Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Kazeļņiks spēkavīru Čempionu līgas posmā Londonā piektais

Jānis Pārums

Kazeļņiks spēkavīru Čempionu līgas posmā Londonā piektais
Agris Kazeļņiks
Foto: Ritvars Raits, Sportacentrs.com

Pagājušās nedēļas nogalē Londonas Vemblija stadionā norisinājās kārtējais spēkavīru čempionu līgas posms, kurā piedalījās arī latviešu spēkavīrs Agris Kazeļņiks, izcīnot piekto vietu.

Londonas posmā atlēti sacentās piecos vingrinājumos:

- 300 kg svara vilkšana no zemes
- 140 kg baļķa celšana
- Smagās automašīnas vilkšana 20m
- Fermera pastaiga ar 2x160kg 40 m distancē
- Akmeņu celšana 100, 130, 155, 170, 185 kg

Ļoti spēcīgajā konkurencē Kazeļņikam šoreiz nedaudz nepaveicās ar izlozi, jo pirmais vingrinājums bija jāuzsāk pirmajam. Svara vilkšanā no zemes, kur bija jāceļ vieglā automašīna, tā sāka ripot un Agrim neizdevās parādīt savu labāko sniegumu. Jau nākamajiem dalībniekiem automašīna tika nostiprināta un vingrinājumu izpildīt nedaudz vieglāk. Agrim šajā vingrinājumā 6.vieta, kas bija sliktākais rezultāts sacensībās.

Nākamajos vingrinājumos Agrim gan ceturtās, gan piektās vietas, bet pēdējā vingrinājumā – akmeņu celšanā pat otrā vieta, zaudējot tikai Židrūnam Savickam gandrīz sekundi. Posma kopvērtējumā Agris Kazeļņiks izcīnīja dalītu 4./5.vietu, bet labākas atsevišķo vingrinājumu pozīcijas ceturto vietu deva pazīstamajam poļu atlētam Jarekam Dimekam (abiem 35 punkti).

Pirmās trīs vietas ieguva Židrūns Savickas (Lietuva) – 53,5 punkti, Marks Fēlikss (Lielbritānija) – 42,5 punkti, un Andrus Murumets (Igaunija) - 39 punkti. Aiz Agra palika vairāki nesen notikušo The World’s Strongest Man 2009 dalībnieki, tai skaitā, finālists anglis Terijs Holands, ukrainis Iļjins, austrietis Vildauers u.c.

"Varēju būt vienu vai divas vietas augstāk, ja nebūtu nepaveicies pirmajā vingrinājumā un akmeņus varēju pacelt to vienu sekundi ātrāk. Tomēr galvenais, ka nebiju sliktāks par daudziem WSM dalībniekiem. Interesanti, ka sacensības vēroja kādi astoņi tūkstoši skatītāju, kas atbalstīja Židrūnu, jo lielākā daļa laikam bija lietuvieši. Bet vietējo Holandu pat ūjināja," pēc sacensībām stāstīja pats Agris Kazeļņiks.

Nākamais Čempionu līgas posms notiks Ungārijā 31.oktobrī, bet notikušas izmaiņas plānos par Čempionu Līgas finālu. Tas varētu notikt nevis Ķīnā, bet Ukrainā. Šobrīd mūsu spēkavīrs ir izvirzījies otrajā vietā Spēkavīru Čempionu līgas kopvērtējumā, taču daudz neatpaliek Savickas un Katona. Pirmais ir igaunis Murumets.

Informāciju sagatavoja:
Sporta attīstības centrs sadarbībā ar Latvijas Spēka atlētu federāciju

     [+] [-]

, 2009-10-26 21:51, pirms 15 gadiem
Forši ka Agra viedoklis rakstā arī ir! Turies Agri!