Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

papildināts Svarcēlājs Sļesarevs Eiropas junioru čempionātā 12. vietā, Bērzonam - astotā

Andrejs Siliņš

Svarcēlājs Sļesarevs Eiropas junioru čempionātā 12. vietā, Bērzonam - astotā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Eiropas junioru čempionātā svarcelšanā, kas norisinās Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē, svara kategorijā līdz 69 kilogramiem Latvijas svarcēlājs Vadims Sļesarevs izcīnīja 12. vietu, summā paceļot 260 kilogramus. Ulvim Bērzonam savā vecuma grupā devītā vieta.

18 gadus vecais Sļesarevs B grupā raušanā pacēla 115 kilogramus, lai gan mēģināja arī 120 kilogramus smagu stieni. 115 kilogrami bija trešā vieta B grupā. Grūšanā Vadims sāka ar 140 kilogramus smagu stieni, ko arī pacēla. Piecus kilogramus smagāko stieni ar pirmo mēģinājumu uzgrūst neizdevās, taču otrais piegājiens bija veiksmīgs, un tas bija otrs labākais rezultāts B grupā. Summā otrā vieta, bet kopvērtējumā ar A grupu Vadimam 12. rezultāts (divi A grupas sportisti palika bez rezultātiem).

Arī 1989. gadā dzimušais Ulvis Bērzons startēja svara kategorijā līdz 69 kilogramiem, bet viņš sacentās U-23 grupā. Kopumā par medaļām pacīnīties cerēja 11 atlēti, taču divi no viņiem palika bez rezultāta. Bērzons raušanā pacēla 126 kilogramus, kas vingrinājumā deva septīto vietu. Grūšanā padevās pacelt tikai vienā no trīs piegājieniem - 153 kilogrami. Šajā vingrinājumā astotā vieta, un arī summā viņš palika astotais, no labāko septītnieka atpaliekot nieka kilogramu. Uzvarēja Krievijas sportists, kurš summā pacēla 337 kilogramus (Bērzonam 279).

Bērzona iegūtā astotā vieta ir līdz šim labākā Latvijas delegācijai, bet vēl mēs ceram uz Iļju Meņšikovu un Artūru Plēsnieku.

Izmantotie resursi:
EWF - European Weightlifting Federation

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-09-15 10:41, pirms 13 gadiem
kāpēc vairāk tiek izcelta 12 vietā, nevis 8.vieta??? 8. vieta taču ir labāks sasniegums, neka 12. vieta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja