Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Ščerbatihs, Vidzis, Cīrulis un Allis apvienojas, lai rīkotu spēka spēles Dobelē

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Ščerbatihs, Vidzis, Cīrulis un Allis apvienojas, lai rīkotu spēka spēles Dobelē
Jānis Allis (no kreisās), Ivars Cīrulis, Viktors Ščerbatihs un Raivis Vidzis
Foto: kasjauns.lv

18. jūlijā Dobeles Ķestermeža estrādē ar vērienīgu pasākumu jau otro gadu pēc kārtas notiks biedrības „Gold Barbell” spēka sporta festivāls bērniem, jauniešiem un pieaugušajiem, kuru aicinājums ir būt fiziski attīstītiem. Tā organizēšanā apvienojušies četri zināmākie spēka disciplīnu sportisti no Dobeles.

Lai Latvijas jaunatni pievērstu spēka sportam, šogad biedrības „Gold Barbell” piecu gadu svinībām un īpašajiem mačiem Dobeles Ķestremežā apvienojušies olimpiskais medaļnieks svarcelšanā Viktors Ščerbatihs, pasaules spēkavīru kausa uzvarētājs Raivis Vidzis, Eiropas un pasaules čempionātu spēka trīscīņā medaļnieks Ivars Cīrulis, kā arī bijušais spēkavīrs, tagadējais uzņēmējs Jānis Allis.

Viņi sarīkojuši sacensības „Jubilejas kauss”. Tajās bērni un jaunieši varēs sacensties 14 dažādās atrakcijās, kur jāparāda savs spēks, attapība un veiklība.

„Teikšu atklāti, šīs atrakcijas, jeb drīzāk spēka pārbaudes, ir izveidotas tā, ka tajās mierīgi var piedalīties un varbūt pat uzvarēt arī jaunieši, kuri līdz šim nav īpaši aizrāvušies, piemēram, ar svarcelšanu, spēka trīscīņu, fitnesu vai citām spēka lietām. Tas ir tāds pasākums jauniešiem, kas aicina vispār kaut ko darīt savas fiziskās formas labad. Mačos labākie tiks pie balvām,” klāstīja pasākuma idejas autors, kluba „Gold Barbell” vadītājs Ivars Cīrulis.

„Gold Barbell jubilejas kausa” izcīņā bez šiem pasākumiem bērniem, protams, notiks arī spēka pārbaudes jauniešiem un vīriem.

„Amatieriem notiks spēka trīscīņa un spiešana guļus, savukārt jau profesionālākiem spēka vīriem, kuri izpildījuši sporta meistaru normatīvus, tā būs vilkme un spiešana guļus. Uz šiem mačiem uzaicināti arī sešu kaimiņvalstu atlēti. Tā ka būs uz ko paskatīties arī tiem, kuri paši negribēs cilāt smagumus,” teic olimpisko spēļu medaļnieks, svarcēlājs Viktors Ščerbatihs.

„Gold Barbell Jubilejas kausa” izcīņa Dobelē notiek jau otro gadu. Pērn uz to ieradās vairāk nekā 1000 interesentu, un šis pasākums tika atzīts par labāko sporta pasākumu Dobeles novadā.

Raivis Vidzis pieļauj, ka šogad uz pasākumiem vajadzētu ierasties vismaz divtik interesentiem, kuri gribēs atpūsties, izmēģināt savus spēkus dažādu smagumu cilāšanā, kā arī, protams, noklausīties grupas „Dzelzs vilks” uzstāšanos un izdancoties vakara pasākumiem sekojošajā ballē.

„Šogad pasākuma balvu fonds ir 2000 eiro. Protams, šī nav milzu summa, bet tas ir kaut kas. Ja agrāk mēs uz mačiem braukājām, neko nesaņemot, tik tērējot savus un sponsoru sagādātos līdzekļus, tad tagad ir šāds balvu fonds,” saka Jānis Allis.

Izmantotie resursi:
Kasjauns.lv - Interesantākais ziņu portāls Latvijā

     [+] [-]

, 2015-07-17 00:59, pirms 9 gadiem
Viktors izskatās gandrīz vai pats «plānākais»...