Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Plēsnieks šodien cīnīsies par medaļu pasaules Universiādē

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Plēsnieks šodien cīnīsies par medaļu pasaules Universiādē
Artūrs Plēsnieks olimpiskajās spēlēs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Tatarstānas galvaspilsētā Kazaņā jau astoto dienu turpinās pasaules vasaras Universiāde. Šodien startē mūsu svarcēlājs Artūrs Plēsnieks (līdz 105 kg) - Londonas olimpisko spēļu 7. vietas īpašnieks. Universiādē viņš ir pretendents uz medaļu.

Šorīt svara kategorijā līdz 105 kilogramiem noslēgušās sacensības B grupā, kurā startēja nomināli vājākie svarcēlāji. Kā jau bija gaidāms, tur ievērības cienīgi rezultāti netika sasniegti. Medaļas tiks sadalītas A grupas sacensībās, kas sāksies šodien plkst. 16:00 pēc Latvijas laika.

Galvenie favorīti varētu būt trīs svarcēlāji. Krievijas pārstāvis Dāvids Bedžanjans (24) šogad izcīnīja Eiropas čempiona titulu, raušanas un grūšanas kopsummā paceļot 411 kilogramus. Vēl iespaidīgāku sniegumu šogad demonstrēja uzbeks Ruslans Nurudinovs (21) - Āzijas čempionātā viņš pacēla 420 kilogramus, izcīnot zeltu. Savukārt krievs Andrejs Demanovs (28) pagājušā gada olimpiādē ieguva bronzas medaļu, kopsummā paceļot 407 kilogramus.

Kā ceturtais medaļas kandidāts minams mūsu Artūrs Plēsnieks (21). Šī gada Eiropas čempionātā viņš ieņēma ceturto vietu, kopsummā paceļot 397 kilogramus, kas ir Latvijas rekords. Londonas olimpiskajās spēlēs ar 390 kilogramiem viņš ieņēma augsto septīto vietu. Te gan jāpiebilst, ka tagad Universiādē bažas rada mūsu sportista veselības stāvoklis.

Grūti nosaukt vēl kādu, kurš šajā svara kategorijā varētu iesaistīties cīņā par Universiādes medaļu. Varbūt tas būs kazahs Sergejs Istjomins (27) - savulaik viņš kopsummā cēlis virs 400 kilogramiem, bet pēdējā laikā tik labi nav veicies.

Izmantotie resursi:
kazan2013.ru

  +1 [+] [-]

, 2013-07-12 15:17, pirms 11 gadiem
Ja viss būs pēc plāna, tad diemžēl ceturtā vieta. Bet cerēsim uz mazu brīnumu!

  +1 [+] [-]

, 2013-07-12 18:00, pirms 11 gadiem
tā vien šķiet, ka Plēsnieks iedzīvojies traumā... nav labi...

  -1 [+] [-]

, 2013-07-13 00:05, pirms 11 gadiem
AUTOR, vēl stulbākus virsrakstus nevarēji izdomāt????????????
Kad un cikos Plēsnieks Tev bija solījis, ka cīnīsies par medaļām??????
Viņš twiterī rakstīja, ka jau 4.nedēļu ir trauma!!!! Vismaz diena.lv seko līdzi tam, ko pats sportists raksta twiterī, nevis no zila gaisa izdomā visādas pasakas.
Ja nezini ko rakstīt, tad labāk paklusē!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!