Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Latvijas Kausa 3.posms un Vidzemes Reģiona Kausa 2. posms Inčukalnā

Baiba Norberte
Baiba Norberte

Inčukalnā 14. februārī notiks Inčukalna novada čempionāts spiešanā guļus uz reižu skaitu. Vienlaikus sacensības būs arī Latvijas Kausa izcīņas pauerliftingā 3. posms un Vidzemes Reģiona Kausa 2. posms. Sacensībām vēl var pieteikties līdz 12. februārim interneta vietnē piedalies.sp.lv

Sacensības svaru stieņa spiešanā guļus uz reižu skaitu norisināsies Inčukalna sporta kompleksā, Zvaigžņu ielā 2a. No plkst. 10.00 līdz 11.30 notiks dalībnieku svēršanās, savukārt plkst. 12.00 būs pirmais sacensību starts. Sacensībās aicināti piedalīties jaunie sporta censoņi un ikviens sportot gribētājs.

Inčukalna novada čempionātā svaru stieņa spiešanā guļus uz reižu skaitu sacensību dalībnieki sacentīsies sešās grupās: jaunieši (līdz 18 gadu vecumam), juniori (līdz 23 gadu vecumam), open, seniori 1 (no 40 līdz 50 gadiem), seniori 2 (no 50 līdz 60 gadiem) un sievietes. Atlēti katrā grupā sacentīsies dažādās svara kategorijās. Katrā svara kategorijā tiks apbalvoti trīs spēcīgākie sportisti. Pēc Vilksa koeficienta, ņemot vērā katra sportista personīgo ķermeņa svaru pret uzspiestajiem kilogramiem, tiks noteikti absolūti labākie sportisti katrā grupā.

Šajās sacensībās sportisti pārbauda savu spēka izturību, uzspiežot svara stieni pēc iespējas vairāk reižu. Svara stieņa smagumu nosaka katra dalībnieka svēršanās laikā uzrādītais personīgais svars, kas noapaļots līdz 500 g uz augšu vai uz leju līdz apaļiem kilogramiem. Savukārt sievietēm uz svaru stieņa tiek uzlikta puse no personīgā svara.

Svarīga ir katras kustības precīza izpilde, lai tiktu ieskaitīta uzspiestā svaru stieņa reize. Piemēram, dalībnieka kājām pilnībā jāatrodas pie zemes uz pilnas pēdas, un vingrinājuma izpildes laikā svaru stienim jāpieskaras pie krūtīm un bez atsitiena jāsāk kustība augšup. Tiesnešu komandas ir vienlīdz būtiskas, lai vingrinājums būtu pareizi paveikts. Detalizētāki vingrinājuma izpildes noteikumi ir apskatāmi sacensību nolikumā piedalies.sp.lv

Inčukalnā kopš 2010. gada ik gadu notiek sacensības svaru stieņa spiešanā guļus uz reižu skaitu. Sacensības ik reizi pulcē vairākus desmitus sportistus no visas Latvijas, un ik reizi sacensībās piedalās ap 20 sporta komandas. Pagājušajā gadā spēcīgākā komanda bija „Rembate”, otro vietu ļaujot ieņemt komandai „Madonas SCK”, bet trešo – komandai „Bauska”.

Inčukalna novada čempionātu svaru stieņa spiešanā guļus uz reižu skaitu organizē Latvijas Pauerliftinga federācija sadarbībā ar biedrību „Spēka Pasaule” un Inčukalna novada domi. Sacensības atbalsta interneta veikals veikals.sp.lv un SIA „Z Truck”. Pasākumu līdzfinansē Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija.

Informāciju sagatavoja:
Baiba Norberte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Pauerliftinga federācija
Biedrība Spēka Pasaule
Speka Pasaule, Latvijas Pauerliftinga Federācija
e-pasts: sab@sp.lv, mob.tālr.: +371 287 52 793

Papildu informācijai:
Mārtiņš Krūze
Projektu vadītājs
Latvijas Pauerliftinga federācija
Mob.tālr.: +371 27 859 586