Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Spīķeros Latvijas čempionātam svinēs 10 gadu jubileju

Baiba Norberte
Baiba Norberte

Šonedēļ 10 gadu jubileju svinēs Latvijas čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus uz atkārtojumu skaitu. Iepriekšējos gados sacensības bija pazīstamas kā Lido Kauss, taču šogad tas būs Rīgas Kauss. Sacensības notiks sestdien, 28. maijā, Rīgā Spīķeru radošajā kvartālā ,Maskavas ielā 6. Sacensību sākums plkst. 11.30.

Kopš Latvijas Pauerliftinga federācijas sacensību kalendārā ir iekļauta svaru stieņa spiešana guļus uz atkārtojumu skaitu, sportisti ik gadu izrāda lielu interesi par šādu iespēju mēroties spēkiem. Šādas sacensības Latvijas čempionāta līmenī notiek tikai reizi gadā. Spēka izturība ir svarīga šajā disciplīnā, jo svaru stienis netiek noslogots ar ripu daudzumu, bet gan sportistiem noteikts svars jāuzspiež vairākas reizes pēc kārtas. Stieņa smagums vīriešiem ir sava personīgā svara apmērā, bet sievietēm - puse no sava svara. Sacensības notiek jauniešu, junioru, vīru, senioru un sieviešu konkurencē dažādās svara kategorijās.

Sacensības vēl spraigākas padarīs sportistu cīņa par jauniem Latvijas rekordiem. Vēl joprojām starp vīriem nepārspēts ir ventspilnieks Aleksandrs Malašonoks, kurš 2011. gadā savu svaru uzspieda 47 reizes. Dāmu konkurencē spēkā izturīgākā ir Digna Tuča, kura 2013. gadā pusi no sava svara uzspieda 107 reizes. Sportisti ir aicināti piedalīties sacensībās, lai pārspētu arī sacensību dalībnieku skaita rekordu par godu čempionāta desmitgadei. Līdz šim sportistu visapmeklētākās sacensības bija 2013. gadā. Toreiz sacensības pulcēja 193 atlētus no 38 komandām. Čempionātā ar kausiem apbalvos komandas absolūtajā vērtējumā - Latvijas vērtējumā un Baltijas vērtējumā.

Detalizētāks sacensību apraksts pieejams: Latvijas Pauerliftinga Federācija

Sacensības organizē Latvijas Pauerliftinga federācija sadarbībā ar biedrību „Spēka Pasaule” un biedrību „Arkan Sport”. Sacensības atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, Live Rīga, Latvijas Sporta federāciju padome, Izglītības un zinātnes ministrija, Latvijas augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmums „Rosība” un interneta veikals veikals.sp.lv/.

Informāciju sagatavoja:
Baiba Norberte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Pauerliftinga federācija
Biedrība Spēka Pasaule
Speka Pasaule, Latvijas Pauerliftinga Federācija
e-pasts: sab@sp.lv, mob.tālr.: +371 287 52 793

Papildu informācijai:
Vitālijs Dubovs
Sacensību direktors
Biedrība Arkan Sport
Mob.tālr.: +371 29526301