ir saistīts lielākais šī PČ skandāls.

Francijas sportists 41 gadu vecais un svara kategorijā "līdz 83 kg" startējošais Mels Le Pavens, kurš, atgādināsim, devās uz startu klasiskā pauerliftinga sacensībās, vispirms, pietupienu disciplīnā, zem sava triko bija paslēpis pietupienu kombinezonu, bet izejot uz spiešanu guļus viņam zem krekla bija paslēpts tā sauktais slingšots, jeb elastīga materiāla cilpa, kas var palīdzēt pacelt lielāku svaru.

Lai blēdība netiktu pamanīta, La Pavens, kurš ikdienā strādā par skolotāju, izvēlējās viltīgu taktiku – uz saviem piegājieniem izgāja ļoti ātri un tikpat ātri arī pazuda no svaru celšanas podesta.

Jāpiebilst, ka ne pietupienu kombinezons, ne slingšots klasiskā pauerliftinga sacensībās nav atļautā ekipējuma sarakstos, tā kā var ļoti būtiski uzlabot sportista rezultātu.

Interesanti, ka šos pārkāpumus atklāja nevis IPF oficiālās amatpersonas un sacensību tiesneši, bet gan citi sportisti, kuri tad arī skrēja pakaļ prom mūkošajam francūzim. Pēc atklātajiem pārkāpumiem Francijas sportists tika diskvalificēts no sacensībām, bet viņa rezultāti – anulēti.

Mels Le Pavens dažāda līmeņa turnīros Francijā ir startējis jau kopš 2016. gada, bet šī gada jūlijā piedalījās arī Eiropas čempionātā veterāniem. Viņa labākie rādītāji bija 265 kg pietupienos, 152.5 kg spiešanā guļus un 270 kg vilkmē. Labākā summa – 682.5 kg.

Mela Le Pavena starta apskats

Izmantotie resursi:
https://www.powerliftingmotivation....

  +2 [+] [-]

, 2021-09-30 21:54, pirms 3 gadiem
blēdāmies (-īties, -ināties)

     [+] [-]

, 2021-10-01 11:15, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: blēdāmies (-īties, -ināties)
Blēdāmināties? Nav brīnums, ka latviešu valodu uzskata par grūtu

     [+] [-]

, 2021-10-01 13:02, pirms 3 gadiem
tā pakaļdzīšanās nevar neatgādināt to memi..