Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

"Nets" īpašnieks Prohorovs izaicina Putinu Krievijas prezidenta vēlēšanās

Andrejs Siliņš

"Nets" īpašnieks Prohorovs izaicina Putinu Krievijas prezidenta vēlēšanās
Mihails Prohorovs arī pats pieprot groza bumbas spēli
Foto: Itar-Tass/Scanpix

Nozīmīgu lēmumu pieņēmis krievu miljardieris Mihails Prohorovs, kurš cita starpā ir arī Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Ņūdžersijas "Nets" īpašnieks. Krievijas trešais bagātākais cilvēks paziņojis par vēlmi piedalīties 2012. gada Krievijas Federācijas prezidenta vēlēšanās.

Prohorovs, kuram pēc "Forbes" datiem pieder 18 miljardi dolāru (32. bagātākais cilvēks pasaulē), aktīvi politikā iesaistījās aizvadītajā vasarā, bet nupat biznesmenis paziņojis, ka piedalīsies savas dzimtenes prezidenta vēlēšanās. Prohorova konkurenti cīņā par prezidenta amatu būs Genādijs Zjuganovs, Sergejs Mironovs un Vladimirs Putins, kurš bija reitingu līderis, vismaz līdz Prohorova paziņojumam.

203 centimetrus garais Prohorovs ir ne tikai pirmais ne-ziemeļamerikānis, bet arī garākais kluba īpašnieks NBA. Prohorovam sports nav sveša lieta - miljardieris ir arī Krievijas Biatlona apvienības prezidents, savulaik Prohorovs atbalstīja CSKA basketbola, hokeja un futbola klubus. Prohorovs ir organizācijas "Miers un Sports" oficiālais sūtnis.

"Būsim sajūsmā viņu redzēt, kad sāksies sezona," komentējot kluba īpašnieka startu vēlēšanās, komandas galvenais treneris Everijs Džonsons bija labā noskaņojumā, ar citiem "Nets" darbiniekiem jokojot, ka, ja viņiem būtu balstiesības, viņi noteikti balsotu par Prohorovu. "Viņam ir lieliskas līdera īpašības. Kad tu ar viņu sarunājies, var just, ka viņš ir īpaša persona. [Uzvara vēlēšanās] mani nepārsteigtu. Viņš vēlas, lai mēs koncentrējamies tikai basketbolam."

Labus vārdus par sava kluba īpašnieku sacīja arī centra spēlētājs Brūks Lopezs: "Nevarētu teikt, ka esmu pārāk pārsteigts. Viņš izskatās pēc ļoti motivēta cilvēka. Viņam noteikti patiktu būt pozīcijā, no kuras viņš varētu vēl vairāk palīdzēt lietām uzplaukt un notikt izmaiņām." Komandas superzvaigzne Derons Viljamss pievienojās pārējo teiktajam: "Nezinu par viņu tik daudz, lai zinātu viņa pagātni, bet esmu pārliecināts, ka tas ir iespējams."

Izmantotie resursi:
ESPN

 +16 [+] [-]

, 2011-12-13 17:15, pirms 12 gadiem
Lai veicas izgriezt pogas Pļutinam !

 +13 [+] [-]

, 2011-12-13 17:19, pirms 12 gadiem
Laikam grib sēdēt....

  +2 [+] [-]

, 2011-12-13 17:22, pirms 12 gadiem
Ar Nets vēlēšanās dabūs vien caurumu no barankas. Lai nopērk Kuibiševas Stroiķeļ, tad varēs kapāties par pirmo pleķi ar pļutkinu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2011-12-13 19:50, pirms 12 gadiem
Scenārijs būs jau līdzīgs iepriekšējiem, kad oligarhi sadomāja nostāties pretīm varai, kas senāk ļāva viņiem kļūt par oligarhiem ar noteikumu dalīties ar varu un pievēra uz daudzām lietām acis ( bet acis ta pievēra, bet kompromāti priekš prokoratūras jau sen sagatavoti katram gadījumam).

1. Omons iebruks viņa pārstāvētajos ofisos
2. Viņam uzrādīs apsūdzības par nodokļu nemaksāšanu, zagšanu utt.
3. Valsts pārņems viņa īpašumus
4. Izdos orderi viņa arestam
5. Prohorovs aizbrauks uz Angliju
6. Tur viņš pieteiksies policijā, viņu aizturēs
7. Anglijas tiesa atteiksies viņu izdot Krievijai
8. Pēctam pret drošības naudu atbrīvos
9. un laimīgi pievienosies Berezovska, Antonova utml. personu pulciņam

Vienīgais, kas izdomāja cīnīties līdz galam ar Putina režīmu, kā Hodorkovskis un nebēgt, pašlaik jau kuro gadu arvien vairāk sabeidzot savu veselību atrodas apcietinājumā.

  -3 [+] [-]

, 2011-12-13 20:18, pirms 12 gadiem
Vai tad Nets nepiederaja Kanye Westam??

     [+] [-]

, 2011-12-13 21:21, pirms 12 gadiem
narko4s rakstīja: Vai tad Nets nepiederaja Kanye Westam??
KW nekad nav piederējis NETS, bet Jay z gan VIņš ar Prohorovu ir līdzīpašnieks

  +2 [+] [-]

, 2011-12-13 23:34, pirms 12 gadiem
Neesiet naivi! Ja tas nebūtu saskaņots ar Putinu, Prohorovs jau sen sēdētu blakus Hodarkovskim!

  +1 [+] [-]

, 2011-12-14 14:59, pirms 12 gadiem
akmenc rakstīja: Neesiet naivi! Ja tas nebūtu saskaņots ar Putinu, Prohorovs jau sen sēdētu blakus Hodarkovskim!
muļķības, kāda jēga izvirzīt kanditatūru, ja Putinam tas galīgi nav izdevīgi!
Par Prohorova uzvaru vēlēšanās!