Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Uldis Ķiploks izcīna sudrabu un mazo zeltu IPF pasaules čempionātā spēka trīscīņā

Baiba Norberte
Baiba Norberte

Uldis Ķiploks izcīna sudrabu un mazo zeltu IPF pasaules čempionātā  spēka trīscīņā
Foto: Uldim Ķiplokam 1.vieta Eiropas čempionātā klasiskajā spēka trīscīņā, kas norisinājās no 21.-28.martam Čehijas pilsētā Pilzenē.

Šodien, 4. septembrī, Čehijā Pasaules čempionātā spēka trīscīņā ar ekipējumu jauniešiem un junioriem Latvijas izlases pārstāvis Uldis Ķiploks jauniešu grupā (U18) svara kategorijā līdz 93 kg izcīnīja sudraba medaļu un atsevišķi svaru stieņa vilkmē no zemes „mazo” zelta medaļu.

Sporta kluba „Gulbenes K.S.P” sportista U. Ķiploka starts Pasaules čempionātā Čehijā sākās plkst. 15.00 pēc Latvijas laika un noslēdzās ap 18.00. Šo trīs stundu laikā sportists sacentās spēkā ar vēl pieciem atlētiem no Krievijas, Rumānijas, Japānas, Slovākijas un Lietuvas. Latviešu atlēts kopsummā pacēla 730 kg un ierindojās 2. vietā, izcīnot sudraba medaļu. U. Ķiploks pietupās ar 270 kg smago svara stieni, spiešanā guļus uzspieda 160 kg, vilkmē pacēla 300 kg. Sportists trešajā vilkmes piegājienā centās no zemes pacelt pat 310 kg, diemžēl šis piegājiens bija neveiksmīgs. Savukārt iepriekš paceltie 300 kg ļāva U. Ķiplokam izcīnīt zelta medaļu šajā kustībā.

U. Ķiploka paceltos 300 kg svaru stieņa vilkmē no zemes var apskatīt video tiešraidē 2:28:20 https://www.youtube.com/watch?v=KJ4...

U. Ķiploku apsteidza sportists no Krievijas ar kopsummā paceltajiem 778 kg. No tiem pietupienā ar svaru stieni – 275 kg; svaru stieņa spiešanā guļus – 238 kg un svaru stieņa vilkmē – 265 kg. Savukārt aiz U. Ķiploka palika un bronzas medaļu izcīnīja Rumānijas sportists, kurš pietupās ar 272,5 kg, svaru stieņa spiešanā guļus uzspieda 175 kg, svaru stieņa vilkmē pacēla 237,5 kg un kopsummā 685 kg.

U. Ķiploks šodien Čehijā pārspēja arī savus iepriekš uzstādītos Latvijas rekordus gan pietupienā ar svaru stieni, gan arī kopsummā. Iepriekš Latvijas rekords pietupienā bija 245 kg, bet kopsummā 700 kg. Tāpat U. Ķiploks pēc veiksmīgā starta Pasaules čempionātā izpildīja sporta meistara normatīvu. Sportists sacensībās piedalījās Latvijas Pauerliftinga federācijas vecākā trenera Jurija Ivaņušina un savējā – sporta kluba „Gulbenes K.S.P.” trenera Aigara Cīruļa vadībā.

Šīs bija pirmās starptautiskās sacensības ar ekipējumu, kurās piedalījās U. Ķiploks. Šī gada laikā gados vēl jaunais sportists ir piedalījies un godalgotas vietas izcīnījis arī Eiropas čempionātā spēka trīscīņā bez ekipējuma ar rezultātu kopsummā 670 kg un zelta medaļu jauniešu grupā svara kategorijā līdz 93 kg. Jūnija sākumā U. Ķiploks piedalījās Pasaules čempionātā spēka trīscīņā bez ekipējuma, kur kopsummā pacēla 677,5 kg un mājās pārveda sudraba medaļu.

Informāciju sagatavoja:
Baiba Norberte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Pauerliftinga federācija
Biedrība Spēka Pasaule
Speka Pasaule, Latvijas Pauerliftinga Federācija
e-pasts: sab@sp.lv, mob.tālr.: +371 287 52 793