Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Renārs Dronga izcīna zeltu EČ Islandē

Baiba Norberte
Baiba Norberte

Vakar, 19. augustā, Islandē notiekošajā Eiropas čempionātā svaru stieņa spiešanā guļus ar ekipējumu Latvijas izlases sportists Renārs Dronga izcīnīja zelta medaļu, uzspiežot 240 kg smago svaru stieni.

No 18. līdz 20. augustam Islandē notiek Eiropas čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus ar ekipējumu junioru un open grupām. Sacensībās piedalījās un Latviju pārstāvēja Renārs Dronga un Jana Jansone no Jelgavas pilsētas pauerliftinga sporta kluba „Apolons”.

R. Dronga startēja svara kategorijā līdz 74 kg kopā ar vēl četriem sportistiem no Krievijas, Zviedrijas un Islandes. R. Dronga pirmajā piegājienā mēģināja uzspiest 235 kg, taču diemžēl neveiksmīgi. Sportists nepadevās un otrajā piegājienā izdevās tikt galā ar šo svaru. Sacensības turpinājās ar pieteiktajiem 240 kg uz svaru stieņa trešajā piegājienā, un R. Dronga veiksmīgu rezultātu. Uzspiestie 240 kg ļāva sportistam kļūt par Eiropas čempionu, izcīnot zelta medaļu, kā arī uzstādot jaunu Latvijas rekordu vīriem svara kategorijā līdz 74 kg. Ar R. Dronga sniegumu Latvija 15 valstu konkurencē ierindojās 6. vietā.

Latvijas izlases pārstāve sieviešu open grupā Jana Jansone svara kategorijā līdz 57 kg ierindojās 4. vietā. J. Jansonei pirmais piegājiens bija veiksmīgs ar uzspiestajiem 85 kg. Otrajā piegājienā tika uzspiesti 92,5 kg, taču mēģinājums tikt galā ar 95 kg uz svaru stieņa bija neveiksmīgs. J. Jansone ar sniegumu 92,5 kg ir kļuvusi par Latvijas rekordisti svara kategorijā open sievietēm līdz 57 kg. Jāpiebilst, ka J. Jansone bija pirmā sieviete Latvijas vēsturē, kas startēja ar ekipējumu starptautiskajās svaru stieņa spiešanas guļus sacensībās Starptautiskās Pauerliftinga federācijas (IPF) versijā. Līdz šim Latvijas izlases sievietes ir piedalījušās bez ekipējuma svaru stieņa spiešanas guļus čempionātos.

Sacensību rezultāti pieejami: European Open Bench Press Championships 2016 -...

Eiropas čempionātu svaru stieņa spiešanā guļus ar ekipējumu junioru un open grupām organizē Eiropas Pauerliftinga federācija (EPF) sadarbībā ar Islandes Pauerliftinga federāciju. Sacensībās drīkst piedalīties tikai EPF dalībvalstis. Latvijas izlases startu atbalsta Jelgavas pilsētas dome un Latvijas Pauerliftinga federācija.

Informāciju sagatavoja:
Baiba Norberte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Pauerliftinga federācija
Biedrība Spēka Pasaule
Speka Pasaule, Latvijas Pauerliftinga Federācija
e-pasts: sab@sp.lv, mob.tālr.: +371 28 752 793

     [+] [-]

, 2016-08-20 11:28, pirms 8 gadiem
Pa pirmo!!!

     [+] [-]

, 2016-08-20 12:55, pirms 8 gadiem
Ko Bāībā saēdusies tajā Īšlandē??