Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Spēkavīru čempionāta pirmā fināla diena pārsteigumiem pilna, līderis - Zariņš

Jānis Pārums

Sestdien, Ventspils svētku ietvaros, norisinājās pirmais "Siltums Jums Latvijas Spēkavīru čempionāta 2012" fināla posms. Visiem par lielu pārsteigumu pēc pirmajiem vingrinājumiem pārliecinošu sniegumu rādīja kuldīdznieks Jānis Šleckus, nedaudz neveicās Dainim Zāģerim un Oskaram Martužanam. Taču blīvie rezultāti pirmās fināla dienas uzvarētāja intrigu saglabāja līdz pat pēdējam vingrinājumam.

Finālā sacensības iesāka deviņi mūsu labākie spēkavīri. Par prieku un pārsteigumu skatītājiem sacensībās, ārpus konkurences, piedalījās arī septiņkārtējais Krievijas svarcelšanas čempions Mihails Kokļajevs.

Ventspilī atlēti veica piecus, smagus vingrinājumus. Pirmajā vingrinājumā tika vilkta 22 tonnas smaga Scania automašīna. Visātrāk no mūsējiem to izdarīt izdevās dobelniekam Rolandam Fersteram, bet pārsteigt sāka jaunais atlēts no Kuldīgas Jānis Šleckus. Viņam šajā vingrinājumā otrā vieta. Trešo rezultātu uzrādija Didzis Zariņš.

“Latvijas Gāze Vikinga prese” šoreiz bija 145 kg smaga. 14 reizes to pacēla Didzis Zariņš, otrais, ar 13 reizēm, Dainis Zāģeris, bet trešo vietu dalīja Rolands Fersters un Jānis Šleckus. Mihails Kokļajevs pierādīja savu klasi un baļķi pacēla 15 reizes.

Nākamais vingrinājums - “Radio SWH pulkstenis”. Trešais šajā vingrinājumā ventspilnieks Mareks Leitis, otrais Ingus Kaktenieks, bet vislabāk vingrinājumu veica Dainis Zāģeris. Diemžēl, pa galam neveiksmīgs mēģinājums padodas Didzim Zariņam.

Nissan dīlera Norde piedāvātās Nissan Juke automašīnas visilgāk noturēt spēja jaunais kuldīdznieks Jānis Šleckus, kurš diezgan pārliecinoši krāja punktu pie punkta un kopvērtējuma tabulā burtiski lidoja augšā. Otrais, ar tikpat pārliecinošu sniegumu šajā vingrinājumā - Rolands Fersters, bet trešais Ingus Kaktenieks no Jelgavas.

Pirms pēdējā vingrinājuma atlētu punktu skaits ir tik līdzīgs, ka pirmās fināla dienas uzvarētāju prognozēt bija grūti. Visiem priekšā jaunais Jānis Šleckus, mazliet atpalika Dainis Zāģeris, Rolands Fersters, Didzis Zariņš, Ingus Kaktenieks un Mareks Leitis.

Pēdējais vingrinājums- Tolmets mašīnas nešana, bija ļoti neveiksmīgs Jānim. Diemžēl, viņam tikai astotais rezultāts un zaudēti tik vajadzīgie kopvērtējuma punkti. Taču punktus pārējiem atlētiem atņēma cits jaunais spēkavīrs Edgars Andersons. Viņš šajā vingrinājumā trešais. Otrais - Ingus Kaktenieks, bet pirmais - Didzis Zariņš, kurš arī triumfēja fināla pirmajā dienā Ventspilī. Otrajā vietā Rolands Fersters, bet trešais palika Dainis Zāģeris, kurš ar savu sniegumu palika ļoti neapmierināts.

Sacensību pirmā diena noslēgusies ar daudziem pārteigumiem un blīviem rezultātiem. Gaisā virmoja spriedze, jo ikviens atlēts grib un ir pelnījis godalgotu vietu. Taču uzvarētājs var būt tikai viens un kā atlētiem veiksies fināla otrajā dienā, to redzēsim jau svētdien Koknesē, kur atlēti izcīnīs „Kokneša kausu” un spēcīgākā vīra titulu.

FOTO: Latvijas spēkavīru čempionāta fināla 1. diena

Latvijas spēkavīru čempionāta fināla pirmās fināla dienas kopvērtējums:

VietaSpēkavīrsPunkti
1.Didzis Zariņš32
2.Rolands Fersters30.5
3.Dainis Zāģeris30
4.Jānis Šleckus29.5
5.Ingus Kaktenieks29
6.Mareks Leitis25.5
7.Oskars Martužans21
8.Edgars Andersons18.5
9.Ildars Sviķis9

Informāciju sagatavoja:
Biedrība "Par Stipru Latviju" un Latvijas Spēka atlētu federācija

  +1 [+] [-]

, 2012-08-05 09:13, pirms 12 gadiem
Didzi!
Tā turēt !
Malacis.....