Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Ščerbatihs: "Olimpiskā komiteja sportistam neļauj pārstāvēt citu valsti"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ščerbatihs: "Olimpiskā komiteja sportistam neļauj pārstāvēt citu valsti"
Viktors Ščerbatihs
Foto: Dmitrijs Suļžics, F64

Latvijas svarcelšanas vadītājs Viktors Ščerbatihs, viesojoties "RīgaTV 24" raidījumā "Preses klubs", akcentēja, ka savulaik izcīnīja olimpisko medaļu, lielā mērā pateicoties Ventspils atbalstam.

Kā zināms, Viktors Ščerbatihs ir divkārtējais olimpiskais medaļnieks (sudrabs 2004. gadā un bronza 2008. gadā), pasaules čempions (2007), kā arī pieckārtējais Eiropas čempions (2001, 2005, 2006, 2007, 2008).

Pirms olimpisko godalgu izcīnīšanas tika diskvalificēts uz diviem gadiem par antidopinga noteikumu pārkāpumu (2001). "Kad biju diskvalificēts, patiešām nebija vienkārši aizbraukt no valsts. Valsts neatļauj," norāda Viktors Ščerbatihs. "Toreiz aizgāju uz olimpisko komiteju un teicu: "Aldon, lūdzu palīdziet ar naudu, nevaru izdzīvot!" Viņš atbildēja, ka nevar palīdzēt, jo ir diskvalifikācija. Tad lūdzu iespēju aizbraukt no valsts, lai trenētos par citu valsti. Viņš teica: "Nē." Jūs man nedodat strādāt un nelaižat mani ārā? Viņš teica: "Jā, neko nevaram tev izdarīt.""

Kurzemes pilsētā Svarcēlājs atrada atbalstu. "Tad aizgāju uz Ventspili, pienācu pie Lemberga un teicu, ka situācija ir tāda - es mirstu nost! Uzreiz teicu, ka man nav naudas, par ko dzīvot. Ja palīdzēs, apsolīju iedot medaļu no olimpiādes. Viņš teica: "Labi." Teicu, lai iedod, kur gulēt un trenēties, kā arī naudu, lai es varētu ēst - man pietiks. Un tā es Ventspilī dzīvoju, mani baroja, trenējos. Es savu solījumu izpildīju, arī viņi izdarīja."

"Tagad bija konflikts ar to šorttreku. Nelaidīs tevi! Nav iespējams. Saku, kā ir dzīvē - sportistam izbraukt [pārstāvēt citu valsti]… Mums svarcelšanā ir noteikums: ja olimpiskā komiteja piekrīt, tad jā - tu mūc projām no valsts, tādā gadījumā neļauj startēt četrus gadus, bet galvenais, ka ir atļauts startēt olimpiādē. Tu skrien vai neskrien, bet visiem interesē tikai olimpiāde," saka Latvijas svarcelšanas tagadējais vadītājs.

Atgādinām, ka mūsu labākās taekvondistes Inese Tarvida un Jolanta Tarvida pērnā gada sākumā pārstāvēja Vāciju, jo neizdevās saņemt Latvijas licences (tolaik baušķenieces gan nebija LOV sastāvā). 2018. gada gada sākumā saņēma atļauju cīnīties zem Vācijas karoga, lai Eiropas klubu čempionātā pārstāvētu "BSV Friedrichshafen" vienību, bet pēc tam atgriezās Latvijas paspārnē.


Izmantotie resursi:
"RīgaTV 24" raidījums "Preses klubs"

  -2 [+] [-]

, 2018-04-06 18:55, pirms 6 gadiem
Puķītis arī gribēja uz citu valsti, bet LOK šo nelaida!
Latvija ir pārāk maza, lai varētu atļauties eksportēt savus talantus.

  -1 [+] [-]

, 2018-04-06 19:46, pirms 6 gadiem
mazais nabadziņš .. gandrīz nomira .. varbūt jāiet pieprasīt palīdzība ziedot.lv, vēl var paspēt ..

skumji klausīties tādus infantīlus tekstus

  +4 [+] [-]

, 2018-04-06 19:48, pirms 6 gadiem
Lok jau grib tikai nosmelt krējumu un pieslēgties pēdējā brīdī kad kādam jau ir izredzes. Kamēr tikai sportisti bruģē ceļu vai nonāk grūtībās, viņus neviens neinteresē. Spilgti to pierāda Viktora teiktais.

  +3 [+] [-]

, 2018-04-06 20:10, pirms 6 gadiem
Daniel rakstīja: mazais nabadziņš .. gandrīz nomira .. varbūt jāiet pieprasīt palīdzība ziedot.lv, vēl var paspēt ..

skumji klausīties tādus infantīlus tekstus
Sportistiem nav viegli Latvijā, it īpaši individuālajos sporta veidos. Ja cilvēks +/- nestrādā no kā, lai viņš dzīvo?

     [+] [-]

, 2018-04-06 20:23, pirms 6 gadiem
Jurichs4 rakstīja: Sportistiem nav viegli Latvijā, it īpaši individuālajos sporta veidos. Ja cilvēks +/- nestrādā no kā, lai viņš dzīvo?
Lielais jautājums - cik ļoti un cik daudz sportistus sabiedrība kopumā ir gatava atbalstīt? Cik eiro gadā no katra iedzīvotāja būtu adekvāti novirzīt sportistiem? (pieņemot, ka pārsteidzošā kārtā "galvas" tiek stingri piekontrolētas tēriņos).

  +2 [+] [-]

, 2018-04-06 20:30, pirms 6 gadiem
neh*j bij ēst dropingu! Lūdzu, trenējies - izpildi normatīvus un piķis būs /O.Melbārdis

  +1 [+] [-]

, 2018-04-06 23:29, pirms 6 gadiem
punna rakstīja: neh*j bij ēst dropingu! Lūdzu, trenējies - izpildi normatīvus un piķis būs /O.Melbārdis
Gribētu redzēt to cilvēku, kurš trenējoties un ēdot kotletes var izraut 200 un vairāk kilogramus un izgrūst 250+ kg.

Nevajag fantazēt un domāt, ka svarcelšana vispār var būt tīra. Tā vienkārši ir, tur neviens nav tīrs parasta cilvēka saprašanā, jo visi gatavojoties sēž uz farmas. Jautājums ir tikai kā to farmu spēj slēpt.

Tu pats personīgi negribēsi skatīties svarcelšanu, kas būs bez dopinga. Tāpat arī vieglatlētiku vai peldēšanu.

     [+] [-]

, 2018-04-07 09:11, pirms 6 gadiem
Tonna rakstīja: Gribētu redzēt to cilvēku, kurš trenējoties un ēdot kotletes var izraut 200 un vairāk kilogramus un izgrūst 250+ kg.

Nevajag fantazēt un domāt, ka svarcelšana vispār var būt tīra. Tā vienkārši ir, tur neviens nav tīrs parasta cilvēka saprašanā, jo visi gatavojoties sēž uz farmas. Jautājums ir tikai kā to farmu spēj slēpt.

Tu pats personīgi negribēsi skatīties svarcelšanu, kas būs bez dopinga. Tāpat arī vieglatlētiku vai peldēšanu.
Tas ir skaidrs! Visi pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus, bet vai tad tu sāc raudāt policistam un teikt, ka šie ir tavi pēdējie 40e? Tas nevienu neinteresē!

     [+] [-]

, 2018-04-07 09:18, pirms 6 gadiem
Valts neļauj braukt prom? Protams. Varēja braukt un viss. Cilvēki tak, kas aizbraukuši uz ārzemēm strādāt neprasīja atļauju
Ščerbathis laikam ņipoņil, kas kā notiek.

  +1 [+] [-]

, 2018-04-07 15:28, pirms 6 gadiem
Pajautājiet Bergmanim, Vainšteinam, ko tik no LOK nav piedzīvojuši!