Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Kazeļņiks sezonas kopvērtējumā - otrais

Jānis Celmiņš

Kazeļņiks sezonas kopvērtējumā - otrais
Agris Kazeļņiks
Foto: kazelniks.lv

Pagājušās nedēļas nogalē Ukrainā norisinājās pēdējais šīs sezonas spēkavīru
čempionu līgas posms. Sezonas pēdējais starts bija pulcējis ļoti spēcīgu dalībnieku sastāvu, no 12 atlētiem astoņi piedalījās arī šīgada "World Strongest Man" sacensībās Maltā. Neskatoties uz to latviešu spēka vīrs Agris Kazeļņiks izcīnīja augsto trešo vietu, bet sezona kopvērtējumā ierindojās otrajā vietā.

Agrim Kazeļņikam Ukrainā bija jācīnās gan ar Židrūnu Savicku (Lietuva), Andru Murumetsu (Igaunija), Marku Fēliksu (Lielbritānija), Ervinu Katonu (Serbija), Trevisu Ortmaijeru (ASV), Konstantīnu Iļjinu (Ukraina) un citiem.

Ukrainas posmā atlēti sacentās piecos vingrinājumos - kombinācija (nēši + fermera pastaiga + baļķa celšana), smagās automašīnas vilkšana 25 t 20m distancē, svara vilkšana no zemes, 95 kg hanteles celšana, akmeņu celšana 170 vai 200 kg pāri šķērslim

Jau pirmajos vingrinājumos, kā ierasts, visiem konkurentiem „vietu ierādīja” šobrīd neapšaubāmi stiprākais vīrs uz planētas lietuvietis Židrūns Savickas. Agris jau pirmajos divos vingrinājumos beidzot „iegāja ritmā” un izcīnīja trešās vietas. Arī trešajā un ceturtajā vingrinājumā mūsu spēkavīrs nenoslīdēja daudz zemāk, un iegūstot abos ceturtās vietas, pirms pēdējā vingrinājuma bija drošā trešajā vietā kopvērtējumā. Hanteles celšanā nedrīkstēja zaudēt vairāk kā sešas vietas sekotājiem, ko Agris pilnībā paveica, un šajā ļoti spēcīgajā konkurencē godam pelnīta trešā vieta! Finālposmā, tāpat kā iepriekšējos posmos, uzvarēja Židrūns Savickas, aiz sevis atstājot amerikāni Ortmaijeru. Tomēr, nepiedaloties sezonas sākuma un sacensībās, Židrūns sezonas Čempionu līgas kopvērtējumā tikai trešais, tomēr padarot 2009.gada Čempionu līgas kopvērtējuma pjedestālu pilnīgi patīkamu Baltijas līdzjutējiem, jo pirmajā vietā igaunis Andrus Murumets, otrais – mūsu Agris Kazeļņiks.
.
„Lai arī otro vietu faktiski biju nodrošinājis jau pirms šī posma, tomēr fatāla neveiksme varēja mani nobīdīt vienu vietu zemāk.Galvenais gandarījums par manu konkurētspēju šadā konkurencē, kas man dod pārliecību par saviem spēkiem. Cerams, ka nākamgad mani atkal aicinās uz vislielākajiem mačiem un tur šī pieredze un pārliecība būs vajadzīga,” pēc sezonas noslēguma priecīgs bija Agris Kazeļņiks.

Sīkāk par sacensībām un Agra Kazeļņika rezultātiem iespēja uzzināt: sacensibas.lv un parstiprulatviju.lv

Informāciju sagatavoja:
Sporta Attīstības centrs
sadarbībā ar Latvijas spēka atlētu federāciju

  +4 [+] [-]

, 2009-11-16 13:07, pirms 15 gadiem
MALACIS,this is the Power!!!

     [+] [-]

, 2009-11-17 05:38, pirms 15 gadiem
Šo sportu vajadzētu uz olimpiādi.