Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Spēka vīru amatieru čempionāts sāksies Ogrē

Andrejs Siliņš

Ar plašu programmu 24.maijā Ogrē startēs spēka vīru sezona. Vienā dienā notiks gan elites atlētu Rekordu diena, gan sacensības amatieriem, gan armijas „Dižvīra” pirmais posms.

2007. gadā pirmo reizi tika sarīkots Latvijas spēka vīru sacensības amatieru konkurencē vairākos posmos. Iegūtā pieredze rāda, ka šādas sacensības ir nepieciešamas, lai dotu attīstības stimulu jauniem spēka vīriem, dodot iespēju sacensību gaisotnē pārbaudīt savus spēkus un prasmes cīņā gan ar kilogramiem un sekundēm, gan taktiski cīnoties ar konkurentiem. Tāpēc šajā vasarā Latvijas spēka atlētu federācija nolēma sarīkot jau sešus čempionāta posmus.

Organizatori ir precizējuši pirmā posma vingrinājumus:
- Fermera pastaiga - 2 x 90 kg smagi „koferi” 30 m distance
- Baļķa celšana - 85 kg /reižu skaits
- Pulkstenis
- Stafete - Riepas velšana 3 reizes/2 mucas 100 kg
- Spēka kāpnes - 200 kg + 225 kg
- Nēši - 220 kg

Latvijas spēka atlētu federācija un Sporta attīstības centrs joprojām gaida pieteikumus no jauniem dalībniekiem, kas vēlas pārbaudīt savu spēku un izturību šajās sacensībās.

Informāciju sagatavoja
Sporta attīstības centrs
Sadarbībā ar
Latvijas Spēka Atlētu Federāciju