Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

"Armijas dižvīra" 1. posmā spēcīgākais Špels

Jānis Pārums

Šo sestdien, 6.jūlijā, savas spēkavīru sacensības "Magnum Armijas dižvīrs" uzsāka ar armiju saistītie atlēti. Itin spraigā konkurencē uzvaru izcīnīja Kristaps Špels, portālu eSports.lv informēja sacensību organizatori.

Madonas svētku ietvaros, ar armijas pārstāvju un pilsētas vadības uzrunām, deju kolektīvu un pūtēju orķestru priekšnesumiem, saules stariem mijoties ar vēsām lietus dušām, savus spēkus rādīja jaunsardzes, zemessargu, jūras spēku, sauszemes karaspēka un militārās policijas pārstāvji. Viņi cīnījās 80 kg fermera skrējienā, baļķa celšanā, riepas velšanā un lādiņu kastu nešanā augšup pa kāpnēm, mīnmetēja lādiņa turēšanā un 7.5 tonnu militārā auto vilkšanā.

Jau no pirmā vingrinājuma izvirzījies vadībā, uzvaru nevienam neatdeva jaunsargs Kristaps Špels, aiz sevis atstājot Gati Stibu un Sandi Vītolu. Jāuzteic Gatis Stiba, kurš startēja ar savainotiem pirkstiem. Viens no aizraujošākajiem vingrinājumiem Madonā bija kombinācija, kur atlētiem vispirms bija 3 reizes jāpārveļ 300 kg riepa, pēc tam pa kāpnēm jāuznes trīs lādiņu kastes. Spēcīgākie armijas vīri smagās kastes nesa ne pa vienam, bet pa 2-3 pakāpieniem.

Jautrību uzturēja pasākuma vadītājs Raimonds Bergmanis, kurš lādiņu turēšanas vingrinājumā visus rezultātus salīdzināja ar Latvijas armijas kapelāna rezultātu. Šoreiz labākais turētājs izrādījās Sandis Vītols. Sacensības noslēdza auto vilkšanas vingrinājums, ko daļa puišu izpildīja pirmo reizi dzīvē.

"Magnum armijas dižvīra" 1. posma kopvērtējums:

SpēkavīrsPunkti
Kristaps Špels38
Gatis Stiba34
Sandis Vītols31
Mārtiņš Štončus27
Jānis Plūmītis18
Dainars Djablovs16
Elgars Pontāgs10
Mārtiņš Kazakēvičs5

"Puiši rādīja lielisku sniegumu. Sevišķi man patika pašu vieglāko Eldara un Mārtiņa cīņa ar svariem, kas pārsniedz viņu personīgo svaru trīs un četras reizes. Protams, spēcīgāko vīru progress arī ir acīmredzams," pēc sacensībās iespaidos dalījās sacensību vadītājs Raimonds Bergmanis.

Nākošais "Magnum armijas dižvīra" sacensību posms notiks 25.jūlijā Gulbenē.

Informāciju sagatavoja:
"Sporta attīstības centrs" sadarbībā ar Latvijas Spēka Atlētu Federāciju