Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

R. Dronga un J. Jansone piedalīsies EČ svaru stieņa spiešanā guļus

Baiba Norberte
Baiba Norberte

No 18. līdz 20. augustam Īslandē notiks Eiropas čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus ar ekipējumu junioru un open grupām. Sacensībās piedalīsies un Latviju pārstāvēs Renārs Dronga un pirmā sieviete Latvijas vēsturē, kas piedalīsies šāda tipa sacensībās, Jana Jansone.

Jana Jansone ir pirmā sieviete Latvijas vēsturē, kas startēs ar ekipējumu starptautiskajās svaru stieņa spiešanas guļus sacensībās Starptautiskās Pauerliftinga federācijas (IPF) versijā. Līdz šim Latvijas izlases sievietes ir piedalījušās bez ekipējuma svaru stieņa spiešanas guļus čempionātos. Sportiste ir vairākkārtēja Latvijas čempione un rekordiste. Īslandē J. Jansone sacentīsies open sieviešu grupā svara kategorijā līdz 57 kg. Šajā kategorijā kopā piedalīsies četras sportistes, un tiks pārstāvēta Krievija un Zviedrija. Cīņa par medaļām solās būt sīva, jo konkurentes ir pieteikušas augstus svarus. J. Jansones starts būs 19. augustā plkst. 16.00 pēc Latvijas laika.

Tā paša 19. augusta vakarā plkst. 18.30 pēc Latvijas laika par pjedestāla vietu piecu vīru konkurencē sacentīsies Latvijas rekordists un vairākkārtējs čempions Renārs Dronga. R. Dronga piedalīsies svara kategorijā līdz 74 kg open vīru grupā kopā ar Zviedrijas, Īslandes un Krievijas pārstāvjiem. Sportisti ir pieteikuši ļoti tuvus svarus, līdz ar to katrs nākamais sacensību solis būs jāpārdomā stratēģiski, lai nekļūdīties un spētu izcīnīt čempiona titulu.

Kopā ar sportistiem devās arī Vladislavs Konderko, kurš sacensībās piedalīsies kā asistents. Latvijas Pauerliftinga federācija aicina atbalstīt mūsu sportistus un sekot līdzi Eiropas čempionātam video translācijā GOODLIFT LIVE SCORESHEET

Abi Latvijas izlases pārstāvji sacensībām gatavojās kopā ar Jelgavas pilsētas pauerliftinga sporta kluba „Apolons” treneri Edmundu Jansonu. Sporta klubam „Apolons” ir izveidojusies veiksmīga sadarbība ar Lietuvas sportistiem pauerliftingā. Šogad gan R. Dronga, gan J. Jansone piedalīsies Lietuvas atklātajā čempionātā svara stieņa spiešanā guļus ar ekipējumu. Pagājušajā gadā Lietuvā R. Dronga kļuva par absolūti spēcīgāko vīru sacensībās, uzspiežot 230 kg smagu svaru stieni. Šis rezultāts ļāva izpildīt starptautiskā sporta meistara normatīvu un uzstādīt jaunu Latvijas rekordu. Savukārt J. Jansone ar rezultātu 85 kg laboja Latvijas rekordu un kļuva par trešo spēcīgāko dāmu absolūtajā sieviešu vērtējumā.

Eiropas čempionātu svaru stieņa spiešanā guļus ar ekipējumu junioru un open grupām organizē Eiropas Pauerliftinga federācija (EPF) sadarbībā ar Īslandes Pauerliftinga federāciju. Sacensībās drīkst piedalīties tikai EPF dalībvalstis. Latvijas izlases startu atbalsta Jelgavas pilsētas dome un Latvijas Pauerliftinga federācija.

Informāciju sagatavoja:
Baiba Norberte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Pauerliftinga federācija
Biedrība Spēka Pasaule
Speka Pasaule, Latvijas Pauerliftinga Federācija
e-pasts: sab@sp.lv, mob.tālr.: +371 28 752 793

     [+] [-]

, 2016-08-18 12:48, pirms 8 gadiem
Kāda *ing Īslande??? Ir Islande. Liekās reiz mierā ar to 2006.gadā ieviesto stulbumu, kuru atkal mainīja 2011. Punkts un basta.

     [+] [-]

, 2016-08-20 09:34, pirms 8 gadiem
2011. gada 15. jūnija sēdē Latviešu valodas ekspertu komisija secināja: kaut gan no lingvistiskā viedokļa pareizāka būtu šīs valsts nosaukuma forma ar garo ī, tomēr, ievērojot tradīcijas citvalodu ģeogrāfisko nosaukumu atveidē, par pilnīgi atbilstošu latviešu valodas normām uzskatāma arī forma Islande. Tāpēc patlaban spēkā ir abas formas: Islande un Īslande.