Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

IFBB izslēdz sieviešu bodibildingu, lai pretendētu uz vietu Olimpiādē

Juris Miņins
Juris Miņins

IFBB izslēdz sieviešu bodibildingu, lai pretendētu uz vietu Olimpiādē
Airisa Kaila
Foto: bodybuilding.com

Starptautiskā bodibildinga un fitnesa federācija (IFBB) nesen notikušajā valdes sēdē pieņēma virkni izmaiņu, lai pietuvoties ilgu laiku lolotajam sapnim – bodibildinga uzņemšanai Olimpisko spēļu programmā.

Ideju par bodibildingu kā Olimpisko sporta veidu bija izteikuši daudzi šī sporta veida funkcionāri – sākot no brāļiem Veideriem līdz pat Arnoldam Švarcnegeram, taču līdz šim tas viss bija palicis runu līmenī. Tomēr šogad, pēc Marokā notikušā Pasaules čempionāta IFBB ir spērusi soli tuvāk savam mērķim.

Galvenās izmaiņas, kas skar šo sporta veidu ir sieviešu bodibildinga izslēgšana no Pasaules čempionāta programmas. Kā galvenā motivācija tiek minēta, ka šī kategorija met vislielāko ēnu uz sporta veidu kopumā, jo uzskatāmi parāda aizliegto farmakoloģisko līdzekļu esamību tajā.

Tāpat ir pieņemtas vairākas izmaiņas Fitness bikini un Mens physique kategorijās, kā arī tika pieņemts lēmums klasisko bodibildingu pārdēvēt par Olimpisko bodibildingu.

Paredzams, ka, ja bodibildings tiks iekļauts Olimpisko spēļu programmā, tad tieši līdzšinējā Klasiskā bodibildinga kategorija būs kā programmas nagla, kas nozīmē, ka Olimpiādē nevarēs piedalīties PRO divīzijas smagāko svara kategoriju vadošie atlēti.

Izmantotie resursi:
ЖЕЛЕЗНЫЙ МИР - информационный портал и...

Vai bodibildingam ir jābūt Olimpiskajā programmā?

  • 20

  • 66


  -1 [+] [-]

, 2013-11-13 22:28, pirms 11 gadiem
Olimpiādē nevarēs piedalīties PRO divīzijas smagāko svara kategoriju vadošie atlēti.
un tas savukart nozime, ko PRO atleti is istie tirie atleti..

  +1 [+] [-]

, 2013-11-13 22:36, pirms 11 gadiem
un kā tur būs ar visām tām steroīdu un pārējo mēslu pārbaudēm? trakāk ies vaļā kā riteņbraukšanā!

  +1 [+] [-]

, 2013-11-13 23:08, pirms 11 gadiem
Syv123 rakstīja: Olimpiādē nevarēs piedalīties PRO divīzijas smagāko svara kategoriju vadošie atlēti.
un tas savukart nozime, ko PRO atleti is istie tirie atleti..
PRO nevarēs piedalīties, jo viņi neatbilst Klasiskā/Olimpiskā bodibildinga standartiem... .
Kas attiecas uz tīrību un pārbaudēm... viss bodibildings, kas ir uz skatuves ir ar farmu, bez variantiem. Taču, tāda pati situācija ir absolūtajā vairumā citu sporta veidu un, zin kā, dopkontroles vairumā gadījumu netiek masveidā izgāztas... .

Arī pašlaik IFBB PČ, EČ utml. turnīros ir dopkontroles. PRO divīzijā nav, atsevišķos populārākajos turnīros, kā, piem., Arnold's Classic - nav.

  +1 [+] [-]

, 2013-11-13 23:41, pirms 11 gadiem
Atradušies potenciālie olimpieši... Ar mākslīgi uzaudzētu muskuļu kalniem! Kur te cīņa, kur te rezultāts? OS nav fitnesa vai līdzīgs šovs, jibio rio!

  -1 [+] [-]

, 2013-11-14 00:54, pirms 11 gadiem
Denebs,ko tu tur muldi,kādiem mākslīgiem vēl musīšiem?! Viņi reāli iet uz kačājas,nevis silikonu laizj muskuljos,un kultūrisms būs kas līdzīgs mākslas vingrošanai un daiļlēkšanai,kur žūrija dod punkus.

  +1 [+] [-]

, 2013-11-14 09:36, pirms 11 gadiem
denebs rakstīja: Atradušies potenciālie olimpieši... Ar mākslīgi uzaudzētu muskuļu kalniem! Kur te cīņa, kur te rezultāts? OS nav fitnesa vai līdzīgs šovs, jibio rio!
Sports pats pa sevi ir šovs... bodibildings kā SACENSĪBAS... nu tas, protams, ir skaistumkonkurss, bet, atšķirībā no tiem, bodibildingā ir kaut kādi zināmi un saprotami kritēriji un es pat teikšu - izmēri.

Savukārt bodibildings kā treniņi, dzīvesveids... nu tas ir absolūts sports. PILNĪGI 24/7 un NEVIENS cits sporta veids tam klāt pat nestāv.

Cita lieta ir tajā, ka bodibildinga sabiedrība, t.i., pat ne sabiedrība, bet startējošie sportisti ne ļoti grib Olimpiādi, ja godīgi, jo tas nozīmē WADA normām atbilstoši doptesti, lielā nauda, kas veido atkarību no funkcionāriem utml.

Pašlaik, ja vien esi līmenī, bodibildings ir max individuāls sporta veids - teorētiski vari reāli viens pats gatavoties un startēt (līdz zināmam līmenim, tiesa gan).

Arī izvēlētās kategorijas jautājums... tas nozīmē, ka ir amatieri-olimpieši, kas ir 2 reizes mazāki (gandrīz vai burtiski) nekā sporta veida TOP atlēti. Nav jau vienīgais šāds gadījums (un ja IFBB ir bail no sabiedrības neizpratnes redzot 120 kg max sausos atlētus, pat varbūt saprotama), bet tikai - priekš kam jau sākotnēji norakt labas idejas. Futbols, daļēji arī Bokss parāda, ka nu maksimālās intereses ziņā tās ir zaudētāju pozīcijas.

Līdz ar to, patiesībā, tā Olimpiskā padarīšana nemaz nav tik viennozīmīga. To noteikti vajag IFBB, lai varētu piesaistīt naudu, to, iespējams, vajag sporta veidam kā masu pasākumam, bet to noteikti nevajag PRO līgai, to nevajag vadošajam amatieru līmenim. Pašlaik jau sākotnēji tiek veidota sistēma, kurā Olimpiskās spēles ir nevis sporta veida augstākā virsotne bet starpposms uz PRO (gan statusa ziņā, gan tāpēc, ka bodibildinga ideja ir - regulārs progress un 4 gadu laikā klasiķis, ja vien speciāli nesēž savā kategorijā un savu progresu nebremzē, smagi pāraug tos standartus).

Nu kaut kā tā... .