Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

LK 17. posmā laboti daudzi Latvijas rekordi

Baiba Norberte
Baiba Norberte

LK 17. posmā laboti daudzi Latvijas rekordi
Komanda "Atlētika".

Sestdien, 1.novembrī, Rīgas pilsētas atklātajā čempionātā spēka trīscīņā bez ekipējuma tika laboti 33 Latvijas rekordi. Sacensības bija arī Latvijas Kausa 17.posms pauerliftingā. Komandu vērtējumā par līderiem kļuva „Atlētika”, „Rembate” un „Gulbenes KSP”.

Sacensības notika trīs spēka trīscīņas disciplīnās - pietupienos ar svaru stieni uz pleciem, svaru stieņa spiešanā guļus uz horizontāla sola un svaru stieņa vilkmē no zemes ar stājas spēku. Pateicoties sporta klubam „Arkan” un sacensību organizatoram Vitālijam Dubovam, sacensību dalībniekiem bija iespēja labot Latvijas rekordus. Sacensību organizatori pateicas sporta kompleksam "Olymp" par sacensību dalībnieku uzņemšanu savās telpās.

Viens no aktīvākajiem rekordu labotājiem spēka trīscīņā bez ekipējuma bija Fjodors Skoriks no komandas „Riga Strong”. Open grupā svara kategorijā līdz 74 kg Fjodors Skoriks uzstādīja jaunus rekordus pietupienos (202,5 kg), spiešanā guļus (155 kg) un summā (562,5 kg).

Šīs sacensības bija veiksmīgas arī LSPA sportistam Ivo Liepiņam. Svara kategorijā līdz 66 kg gan open grupā, gan junioru grupā Ivo Liepiņš ir pārspējis vairākus rekordus. Starptautiskās Pauerliftinga federācijas noteikumi nosaka, ka, junioram pārspējot open grupas rekordu, sportista rekords tiek piefiksēts abās grupās. Gan open grupā, gan junioru grupā svara kategorijā līdz 66 kg jauni rekordi ir vilkmē (220 kg) un summā (475,5 kg). Gados jaunajam sportistam ir izdevies uzstādīt jaunu rekordu arī junioru konkurencē, pietupjoties ar 160,5 kg smago svara stieni.

Juniors Agnis Terēhins no komandas „Atlētika” svara kategorijā līdz 59 kg laboja rekordu svaru stieņa spiešanā guļus. Šobrīd jaunais rekords ir 102 kg. Savukārt Uldis Ķiploks no „Gulbenes KSP” jauniešu grupā līdz 93 kg jaunu rekordu uzstādīja pietupienos (220 kg) un vilkmē (260 kg).

Komandas „Riga Powerlifting Team” sportists Karens Kasbjans uzrādīja jaunus rekordus visās trīs spēka trīscīņas disciplīnās senioru 1 grupā svara kategorijā līdz 74 kg. Jaunie Latvijas rekordi ir pietupienos (90 kg), svaru stieņa spiešanā (90 kg), svaru stieņa vilkmē no zemes (130) un summā (310 kg).

Rīgas pilsētas atklātajā čempionātā spēka trīscīņā piedalījās un rekordus laboja arī vairākas sacensību dalībnieces. Komandas „Vingruma klubs” atlēte Dace Kļaviņa open grupā svara kategorijā līdz 52 kg uzstādīja jaunu rekordu vilkmē (100 kg). Savukārt Natālija Kurušina no sporta kluba „Centrs” svara kategorijā līdz 63 kg laboja rekordu vilkmē (130,5 kg) un summā (280,5 kg).

Starp jaunietēm jauni rekordi spēka trīscīņā ir svara kategorijā līdz 57 kg pietupienos (65 kg) un summā (180 kg). Šos rekordus uzstādīja Nadīne Pedraza no komandas „Olymp”.

Savukārt junioru grupā jauni rekordi ir svara kategorijā līdz 52 kg, līdz 84 kg un 84+. Natālija Kopitova no komandas „Vingruma klubs” uzrādīja jaunu rekordu vilkmē (90 kg) svara kategorijā līdz 52 kg. Svarā līdz 84 kg jauni rekordi ir Sanitai Pastarei pietupienos (77,5 kg), svaru stieņa spiešanā (55 kg), vilkmē (102,5 kg) un summā (235 kg).

Rekordiem bagātas šīs sacensības ir bijušas arī komandas „Atlētika” sportistei Kristīnei Gecevičai junioru konkurencē svarā 84+ kg. Jauns rekords ir pietupienos (115 kg), svaru stieņa spiešanā (82,5 kg), vilkmē (160 kg) un summā (357,5 kg). Kristīnes Gecevičas rekords spiešanā guļus (82,5 kg) ir fiksēts arī starp rekordiem atsevišķās spiešanas guļus bez ekipējuma sacensībās.

Savukārt „Atlētika” sportiste Svetlana Svjatnaja uzrādīja jaunus rekordus starp seniorēm 2 svara kategorijā līdz 57 kg. Jauns rekords ir pietupienos (70 kg), vilkmē (100 kg) un summā (212,5 kg).

Rīgas pilsētas atklātais čempionāts spēka trīscīņā bez ekipējuma bija arī Latvijas Kausa izcīņas pauerliftingā 17.posms. Šajās sacensībās sportisti sacentās arī par godalgotām vietām gan svara kategorijās, gan absolūtajos vērtējumos. LK 17.posmā absolūtajā vērtējumā sieviešu grupā pirmo vietu ieguva Natālija Kurusina no sporta kluba „Centrs”, otro vietu izcīnīja Kristīne Geceviča no komandas „Atlētika”. Savukārt trešā spēcīgākā bija Dace Kļaviņa, pārstāvot komandu „Vingruma klubs”.

Vīru grupā absolūti spēcīgākais bija „Atlētika” sportists Maksims Popovs. Otro vietu absolūtajā vērtējumā izcīnīja Fjodors Skoriks no „Riga Strong”, bet trešo Toms Mezītis no komandas „Georgs 5 Spēka Klubs”.

Šī brīža LK posmos pārliecinoši līderi ir „Gulbenes KSP”, „Madonas SCK” un „Rembate” sportisti.

Sacensības organizēja sporta klubs „Arkan” sadarbībā ar Latvijas Pauerliftinga federāciju, biedrību „Par sportisku sabiedrību”, biedrību „Spēka Pasaule” un Rīgas domi. Pasākumu līdzfinansēja Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija.

Informāciju sagatavoja:
Baiba Norberte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Pauerliftinga federācija
Biedrība Spēka Pasaule
Speka Pasaule, Latvijas Pauerliftinga Federācija
e-pasts: sab@sp.lv, mob.tālr.: +371 287 52 793

Papildu informācijai:
Mārtiņš Krūze
Projektu vadītājs
Latvijas Pauerliftinga federācija
Mob.tālr.: +371 27 859 58