Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Nākamnedēļ Gulbene pulcēs spēka trīscīņniekus

Baiba Norberte
Baiba Norberte

Nākamās nedēļas nogale, 15. un 16. novembris, Gulbenē būs īpaši sportiskā noskaņā, jo vienlaikus notiks Latvijas čempionāts klasiskajā spēka trīscīņā un Latvijas studentu čempionāts spēka trīscīņā. Atlēti šajās sacensībās piedalīsies bez specializētā spēka trīscīņas ekipējuma.

Latvijas Pauerliftinga federācija aicina komandu un individuālos pieteikumus dalībai sacensībās nosūtīt līdz 10.novembrim interneta vietnē piedalies.sp.lv. Studenti, kuri piedalīsies Latvijas studentu čempionātā spēka trīscīņā bez ekipējuma, ir aicināti izmantot iespēju un turpat startēt arī Latvijas čempionātā spēka trīscīņā bez ekipējuma. Sacensības notiks Gulbenes Sporta centrā, Skolas ielā 12a.

Sacensības notiks trīs spēka trīscīņas disciplīnās - pietupienos ar svaru stieni uz pleciem, svaru stieņa spiešanā guļus uz horizontāla sola un svaru stieņa vilkmē no zemes ar stājas spēku. Abos čempionātos sacensību dalībnieki varēs reģistrēt jaunus Latvijas rekordus un iegūt apstiprinājumu kvalifikācijas normu izpildei, ieskaitot sporta meistara kvalifikāciju. Latvijas čempionātā spēka trīscīņā bez ekipējuma tiks apzināti atlēti nākamā gada startiem Eiropas un Pasaules čempionātos. Savukārt Latvijas studentu čempionātā spēka trīscīņā bez ekipējuma tiks veikta dalībnieku atlase 2015.gada SELL spēlēm. SELL (Suomi, Eesti, Latvija, Lietuva) studentu spēļu programmā spēka trīscīņa iekļauta būs jau sesto gadu.

Latvijas čempionāts spēka trīscīņā bez ekipējuma notiek kopš 2011.gada, un ik gadu norisinās aizvien lielākā sacensību dalībnieku pulkā. Turpretim, Latvijas studentu čempionāts spēka trīscīņā notiks pirmo reizi. Līdz šim studentiem un augstskolām ir bijusi iespēja sacensties Latvijas studentu čempionātā svaru stieņa spiešanā guļus bez ekipējuma, kas iekļauts arī Latvijas Universiādes programmā. Ņemot vērā studentu vēlmi pārstāvēt savu augstskolu un sacensties arī spēka trīscīņas disciplīnās, šogad eksperimentālā nolūkā notiks Latvijas studentu čempionāts spēka trīscīņā bez ekipējuma. Sacensību mērķis ir aicināt studentus pievērst uzmanību veselīgam dzīvesveidam, iepazīt spēka trīscīņas sporta veidu, kā arī radīt impulsu turpmākiem treniņiem.

Atbalstīt sacensību dalībniekus un vienlaikus vērot divus čempionātus ir aicināti arī līdzjutēji. Latvijas čempionāta pirmajā dienā, 15. novembrī, startēs sievietes, seniori (40+, 50+, 60+ un 70+) un open grupu sportisti. Savukārt Latvijas studentu čempionātā spēkus pārbaudīs sievietes un vīrieši (vīrieši, kuri dzimuši 1990.gadā un vecāki). Abu čempionātu noslēdzošajā dienā, 16.novembrī, tiks noskaidroti Latvijas čempioni jauniešu (U18) un junioru (U23) vecuma grupās. Studentu vidū sacentīsies vīrieši, kuri dzimuši 1991.gadā un jaunāki. Lai draugam, kursabiedram, māsai un citiem spēka atlētiem varētu līdzi just arī no mājām, video un rezultātu tiešraide no sacensībām tiks translēta goodlift.info mājas lapā.

Sacensības organizē Latvijas Pauerliftinga federācija sadarbībā ar biedrību „Spēka Pasaule”, sporta klubu „Gulbenes K.S.P.”, Latvijas Augstskolu sporta savienību. Sacensības atbalsta Gulbenes novada dome, Gulbenes Sporta centrs, Dizaina un mākslas studija „SFĒRA”, interneta veikals https://www.gigants.lv/lv/, www.dzirkstele.diena.lv un veikals.sp.lv. Pasākumu līdzfinansē Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija.

Informāciju sagatavoja:
Baiba Norberte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Pauerliftinga federācija
Biedrība Spēka Pasaule
Speka Pasaule, Latvijas Pauerliftinga Federācija
e-pasts: sab@sp.lv, mob.tālr.: +371 287 52 793

Papildu informācijai:
Mārtiņš Krūze
Projektu vadītājs
Latvijas Pauerliftinga federācija
Mob.tālr.: +371 27 859 586

     [+] [-]

, 2014-11-07 21:20, pirms 10 gadiem
neaizmirstat nosūtīt ielūgumu dopingkontrolei