Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

EČ medaļnieks svarcelšanā Koževņikovs par neētisku rīcību diskvalificēts uz gadu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

EČ medaļnieks svarcelšanā Koževņikovs par neētisku rīcību diskvalificēts uz gadu
Vadims Koževņikovs. Foto: S.Kuzņecovs, sociopat-empat.livejournal.com

Latvijas Svarcelšanas federācijas valdes sēdē pieņemts lēmums piešķirt viena gada diskvalifikāciju Latvijas izlases svarcēlājam Vadimam Koževņikovam.

Kā jau ziņots, aprīļa sākumā 2018. gada EČ bronzas medaļnieks Vadims Koževņikovs izcīnīja 10. vietu.

Latvijas Svarcelšanas federācija: "Pamatojums diskvalifikācijai - Koževņikova neētiska rīcība un disciplināri pārkāpumi. Koževņikovs atteicās trenēties izlases galvenā trenera Eduarda Andruškēviča vadībā un izvēlējās turpināt sportista gaitas kā individuālais sportists. Federācija atbalstīja viņa izvēli, kā arī sniedza sportistam finansiālu atbalstu saskaņā ar noslēgto līgumu. Nepietiekamas komunikācijas rezultātā Koževņikovs netika laicīgi pieteikts dalībai Eiropas čempionātā. Sportists neinformēja federāciju par saviem sacensību plāniem. Par ko arī no viņa puses tiek vainota federācija. Koževņikovs savos sociālo tīklu kontos publicēja izsmejošu video, kurā visiem saprotams, ka attēlots viņa bijušais treneris. Federācijas valde uzskata, ka šāda sportista rīcība nav pieņemama."

Vadims Koževņikovs: "Saņēmu jaunu informāciju no mūsu valsts galvenā izlases trenera, kurš ir arī federācijas vadītājs. Mans šodienas treneris man teica, ka viņš piezvanīja federācijai un jautāja, vai viņi plāno atcelt diskvalifikāciju. Atbilde: "Nē, ja Vadims turpinās par to publicēt internetā, mēs viņu diskvalificēsim vēl uz trim gadiem un tā tālāk." Tas ir absurds. Viņš arī teica: "Vadims var sportot tikai par mums un tikai manā kontrolē. Pretējā gadījumā mēs viņam neļausim sacensties līdz karjeras beigām." Vai tas neizskatās pēc šantāžas? Viņš arī piebilda, ka ir apzvanījis visus trenerus un federācijas visā pasaulē, līdz ar to neviens nekad negribēs nekādas darīšanas ar mani. Tas man izklausās pēc īstas satīras vai komēdijas. Mans mērķis bija to nokārtot mierīgi, runāt un atrisināt bez problēmām. To es miljonu reižu teicu federācijai, Latvijas Olimpiskajai komitejai un citām augstākajām institūcijām. Bet viņi turpināja darīt savas lietas un ignorēja to, ko gribēju. Ko tādu vairs nevarēju pieņemt, tāpēc man tas bija jādara. Un tagad viņi saka: "Vadims nevēlas to atrisināt mierīgi...""

Latvijas Olimpiskā komiteja: "Pilnībā noraidām V. Koževņikova pārmetumus, jo viņa lietu LOK Ētikas komisija ir izskatījusi divās sēdēs - 29. aprīlī un 13. maijā. Sportistam personīgi tika sniegts pieņemtā lēmuma skaidrojums."

Izmantotie resursi:

  +2 [+] [-]

, 2021-06-10 16:58, pirms 3 gadiem
Kuru treneri Vadims izsmēja?

Vadims malacis, cerams, ka šīs arī būs LSF beigas.

     [+] [-]

, 2021-06-10 19:14, pirms 3 gadiem
Sparinieks rakstīja: Kuru treneri Vadims izsmēja?

Vadims malacis, cerams, ka šīs arī būs LSF beigas.
Andruškēviču, jauns.lv arī garš apraksts.

  +1 [+] [-]

, 2021-06-10 19:23, pirms 3 gadiem
Var sākt meklēt darbu. Klavieru nesēja palīgs.

     [+] [-]

, 2021-06-10 21:52, pirms 3 gadiem
malaks rakstīja: Var sākt meklēt darbu. Klavieru nesēja palīgs.
Kurš, tu?