Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Atlēts ar melu detektoru cīnās pret pozitīvu dopinga provi

Atlēts ar melu detektoru cīnās pret pozitīvu dopinga provi
Lukass Brauns triumfē čečenu metropolē
Foto: AP / Scanpix

Austrālijas smagā svara bokseris Lukass Brauns, cīnoties pret pozitīvo dopinga provi, sekmīgi izturējis neatkarīgu testu ar poligrāfu jeb melu detektoru.

Čečenijas galvaspilsētā Groznijā austrālietis Lukass Brauns (24-0 21KO) martā pārspēja Uzbekistānas sportistu Ruslanu Čagajevu (34-3-1, 21KO) un izcīnīja pasaules čempiona titulu WBA versijā. Pēc šīs cīņas austrālieša A prove izrādījās pozitīva: tika konstatēts klenbuterols. Ja pozitīva būs arī B prove, austrālietim tiks atņemts minētais pasaules čempiona tituls.

Pēc negaidītā pavērsiena Lukass Brauns izlēma veikt melu detektora testu, lai pierādītu, ka nav apzināti lietojis aizliegtas vielas. "Esmu priecīgs, ka melu detektors apstiprina, kas es saku patiesību. Vienmēr esmu teicis, ka esmu tīrs sportists. Zinu, ka Groznijā ierados tīrs un tur nedarīju neko sliktu. Turklāt nedrīkst aizmirst, ka es pats lūdzu, lai veic dopinga pārbaudi. Šis detektora tests ir vēl viens solis ceļā uz manas nevainības pierādīšanu. Mēs cīnāmies par taisnību," norāda austrālietis.

Kā jau ziņots, Čečenijas Republikas prezidents Ramzans Kadirovs, uztraucoties par savu favorītu Ruslanu Čagajevu, zaudēja 8 kilogramus no sava svara. Uzbeks tomēr atzina austrālieša pārākumu, sagādājot vilšanos čečenu vadonim.

Izmantotie resursi:
Hatton Promotions / boxingnews24.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-04-18 19:21, pirms 8 gadiem
Nu melu detektors neko nepierāda.
, 2016-04-18 21:03, pirms 8 gadiem
bkventins rakstīja: Nu melu detektors neko nepierāda.
Tīri teorētiski, pierāda dopinga lietošanu vainu mīkstinošos apstākļos
, 2016-04-18 21:44, pirms 8 gadiem
Nikns Jenots rakstīja: Nu veiksmīga uzvara. Čagājevs bija galvas tiesu pārāks, visu cīņu Čagājevs spēlējās ar Braunu, bet še cīņas pašā izskaņā maziņa kļūdiņa un viss, sapnis izsapņots, tādā ziņā, cik gan riebīgs ir sports!
Tāds ir bokss. It īpaši smagsvaru divīzijā, viss var beigties ar 1 sitienu, nevajag te jaukt veiksmi. Arī Lenox Lewis pēc punktiem bij priekša Rahmanam, līdz Rahmans ar 1 sitienu nokautēju Lenoksu AUKSTU un pirms nokauta Lenokss veļ pasmīnēja par Rahmanu.
Brauns uzvarēja tīri un ticu ka ir nevainīgs.
Latvijas izlases līdzjutēji Ostravā. Foto: SIPA/Scanpix
4

Vairāki simti līdzjutēju PČ Čehijā kļuvuši par krāpniecības upuriem

2024. gada pasaules čempionāta pirmajās četrās dienās par krāpniecības upuriem kļuvuši ap 300 līdzjutējiem, ziņo austriešu portāls ''Heute''.
Artūrs Šingirejs jeb Dons. Foto: LBS
35

Sākta ''manabalss.lv'' iniciatīva novirzīt Eirovīzijas finansējumu Latvijas sportam

Portālā ''manabalss.lv'' sākta parakstu vākšana iniciatīvai par Eirovīzijas dziesmu konkursam atvēlētā finansējuma novirzīšanu Latvijas sportistu atbalstam.
Oskars Batņa pret Vāciju. Foto: IIHF
2

Austrija joprojām kanādiešu murgos: Kanādas lielais medijs Latviju divreiz nosauc par Austriju

Latvijas hokeja izlase otrās trešdaļas beigās pret Vāciju atrodas iedzinējas lomā jau ar 0:7, bet līdzīgi slikta diena gadījusies arī pazīstamajam Kanādas medijam un pasaules čempionāta raidtiesību turētājam TSN, kas Latviju pat divreiz sajauca ar Austriju, kas kanādiešiem pēc sensacionālās atspēlēšanās (pēdējā trešdaļā no 1:6 uz 6:6, pagarinājumā tomēr uzvarēja Kanāda) murgos droši vien rādījās visu nakti. Taisnības labad jāpiebilst, ka dažos pirmajos ierakstos sociālajos tīklos TSN Latviju sauca par Latviju un pēc vāciešu sestajiem vārtiem beidzot atgriezās uz pareizās takas.