Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Martužans uzvar cīņā ar kravas mašīnu Daugavpilī

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Martužans uzvar cīņā ar kravas mašīnu Daugavpilī
Cīņa ar kravas mašīnu Daugavpilī
Foto: parstipru.lv

Daugavpils pilsētas svētkos 8. jūnijā risinājās "Scania Latvia Truck pull" vilkšanas čempionāts spēkavīriem. Cīņa ar leģendāro un jaudīgo "Scania Streamline V8" kravas automašīnu izvērtās aizraujoša - labāko rezultātu uzrādīja jaunākais spēkavīrs - Oskaram Martužanam no Ugāles, informē pasākuma organizatori.

Sacensībās piedalījās vienpadsmit Latvijas spēkavīri. Cīņā neiesaistījās Edgars Andersons, jo viņš iepriekšējā dienā guva smagu traumu sacensībās Lietuvā. Artis Plivda arī joprojām cīnās ar veselības problēmām, taču atbalstīt kolēģus Daugavpilī bija ieradies.

16 tonnas smago Scania kravas mašīnu spēkavīri vilka divos piegājienos un kopējais rezultāts tika iegūts sasummējot abus rezultātus. Pirmajā piegājienā vienīgais, kurš smago kravas mašīnu novilka līdz galam, bija Oskars Martužans, otru labāko rezultātu uzrādīja Aivars Šmaukstelis, bet trešais palika Māris Rozentāls. Viņš visiem skatītājiem un konkurentiem pierādīja, ka liela nozīme šādos vingrinājumos ir ne tikai spēkam, bet arī uzkrātajai pieredzei un tehniskajam izpildījumam.

Otrajā piegājienā līdz galam smago kravas mašīnu pavilkt atkal izdevās Martužanam, bet atbildi parādā nepalika arī Didzis Zariņš, kurš, saprotot pirmā piegājiena kļūdas, šoreiz novilka automašīnu līdz galam. Tas gan viņam vairs neļāva pakāpties augstāk par astoto vietu kopvērtējumā.

Sacensību noslēgumā uz goda pjedestāla kāpa divi Māra Rozentāla audzēkņi. Pirmā vieta un nepārspēts šajā Scania Latvia Truck pull čempionātā palika Oskars Martužans, otrā vieta Jānim Šleckus (28.90 m), bet trešā vieta šoreiz Aivaram Šmaukstelim (28.55 m.), kurš šogad uzrāda izcilus rezultātus, salīdzinot ar pagājušā gada sniegumu Latvijas spēkavīru čempionātā.

Kā jau iepriekš tika minēts, "Scania Latvia Truck pull" čempionāts norisināsies divos posmos - Daugavpilī tika noskaidroti seši labākie rezultāti, kuri finālā, kas plānots 24.augustā Ogres pilsētas svētkos, cīnīsies ar daudz smagākām kravas automašīnām.

"Scania Latvia Truck pull" čempionāta pirmā posma kopvērtējums

#spēkavīrsrezultāts (m)
1.Oskars Martužans38.00
2.Jānis Šleckus28.90
3.Aivars Šmaukstelis28.55
4.Māris Rozentāls28.47
5.Ivars Grahoļskis28.25
6.Ivars Kazeļņiks26.55
7.Magnuss Vucāns25.90
8.Didzis Zariņš22.40
9.Jānis Ilgavižs22.10
10.Mareks Leitis17.20
11.Agris Kazeļņiks11.80

Izmantotie resursi:
www.parstipru.lv