Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" un "Aston Martin" mēģinās radīt par F1 ātrāku ielas mašīnu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" un "Aston Martin" mēģinās radīt par F1 ātrāku ielas mašīnu
Adrians Ņūvijs
Foto: TT NYHETSBYRN/Scanpix

"Aston Martin" rūpnīca apgalvo, ka izcilā dizainera Adriana Ņūvija projektētais ielas auto, ko plānots laist pārdošanā 2018. gadā, sacīkšu trasēs apli spēs veikt ātrāk nekā Formulā 1.

Kā zināms, F1 sezonas pirmā posma nedēļas nogalē Austrālijā tika paziņots par sadarbības uzsākšanu starp "Red Bull Racing" komandu un "Aston Martin". Viens no projektiem, ko sadarbības ietvaros īstenos abas puses, ir sportiskas ielas automašīnas AM-RB 001 būvēšana F1 dizainera Adriana Ņūvija pārraudzībā.

"Mūsu mērķis, ko esam uzstādījuši komandai, ir izgatavot mašīnu, kas Silvetstounā vai citās F1 sacīkšu trasēs spētu nobraukt apli ātrāk par Formulu 1," atklāj "Aston Martin" priekšsēdētājs Endijs Palmers. "Domāju, ka jau šobrīd ir ielas mašīnas, kas taisnēs spēj būt ātrākas, taču mēs neražojam dragreisa vāģus, mēs ražojam mašīnas, ko iespējams lietot. Tāpēc tieši šāds ir mūsu uzstādījums."

Lai sasniegtu iecerēto rezultātu, Ņūvijam ir dota pilnīga brīvība tehnisko risinājumu izstrādē. Plānots, ka tiks saražots mazāk nekā 100 šādas mašīnas, bet pirmos klientus tās sasniegs 2018. gada otrajā pusē.

"Red Bull Racing" komandas vadītājs Kristians Horners tikmēr pastāstīja, ka AM-RB 001 automobilis būtu kā rādītājs tam, cik ātras varētu kļūt F1 sacīkšu mašīnas, ja tiktu mainīti tehniskie noteikumi, kas pēdējā laikā daudzas komandas neapmierina.

"Domāju, ka tas parādītu, ko iespējams panākt ar ierobežojumu atcelšanu aerodinamikas jomā," saka Horners. "Uzskatu, ka tādā veidā arī F1 apļu laikus varētu padarīt nesalīdzināmi ātrākus. Nāk izmaiņas, kas stāsies spēkā 2017. gadā, bet mēs personīgi vēlētos iet vēl tālāk, lai gan rādās, ka šobrīd savos uzskatos esam vieni. Tomēr F1 sacīkstēm būtu jābūt virsotnei. Tā kā aerodinamikas jomā mums nebūs nekādu ierobežojumu, šī mašīna būs ļoti, ļoti ātra. Sākotnējie dati rāda, ka tai būs lielāks piespiedējspēks nekā jebkurai citai mašīnai, ko līdz šim esam radījuši."

Šobrīd projekta īstenotāji vēl neatklāj, ar kādām riepām un motoriem būs aprīkotas AM-RB 001 automašīnas.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

  -1 [+] [-]

, 2016-03-21 17:07, pirms 8 gadiem
Kādreiz pirmās formulas bija visātrākās bet tas bija sen atpakaļ. Tagad tas ir palicis vienkārši liels šovs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-03-30 21:35, pirms 8 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Un kas tad pašlaik ir ātrāks?!?!
10 Fastest Cars in the World | Pictures, Specs,...