Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Savulaik daudzi smēķēja, bet ne Helmuts Balderis un Valdis Valters

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Savulaik daudzi smēķēja, bet ne Helmuts Balderis un Valdis Valters
Helmuts Balderis mūsdienās
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Lai sportā sasniegtu labus rezultātus, sportistam jāievēro noteikts režīms un no daudz kā jāatsakās. Latvijas sporta leģendas Helmuts Balderis un Valdis Valters žurnālam FHM atklāj, ka starp sportistiem smēķēšana bija visai iecienīta nodarbe. Atšķirībā no daudziem citiem, Balderis un Valters nepīpēja.

Latvijas hokeja leģenda Helmuts Balderis (62): "Daudzi hokejisti smēķēja. Ciparos nepateikšu un arī vārdā nevienu nesaukšu, taču bija patiešām daudz. Tiesa, neviens hokejists to nedarīja publiski, jo treneri hokejā bija daudz stingrāki nekā jebkurā citā sporta veidā. Tie sportisti, kuri smēķēja, pat uz ielas nevarēja to darīt droši, nācās slapstīties pa stūriem. Treneris varbūt zināja, ka spēlētājs smēķē, bet nekādi nespēja viņu pieķert! Ja pieķēra, tad sodīja ar pamatīgu naudas sodu - iespējams, ka tāpēc tik reti izdevās kādu pieķert. Es pats nesmēķēju. Neesmu ārsts, lai spriestu par to, vai smēķēšana kaut kādā veidā ietekmē sportista atlētisko sniegumu. Tas atkarīgs no katra individuālajām spējām."

Latvijas basketbola leģenda Valdis Valters (57): "Manā laikā dušās nevarēja normāli ieiet, ja tu nesmēķēji un tabakas smaka nebija sirdij tīkama. Visa komanda dušās smēķēja, izņemot mani un vēl vienu cilvēku. Bija jāskrien iekšā un ārā ļoti ātri, citādi varēja nosmakt. Kaitīgo ieradumu neviens neslēpa, jo tajā laikā tam nepievērsa tik lielu uzmanību. Arī presei bija vienalga, par smēķēšanu neviens nerunāja, tā bija pašsaprotama lieta. Treneriem arī bija vienalga, nevienam nešķita, ka tas ietekmētu sportista sniegumu. Mana personiskā nostāja pret smēķējošiem sportistiem ir ļoti negatīva. Sportists nav tas cilvēks, kuram savas spējas būtu jāgandē ar kaitīgām vielām, it sevišķi zinot, ka daudzi pusaudži uz viņu skatās kā uz savu elku."

Izmantotie resursi:
Žurnāls FHM

  +9 [+] [-]

, 2014-11-08 12:41, pirms 10 gadiem
Uzreiz prātā nāk Znaroks

  +6 [+] [-]

, 2014-11-08 12:46, pirms 10 gadiem
arrived rakstīja: Uzreiz prātā nāk Znaroks
Aha, man tā frāze no "Zelta mirkļiem", kad teica ka esot bijusi neiziņa kā būs A grupā spēēt un tāpec gatavojoties, pat smēķēšanu esot nometis Tagad kā treneris - 2 pakas dienā. Spēles starplaikos mēdzot nozīst divas cīgas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-08 14:32, pirms 10 gadiem
Sergejs Zubovs bija viens no labajiem hokejistiem-smēķētājiem.

  +3 [+] [-]

, 2014-11-08 15:52, pirms 10 gadiem
Zigfrīds_V6 rakstīja: Meistarību nevar nopīpēt vai nodzert,fizuhu gan
Var, jo meistarība vismaz daļēji ir mentāla. Prātu nodzert ir viegli.

  +1 [+] [-]

, 2014-11-08 15:57, pirms 10 gadiem
Treneris varbūt zināja, ka spēlētājs smēķē, bet nekādi nespēja viņu pieķert! šitas teksts man izraisa smīnu! Tad sanāk vai nu tas treneris bija vispār bez ožas vai vienkārši negribēja pats to spēlētāju pieķert, jo nav jāstāv klāt, lai pieķertu un saprastu, ka spēlētājs smēķē - to var arī sajust, kad šis atnāk nopīpējies, jo smēķu smaka saglabājas diezgan ilgi! Ok, tagad varbūt tur ar kaut kādiem mutes atsvaidzinātājiem to smēķu smaku var kaut kā noslēpt, bet kad Balderis spēlēja(krievu laikos), tad tādu smēķētāju pieķert nemaz nebūtu tik grūti! Pēc tabakas dūmiem no viņa nestu jau pa gabalu, ja viņš nupat būtu aiz stūra pīpejis!

  +1 [+] [-]

, 2014-11-08 18:17, pirms 10 gadiem
tālu nav jāmeklē, esmu daudz kur dzirdējis ka Mozjakins arī smoļī pēc spēlēm

  +4 [+] [-]

, 2014-11-08 20:08, pirms 10 gadiem
Smieklīgi, ka Puče Overtime aizrādīja Kristapam Valteram par to, ka viņš smirdot pēc smēķiem...

  +1 [+] [-]

, 2014-11-10 13:57, pirms 10 gadiem
valafar rakstīja: tālu nav jāmeklē, esmu daudz kur dzirdējis ka Mozjakins arī smoļī pēc spēlēm
Vēl interesantks fakts no drošiem avotiem - Mozjakins vienmēr pirms spēles mazliet iedzerot.

  +1 [+] [-]

, 2014-11-11 10:10, pirms 10 gadiem
DNX rakstīja: Vēl interesantks fakts no drošiem avotiem - Mozjakins vienmēr pirms spēles mazliet iedzerot.
Tad jau kāds spainīts šmigas Dinamo pirms spēlēm noderētu! Moš visi par Mozjakiniem kļūtu