Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Apes Novada čempionāts klasiskajā spiešanā guļus

Apes Novada čempionāts klasiskajā spiešanā guļus
Informatīvs foto

Aizvadītajā nedēļas nogalē, norisinājās tradicionālais Apes Novada čempionāts klasiskajā spiešanā guļus. Savus spēkus pārbaudīt bija ieradušies septiņi Latvijas pauerliftinga klubi.

2016. gada 05. Martā, Apes sporta kompleksa lielajā zālē, bija sapulcējušies spēka atlēti, lai startētu Apes novada čempionātu svara stieņa spiešanā guļus, jau piekto reizi. Sacensību galvenais mērķis bija iepazīstināt sabiedrību ar pauerliftinga kustību, Latvijā un novadā. Sacensībās ieradušies bija septiņi sporta klubi. Gulbenes KSP pārliecinoši triumfēja komandu vērtējumā, bet par otro un trešo vietu izvērtās sīva cīņa starp Rembati un Alūksnes SP. Rembatei izdevās izraut otro vietu vien par vienu punktu pārspējot Alūksnes SP.

Sacensības norisinājās pēc IPF (International Powerlifting Federation) noteikumiem spēcīgākos sportistus noskaidroja absolūti pēc Vilksa punktu sistēmas, ņemot vērā sportista personīgā svara attiecību pret pacelto kilogramu summu. Absolūti spēcīgākais vispārējā konkurencē, rezultātā ar uzspiestiem 222,5kg, uzvaru izcīnīja Rembates sportists Gvido Tube. Otrā vieta godpilni izcīnīta Raimondam Liepiņam arī Rembate ar rezultātu 182,5 kg. Pjedestālu ar paceltiem 180 kg noslēdz Deniss Haritesku, SKpanatta Rīga pārstāvis.

Sieviešu konkurencē par spēcīgāko tika kronēta Liene Ļebedeva no Gulbenes KSP ar gala rezultātā paceltiem 62,5 kg. Otro vietu godpilni ieņēma Marika Magaziņa no Alūksne SP rezultātā 55 kg. Toties Ilva Struka ar paceltiem 50 kg vingrinājumā svara stieņa spiešana guļus ierindojas uz pjedestāla trešā pakāpiena. Ilva pārstāv Valmieras SP.

Individuālie rezultāti un komandu vērtējumi pieejami:
Latvijas Pauerliftinga Federācija

     [+] [-]

, 2016-03-06 14:07, pirms 9 gadiem
40kg starpība, tas laikam baigais kabans.

     [+] [-]

, 2016-03-06 15:18, pirms 9 gadiem
Absolūtajā vērtējumā labāko nosaka pēc Wilksa koeficenta,kas dod iespēju salīdzināt dažādu svaru kategoriju atlētus.Rakstā norādīti sportistu paceltie kg,bet vietas piemērojot wilksa koef,
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja