Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Ikšķilē notiks Spēkavīru čempionāta superkausa izcīņa

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Ikšķilē notiks Spēkavīru čempionāta superkausa izcīņa
Oskars Martužans
Foto: Ritvars Raits

Jau šajā nedēļas nogalē (8. un 9. augustā) Ikšķiles novada svētku laikā notiks šī gada "Autotehnica Latvijas Spēkavīru čempionāta" superkausa izcīņa.

Turnīrā piedalīsies visi labākie pašmāju atlēti – Didzis Zariņš, Artis Plivda, Oskars Martužans, Jānis Šleckus, Edgars Andersons, Aivars Šmaukstelis, Ivars Grahoļskis, Magnuss Vucāns, Igors Podčeredņičenko un Jānis Ilgavižs. Startēs arī šī gada debitants no amatieru rindām Otomārs Skreija. Sākotnēji bija plānots, ka konkurenci sportistiem sastādīs arī šobrīd vienīgais spēkavīrs, kurš startē Čempionu līgas sacensībās, Dainis Zāģeris, bet viņš jūlija vidū mačā Lietuvā guva kājas muskuļu traumu un šoreiz atbalstīs, esot starp skatītājiem.

Pirmajā dienā sacensības norisināsies, Peldu ielā pie Ikšķiles novada domes, sākums plkst. 13.00, kur atlēti izpildīs piecus dažādus spēka vingrinājumus. Viss sāksies ar "Miandum" smagās automašīnas vilkšanu aizjūgā, tās svars 17 tonnas. Turpinājumā "Keraterm" ķerras stumšana (850 kg), "Miķeļa alus" sešu mucu mešana pāri 4 m augstai latiņai, to svars no 18; 20; 22; 24; 26; 28 kilogramiem, un "Bosch" nēšu nešana. Noslēgumā "Autotehnica" stafete, kurā spēkavīriem būs jānes/jāveļ riepa (130 kg), jānes 100 kilogramus smagas mucas un jānes grods, kura svars 354 kilogrami.

9.augustā Ikšķiles brīvdabas estrādē pulksten 12.00 gaidāma izšķirošā cīņa, kad taps zināms "Autotehnica Latvijas Spēkavīru čempionāta 2015" superkausa ieguvējs. Tā varētu izvērsties ļoti sīva, jo vairāki spēkavīri šosezon ir parādījuši sevi no labākās puses un vairākās sacensībās uzrādījuši augstus rezultātus, piemēram, Oskars Martužans, Artis Plivda, Didzis Zariņš un Aivars Šmaukstelis. Cīņā par uzvarētāja kausu provizoriski varētu iesaistīties arī Jānis Šleckus, kurš aizvadītajās brīvdienās Ventspilī notiekošajā turnīrā izcīnīja augsto 3.vietu. Šis panākums viņam ir devis cerību cīnīties par godalgotām vietām.

Lai uzzinātu 1.vietas ieguvēju, "Autotehnica Latvijas Spēkavīru čempionāta 2015" superkausa izcīņā, otrajā sacensību dienā atlētiem būs jāizpilda vēl pieci vingrinājumi – "Škoda" automašīnas vilkšana no zemes jeb vilkme, uz rokām jāpaceļ 350 kg, "Piena spēka" krucifikss, izstieptās rokās priekšā jātur divas 30 kilogramus smagas kannas, tad vēl spēkavīriem būs "jāgriež" "Buderus" pulkstenis, jāceļ "Melna Coffee" atlanta akmeņi un jāveic "Autotehnica" plecu kombinācija.

Ikšķiles novada svētku apmeklētāji laipni aicināti vērot klātienē Latvijas spēcīgāko vīru sacensības. Starplaikos tiks organizēti dažādi konkursi skatītājiem un varēs iegūt balvas no atbalstītājiem. Ikviens interesents drīkstēs arī izmēģināt spēkavīru inventāru un pārbaudīt savus spēkus.

2015.gada spēkavīru sezonas oficiālais ģenerālsponsors ir uzņēmums "Autotehnica" - kravas automašīnu un to piekabju, meža tehnikas, traktortehnikas, būvtehnikas, lauksaimniecības tehnikas un autobusu remonts. Atbalsta "Melna Coffee", "Officeday", "Keraterm", "Smiltenes piens", "Bosch", "Buderus", "Miandum" un gaļas pārstrādes uzņēmums "Nākotne".

Izmantotie resursi:
Jaunumi