Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Spēkavīrs Zāģeris uzvar sacensībās Igaunijā

Jānis Celmiņš

Spēkavīrs Zāģeris uzvar sacensībās Igaunijā
Dainis Zāģeris un Raimonds Bergmanis.

Pagājušajās brīvdienās Igaunijas pilsētā Korvekulā notikušajās starptautiskajās spēkavīru sacensībās uzvarēja latviešu spēkavīrs Dainis Zāģeris.

Spēkavīriem bija jāizpilda seši vingrinājumi: armijas auto stumšana, kombinācija (fermera pastaiga + riepas velšana + laktas nešana), auto vilkšana no zemes, baļķa celšana, auto vilkšana ar rokām un 5 laukakmeņu celšana 100-165 kg.

Šīgada “Swedbank spēkavīru čempionāta” vicelīderis godam pārstāvēja Latviju un 13 dalībnieku konkurencē uzvarēja trijos vingrinājumos. Vēl trijos viņs bija otrais un kopvērtējuma pārliecinoša uzvara! Otrajā un trešajā vietā – Markuss Manniks un Peters Āns. Šīs sacensības ir ar senākajām tradīcijām Igaunijā un notika jau 20. reizi.

Tagad Zāģeris var gatavoties atlikušajiem Latvijas posmiem, lai turpinātu savu sekmīgo debiju pie latviešu elites spēkavīriem, kur pagaidām ir otrais aiz Arta Plivdas. Cerams, ka šīs līmenis tiks noturēts arī sezonas kopvērtējumā, lai izrādītu nopietnu konkurenci gan Agrim Kazeļņikam, gan pārējiem vadošajiem spēkavīriem. Nākamais posms “Swedbank Spēka vīru čempionāta” ietvaros jau 18.jūlijā Preiļos.

Informāciju sagatavoja
Sporta Attīstības centrs
sadarbībā ar
Latvijas Spēka atlētu federāciju