Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Francijas U-21 futbolistus soda par neatļautu naktskluba apmeklēšanu

Francijas U-21 futbolistus soda par neatļautu naktskluba apmeklēšanu
Kriss Mavinga (priekšplānā) un Jans Mvilā pret Norvēģijas vienaudžiem
Foto: AFP/Scanpix

Francijas U-21 futbola izlase otrdien ar kaunu izstājās no Eiropas čempionāta atlases cikla, Norvēģijā zaudējot ar 3:5 un summā piekāpjoties ar 4:5. Taču lielu ažiotāžu izraisīja arī piecu spēlētāju uzvedība - viņi sestdienas vakarā esot neatļauti devušies uz naktsklubu. Sekojušas arī pirmās sankcijas - "Rennes" kluba sastāvā nākamajam mačam nav iekļauti divi uzdzīvotāji Jans Mvilā un Kriss Mavinga.

Francijas klubs "Rennes" paziņoja, ka Mvilā un Mavinga uz pagaidām nenoteiktu laiku ir izslēgti no profesionālās komandas. Šāds lēmums tika pieņemts pēc kopīgas apspriedes starp kluba prezidentu Frederiku Sensernānu, sporta direktoru Pjēru Dreosī un profesionālās komandas galveno treneri Frederiku Antonetī. "Rennes" rītvakar savā laukumā uzņems "Montpellier", un Mvilā iepriekšējās sezonās komandā bija ļoti nozīmīga figūra. Pēc savainojuma un neveiksmīgā Eiropas čempionāta perspektīvais balsta pussargs gan joprojām nav spējis atgriezties kādreizējā līmenī un vairākkārt pat nav ticis pamatsastāvā.

Par notikušo incidentu izteikušies daudzi Francijas futbola sabiedrības pārstāvji, tostarp Lionas "Olympique" galvenais treneris Remī Gards. "Ja esi augsta līmeņa spēlētājs un valkā Francijas izlases kreklu, tev ir jābūt kā piemēram. Jo īpaši pēc tā, kas notiek kopš 2010.gada Pasaules kausa izcīņās finālturnīra, un tādēļ, ka mūsdienās viss tiek uzzināts ļoti ātri," teica Gards, kurš bija priecīgs, ka neviens no lioniešu spēlētājiem U-21 izlasē nav bijis starp vainīgajiem.

Kamēr pārējā komanda palika bāzē Havrā, pieciem spēlētājiem - Mvilā, Mavingam, Antuānam Grjezmanam, Mbajam Niangam un Visamam Ben Jederam - tika piedāvāts doties uz nakstsklubu Elizejas laukos. Spēlētāji esot izsaukuši taksi, lai no Normandijas dotos uz Parīzi, un vēlāk brauciena bildes parādījās Facebook. Incidents tiks vērtēts Disciplinārajā komitejā, un vislielākās nepatikšanas var draudēt Mvilā - nesen jau tika vērtēta viņa uzvedība Eiropas čempionāta finālturnīrā, kad viņš, tiekot nomainīts, nepaspieda roku galvenajam trenerim Lorānam Blānam. Nesen nepatikšanās iekūlās arī Niangs, kurš vēl nav sasniedzis pilngadību un Itālijā tika pieķerts bez tiesībām braucam ar automašīnu.

Francija Eiropas čempionāta atlases ciklā spēlēja vienā grupā arī ar Latvijas izlasi un abos mačos uzvarēja ar 3:0. Izslēgšanas spēlēs iekļuva visu desmit grupu uzvarētājas un četras labākās otrās vietas ieguvējas. Francija play-off pretī saņēma Norvēģiju un pirmajā cīņā uzvarēja ar 1:0 - vārtus guva Rafaels Varāns. Toties Oslo francūži cieta sakāvi ar 3:5, spēles gaitā zaudējot pat ar 0:3 un 1:5. Francijai vārtus guva Džošua Gilavoguī, Aleksandrs Lakazets un Grjezmans. Pēc apkaunojošā zaudējuma no amata atkāpās U-21 izlases galvenais treneris Eriks Mombērs.

Izmantotie resursi:
Sport : toute l'actualité sportive sur l'EQUIPE...


, 2012-10-20 10:13, pirms 12 gadiem
Malači
Latvijas izlases līdzjutēji Ostravā. Foto: SIPA/Scanpix
7

Vairāki simti līdzjutēju PČ Čehijā kļuvuši par krāpniecības upuriem

2024. gada pasaules čempionāta pirmajās četrās dienās par krāpniecības upuriem kļuvuši ap 300 līdzjutējiem, ziņo austriešu portāls ''Heute''.
Artūrs Šingirejs jeb Dons. Foto: LBS
37

Sākta ''manabalss.lv'' iniciatīva novirzīt Eirovīzijas finansējumu Latvijas sportam

Portālā ''manabalss.lv'' sākta parakstu vākšana iniciatīvai par Eirovīzijas dziesmu konkursam atvēlētā finansējuma novirzīšanu Latvijas sportistu atbalstam.
Oskars Batņa pret Vāciju. Foto: IIHF
2

Austrija joprojām kanādiešu murgos: Kanādas lielais medijs Latviju divreiz nosauc par Austriju

Latvijas hokeja izlase otrās trešdaļas beigās pret Vāciju atrodas iedzinējas lomā jau ar 0:7, bet līdzīgi slikta diena gadījusies arī pazīstamajam Kanādas medijam un pasaules čempionāta raidtiesību turētājam TSN, kas Latviju pat divreiz sajauca ar Austriju, kas kanādiešiem pēc sensacionālās atspēlēšanās (pēdējā trešdaļā no 1:6 uz 6:6, pagarinājumā tomēr uzvarēja Kanāda) murgos droši vien rādījās visu nakti. Taisnības labad jāpiebilst, ka dažos pirmajos ierakstos sociālajos tīklos TSN Latviju sauca par Latviju un pēc vāciešu sestajiem vārtiem beidzot atgriezās uz pareizās takas.