Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Bijusī rīdziniece Grišina uzvar "Arnold's Classic"

Juris Miņins
Juris Miņins

Bijusī rīdziniece Grišina uzvar "Arnold's Classic"
Oksana Grišina un Arnolds Švarcnegers
Foto: Muscular Development

Ar Krievijas sportistes Oksanas Grišinas uzvaru fitnesa kategorijā noslēdzās viens no lielākajiem un nozīmīgākajiem sporta šoviem "Arnold's Classic". Vīru konkurencē pie uzvaras tika vācietis Deniss Vulfs.

Oksana Grišina, kas ir IFBB federācijas vadošā sportiste fitnesa kategorijā, pierādīja savu varējumu arī šogad, izcīnot uzvaru pavasara sezonas svarīgākajā startā "Arnold's Classic", aiz sevis atstājot 13 sportistes, viņu vidū arī Regainu De Silvu, Tanju Džonsoni, Trišu Varenu. Jāpiebilst, ka šī Grišinai ir jau otrā uzvara kādā no Arnolda Švarcnegera rīkotajiem turnīriem, jo pagājušā gada rudenī viņa uzvarēja "Arnold's Classic Europe".
Latvijas sporta līdzjutējiem varētu būt interesanti, ka Oksana daļu savas bērnības pavadīja tieši Rīgā, kur arī sāka nodarboties ar mākslas vingrošanu, kas pašlaik viņai lieti noder savu brīvo programmu veidošanā, kur Grišina ir neapšaubāmi labākā.

Ja pievēršamies vīru-smagsvaru startiem, tad šogad pie uzvaras tika vācietis Deniss Vulfs, kurš līdzvērtīgā cīņā uzveica amerikāni Šonu Rodenu. Abi atlēti bija pirmās vietas cienīgi, taču tiesneši priekšroku deva Vulfam. Jāpiebilst, ka pirms kāda laika likās, ka Deniss ir zaudējis savu agrāko laiku formu, taču rezultāti pēdējos divus startos parāda, ka tā vis nav 3. vieta "Mr.Olympia" un uzvara Arnolda turnīrā parāda, ka viņš par agru tika norakstīts.

Trešo vietu ieguva Sedriks Makmilans, kurš pēdējo pāris gadu laikā tiek minēts kā reālākais "nākotnes čempions", taču visu laiku līdz skatuvei nevar "aiznest" savu labāko formu, tāpēc trešā vieta ir lielisks sasniegums. Ceturtais palika veterāns Viktors Martinezs, piektajā vietā ierindojās Evans Centopani, bet sešinieku noslēdza divkārtējais šī turnīra uzvarētājs Brenčs Vorners, kura karjera pēc nopietnas kājas traumas neizbēgami iet uz leju.

Pie likumsakarīgas uzvaras kategorijā 212 (startē atlēti, kuru svars nepārsniedz 212 mārciņas, jeb 96 kg) tika Džeimss Flekss Luiss, kurš pēdējos pāris gados dominē uz lielajām bodibildinga skatuvēm. Otrajā vietā palika sīvākais Luisa konkurents Alekss Henrijs, bet trijnieku noslēdza Ārons Klarks.

Interesanti, ka šajā kategorijā startēja arī bijušais smagsvars un pirmais IFBB PRO līgas atlēts no Japānas Hidetada Jamagaši, kurš, saprotot, ka pie smagsvariem viņa iespējas uz augstākām vietām ir niecīgas, pārgāja uz vieglāku kategoriju. Pirmajās lielajās sacensībās viņš izcēlās ar ceturto vietu apsteidzot šīs kategorijas ne to pēdējo atlētu Hosē Reimondu. Tāpat ir jāpiemin, ka šajā kategorijā startēja IFBB PRO līgas atlēta Rolija Vinklāra brālis Kvinsijs Vinklārs, kurš palika pēdējais. Pats Rolijs, dēļ nesenās motocikla avārijas laikā gūtajiem savainojumiem, šoreiz nestartēja.

Par bikini kategorijas uzvarētāju kļuva Ešlija Kaltvasera, atstājot aiz sevis Ješairu Roblesu un Amandu Latonu. Savukār 2012. gada "Olympia weekend" uzvarētāja Natalija Melo palika tūdaļ aiz goda pjedestāla – 4. vieta. Savukārt figūras kategorijas TOP-3 izskatījās šādi: Kendisa Kīna, Hītera Dīsa, Kamela Rodrigeza.

Zīmīgi, ka, līdz ar IFBB lēmumu par sieviešu bodibildinga izslēgšanu no oficiālajām amatieru sacensībām, arī šī turnīra organizētāji nolēma, ka sieviešu bodibildings uz Kolumbusas pilsētas skatuvēm netiks pārstāvēts.

Jāpiebilst, ka "Arnold's Classic" ir Arnolda Švarcnegera organizēts turnīrs, kurā ir apvienoti daudz un dažādi sporta veidi bez bodibildinga tie ir arī dažādi cīņas sporti, spēka sporti, krosfits utt., kā arī tieši šī pasākuma laikā notiek viena no lielākajām fitnesa industrijas izstādēm pasaulē.

Izmantotie resursi:
Bodybuilding #1 Destination at Muscular...
Bodybuilding.com - Huge Online Supplement Store...
ЖЕЛЕЗНЫЙ МИР - информационный портал и...