Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Visockis jau sesto reizi startēs sacensībās "Mr Universe"

Jānis Celmiņš

Visockis jau sesto reizi startēs sacensībās "Mr Universe"
Aivars Visockis

Latvijas atlēts Aivars Visockis no 23. līdz 25. oktobrim piedalīsies vissenākajās "body building" sacensībās "Mr Universe". Šī būs jau sestā reize, kad sportists piedalās šajās sacensībās.

"Mr Universe" ir vissenākās "body building" sacensības, kuras rīko "NABBA bodybuilding federation". Šo sacensību pirmsākumi meklējami 1901. gadā Anglijā karaliskajā Alberta hallē, kurā grupa entuziastu rīkoja pirmās improvizētās sacensības. Sacensības tiesāja slavenais atlēts Jevgēnijs Sandovs, kura skulptūras atlējums ir ņemts par paraugu "Mr Olimpia" statuetei.

1906. gadā Sandovs nodibināja līgu "Veselība un Spēks", kura sāka nodarboties ar fiziskās attīstības un ķermeņa kultūras attīstīšanu. Nosaukums tika ņemts no tā laika populāra žurnāla ar nosaukumu "Veselība un Spēks", kurš tika izdots jau kopš 1894. gada. Sākumā sacensības notika neregulāri, tomēr līdz 1936. gadam līgas biedru skaits sasniedza 11398 biedru.

Katru gadu turnīra norises vieta tiek mainīta un šogad tās būs jau 61 sacensības pēc kārtas, kuras norisināsies kūrortpilsētā Sautportā . 1950. gadā "Mr Universe" sacensībās piedalījās jaunietis no Kanādas nu jau pasaulslavenais Jo Veiders, kurš tikai pēc 15 gadiem 1965. gadā izveidoja savas "bodybuilding" sacensības ASV "Mr Olimpia", kuras šobrīd ir prestižākās sacensības pasaulē.

1967. gadā "Mr Universe" čempiona titulu starp amatieriem ieguva Arnolds Švarcnegers. Šo panākumu viņš atkārtoja 1968, 1969 un 1970. gadā, jau kā čempions starp profesionāļiem. 1970. gadā Arnolds Švarcnegers startēja arī ASV un ieguva čempiona titulu sacensībās "Mr Olimpia".

Šogad uz leģendāro "superturnīru", kas norisināsies no 23 līdz 25 oktobrim dosies arī Latvijas ‘’bodibilderu’’ komanda piecu cilvēku sastāvā. Uz šīm sacensībām dosies arī Latvijas titulētākais sportists šajā sporta veidā Aivars Visockis. Leģendārais 52 gadus vecais sportists "Mr Universe" turnīrā piedalīsies jau sesto reizi. Labākie viņa sasniegumi ir sestā vieta 2004. gadā un piektā vieta divus gadus vēlāk. Aivars Visockis startēs kategorijā "Masters 50+", kategorijā, kurā tieši uz šo turnīru katru gadu sabrauc visi pasaules labākie. Šajā sezonā Aivars Visockis gatavošanos posmu aizvadījis ar jaunās paaudzes uztura bagātinātājiem no saviem atbalstītājiem SIA "X-POWER", pateicoties kuriem sagatavošanās posms noritējis pilnīgi jaunā kvalitātē un sasniegta līdz šim labākā forma un kondīcija.

"Esmu savā labākajā formā, kādā jebkad esmu bijis, tieši tāpēc šogad mērķis ir tikt labāko trijniekā, vieta zemāk jau būs zaudējums," īsi pirms došanās uz sacensībām atzīst pats Visockis.

Informāciju sagatavoja:
Aivars Visockis un Normunds Mucenieks

  +6 [+] [-]

, 2009-10-22 15:14, pirms 15 gadiem
ohoo...interesanti - kas tad tie par tādiem jauniem superpreperātiem?!
lai nu kā - veiksmi vecajam zēnam un co!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2009-10-22 15:18, pirms 15 gadiem
Kuri ir paareejie 4?