Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Vasaras līgas spēlē tiesneša lomā iejutīsies NBA čempions Džefersons

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Vasaras līgas spēlē tiesneša lomā iejutīsies NBA čempions Džefersons
Ričards Džefersons. Foto: AP/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi, ka šīs nakts Vasaras līgas spēlē starp Ņujorkas ''Knicks'' un Portlendas ''Trailblazers'' otro ceturtdaļu tiesās 17 sezonas līgā nospēlējušais Ričards Džefersons, kurš pēc karjeras beigām strādā par basketbola apskatnieku ESPN.

Jau karjeru beigušais Ričards Džefersons spēris jaunu soli un naktī uz otrdienu tiesās NBA Vasaras līgas spēles starp Ņujorkas ''Knicks'' un Portlendas ''Trail Blazers'' otro ceturtdaļu. NBA paziņojumā atklājusi, ka pirms mača Džefersons ik dienu ir apmeklējis NBA tiesnešu apmācības Lasvegasā. Pēc spēlētāja karjeras beigām bijušais basketbolists kļuva par apskatnieku kanālā ESPN un pēc otrās ceturtdaļas aizvadīšanas tiesneša lomā Džefersons dosies uz puslaika studiju, lai apspriestu gūto pieredzi.

Džefersons NBA nospēlēja 17 sezonas tādās komandās kā Ņūdžersijas ''Nets'', Milvoki ''Bucks'', Sanantonio ''Spurs'', Goldensteitas ''Warriors'', Jūtas ''Jazz'', Dalasas ''Mavericks'', Jūtas ''Jazz'', Klīvlendas ''Cavaliers'' un Denveras ''Nuggets''. 2016. gadā kopā ar Klīvlendas ''Cavaliers'' Džefersons kļuva par NBA čempionu.

NBA Vasaras līgā 2022. gadā spēlē divi latvieši - Rodions Kurucs un Artūrs Žagars, kamēr viens no pieciem tiesnešiem no FIBA Lasvegasā ir Mārtiņš Kozlovskis.