Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Bijusī rīdziniece Grišina triumfē "Ms.Olympia", Kailai – 10. tituls

Juris Miņins
Juris Miņins

Bijusī rīdziniece Grišina triumfē "Ms.Olympia", Kailai – 10. tituls
Oksana Grišina
Foto: musculardevelopment.com

Ar ilgi gaidīto Oksanas Grišinas uzvaru noslēdzās "Ms.Olympia" Fitnesa kategorijas sacensības, savukārt sieviešu bodibildinga sacensībās savu desmito uzvaru šajā turnīrā izcīnīja Airisa Kaila.

Oksana Grišina, kas pēdējos gados stabili bija ieņēmusi vietu pasaules labāko fitnesa kategorijas pārstāvju elitē, iepriekšējos divus gadus, lai arī parādīja labu sniegumu, nespēja uzvarēt bodibildinga galvenajās sacensībās, taču šogad viņai izdevās triumfēt.

Iepriekšējos divos gados, kad Oksana palika otrajā vietā, viņa piekāpās tikai titulētajai Adelai Garsijai, kas "Ms.Olympia" fitnesa sacensībās kopā ir uzvarējusi astoņas reizes. Šogad, kad Garsija ir aizgājusi no lielā sporta, Grišina ieņēma viņas vietu, turklāt, nevis vienkārši izdarīja minimālo programmu, bet arī, sev raksturīgajā artistiskajā manierē, izpildīja lielisku akrobātisko programmu.

Otrajā vietā palika Regaina Da Silva, bet trijnieku noslēdza Tanja Džonsone.

Jāpiebilst, ka Oksana Grišina savu sportistes karjeru, vēl kā mākslas vingrotāja, sāka tieši Rīgā, taču vēlāk viņas ģimene pārcēlās uz Kaļiņingradu, bet pašlaik Krieviju pārstāvošā sportiste dzīvo ASV.

Savukārt sieviešu bodibildinga kategorijā savu desmito uzvaru ieguva Airisa Kaila, tādējādi kļūstot par visu laiku uzvarām bagātāko sportisti "Olympia" sacensību vēsturē, kā sieviešu, tā vīriešu konkurencē. Pēc apbalvošanas gan Airisa paziņoja, ka šis arī ir pēdējais viņas izcīnītais tituls un viņa aiziet no lielā sporta.

Otro vietu šajā kategorijā ieguva Rumānijā dzimusī Šveices sportiste Alina Popa. Savukārt uz trešā pjedestāla pakāpiena stājās Debija Lazevski.

Visbeidzot pašā populārākajā (kā no dalībnieču, tā skatītāju puses) kategorijā, fitness bikini, atkārtotu uzvaru izcīnīja Ešlija Kaltvasera, kura, atšķirībā no pagājušā gada, šogad jau bija ļoti labi zināma atlēte, turklāt viņai bija jāaizstāv savs tituls. To viņa arī izdarīja neskatoties pat uz to faktu, ka šo bikini turnīru nosauca par visu laiku labāko pēc dalībnieču sastāva kāds ir kāpis uz Olimpijas skatuves.
Džaneta Lajanga palika otrā, trešo vietu ieņēma Steisija Aleksandra, bet ārpus pirmā trijnieka palika tādas vēl nesen kategorijas avangardā esošās sportistes kā Ješaira Roblesa, Amanda Latona un India Pauliņjo.

Izmantotie resursi:
contest.bodybuilding.com
Bodybuilding #1 Destination at Muscular...

  +2 [+] [-]

, 2014-09-20 16:01, pirms 10 gadiem
Loģiska Grišinas uzvara, jo kā Garsija aizgāja, tad viņa palika par vadošo fitnesisti pasaulē, pēdējos gados viņa konstanti gāja uz šo uzvaru:

5. vieta 2011. gada Olimpijā
3. vieta 2012. gada Arnold's Classic
2. vieta 2012. gada Olimpijā
1. vieta 2012. gada Arnold's Classic Europe
2. vieta 2013. gada Arnold's Classic
2. vieta 2013. gada Olimpijā
2. vieta 2013. gada Arnold's Classic Europe
1. vieta 2014. gada Arnold's Classic

+ pa vidu uzvaras dažādos PRO turnīros un vispār, kopš jau pieminētā 2011. gada Olimpijas starta, kur viņa palika piektā, nākamajās sacensībās viņa ne reizi nefinišēja ārpus TOP-3, turklāt tik viena trešā vieta ir bijusi.

Grišina ir vnk šī sporta veida superzvaigzne.

Airisa Kaila... neteikšu, ka man patīk sieviešu bodibildings kā tāds, taču 10 tituli ir ĻOTI iespaidīgi.
Tik man liekas, ka bez tādas spilgtas personības kāda ir Airisa, šis konkurss visai drīz zaudēs savu aktualitāti, jo IFBB amatieru līmenī sieviešu bodibildingu jau ir izslēgusi no savas programmas, līdz ar to nebūs kas pāriet uz PRO, jo dāmām nebūs intereses par šo sportu, nebūs spēcīga līdera, līdz ar to, prognozēju, ka tuvāko 5 gadu laikā no Olimpijas skatuves pazudīs lielās dāmas.

Tagad gan atliek gaidīt lielo onkuļu cīņas.

  -1 [+] [-]

, 2014-09-20 16:21, pirms 10 gadiem
Uzvarna un tutuls-tas ir nopietni!

     [+] [-]

, 2014-09-20 18:52, pirms 10 gadiem
Vai bildee ir Grishina vai Kaila?
Man jau liekas pa traku rumpis "fitnesam"!

  +1 [+] [-]

, 2014-09-20 19:02, pirms 10 gadiem
Bam Bam rakstīja: Vai bildee ir Grishina vai Kaila?
Man jau liekas pa traku rumpis "fitnesam"!
Bildē ir Oksana Grišina.
Tieši tā arī izskatās fitnesa kategorija IFBB.

Fitness kā sporta kategorija un fitness kā dzīvesveids, t.i., idejas "to be fit" virzītājs, ir divas dažādas lietas. Pat fitnes-bikini TOP sportistes priekš vidējā parastā mirstīgā liksies ar pārāk lielu muskuļu detalizāciju.