Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2510, Did:0, useCase: 3

Biļaļetdinovs: "Izlasē bija visi labākie - Mozjakins olimpiādē netiktu līdz vārtiem"

Agris Suveizda

Biļaļetdinovs: "Izlasē bija visi labākie - Mozjakins olimpiādē netiktu līdz vārtiem"
Zinetula Biļaļetdinovs
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Krievijas hokeja izlases galvenais treneris Zinetula Biļaļetdinovs pēc zaudējuma olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā (1:3 pret Somiju) uzņēmās visu vainu un atbildību par piedzīvoto fiasko. Vaicāts par sastāva komplektāciju, Biļaļetdinovs nezaudēja pārliecību - valstsvienībā bija savākti visi labākie spēlētāji.

"Negaidītas kļūdas…Somija spēlēja labi. Ļoti precīzi darbojās bez ripas, ievērojami apgrūtinot mūsu uzbrukumus," zaudējumu Somijai skaidroja Krievijas izlases galvenais treneris Zinetula Biļaļetdinovs. "Mani visu laiku lamā par spēli aizsardzībā - ka Biļaļetdinovs spēlē no aizsardzības. To saka cilvēki, kuri nesaprot, kas ir aizsardzība un kas ir uzbrukums. Atkārtošos, ka komandai ir jāspēlē gan tur, gan tur – kā to dara somi."

"Tas nav jautājums man. Man ir vēlme, taču ne es to izlemju. Izlems vadība," Biļaļetdinovs atbildēja uz jautājumu, vai paliks galvenā trenera amatā. "Pie visa vainīgs esmu es. Ja neizpildīju uzdevumu, tātad tā ir mana vaina. Un pie tā arī paliksim – pagaidām neesmu gatavs turnīru analizēt konkrētāk. Vai sastāva komplektācijā tika pieļautas kļūdas? Citus spēlētājus neredzēju. Visi spēlētāji, kuri bija olimpiskajās spēlēs Sočos, ir labākie krievu spēlētāji. Ja ņemam pa pozīcijām, kas mums ir – vārtsargi, aizsargi, uzbrucēji. Nosauciet, kuru es nepaņēmu! Sergeju Mozjakinu? Viņš šeit neaizslidotu līdz vārtiem."

"Viņš vēlas palikt. Pagaidām ar viņu par to vēl neesam runājuši. Pēc spēles bija pavisam citas sarunas. Atbrauksim uz Maskavu un lemsim. Ļausim viņam attapties un sāksim gatavoties pasaules čempionātam, kas notiks jau pēc diviem mēnešiem," iespējamo sadarbības turpināšanu ar Biļaļetdinovu komentēja federācijas galva Vladislavs Tretjaks. "Vai ir iespējams, ka izlasi vadīs ārzemnieks? Kategoriski nē. Krievijas izlasei ir jābūt krievu trenerim."

Savas domas par Biļaļetdinova palikšanu amatā izteica arī federācijas izpilddirektors Valērijs Fesjuks: "Un kādam lēmumam vajadzētu tikt pieņemtam? Galvenā trenera sakarā ir jābūt noteiktam lēmumam – viņš strādā. Viņš paveica milzīgu darbu. Jā, tika piedzīvota neveiksme – tātad kaut kur tika pieļautas ļoti lielas kļūdas. Tas viss vēlreiz ir jāizanalizē. Ja Biļaļetdinovs turpinās kā izlases galvenais treneris, tad tālāk gatavosimies pasaules čempionātam." Uz atkārtotu jautājumu, vai Biļaļetdinovs saglabās amatu, Fesjuks vēlreiz atbildēja ar pretjautājumu: "Un kurš viņu atlaidīs?"

"Federācija izdarīja visu nepieciešamo, lai izlase veiksmīgi startētu olimpiskajās spēlēs," Fesjuks turpināja. "Atbrīvotie treneri, treneru štābs. Iespēja braukt, skatīties un apmeklēt spēles, izvēlēties visus labākos, aģenti. Treneru štābs centās un izvēlējās pašus labākos spēlētājus. Tagad ir grūti kaut ko analizēt un pateikt, kur slēpjas zaudējuma galvenais iemesls. Ar federācijas prezidentu Tretjaku apmainījāmies domām, un, manuprāt, komanda nospēlēja zem sava spēju līmeņa. Federācijas vārdā vēlos atvainoties visas daudzmiljonu auditorijas priekšā."

"Uzdevums ir, lai KHL spēlētu pēc iespējas vairāk krievu," teica Tretjaks. "Leģionāru ierobežojums? Tagad mums ir pieci, bet sanāca, ka spēlē pa astoņiem deviņiem. Ja būtu pieci spēlētāji, tas būtu vairāk vai mazāk normāli. Federācija iestājas par trīs leģionāru limitu. Un, ja spēlēs komanda no Somijas, tajā ir jāspēlē pieciem krieviem. Kāpēc mums ir pieci, bet tur ne? Mums ir jādod iespēja spēlēt savai jaunatnei. Pa 200 jauno hokejistu aizbrauc uz Baltkrieviju, ASV, Kanādu, jo nav citas izejas. Ir vieglāk paņemt pieredzējušu somu nekā jauno."

Izmantotie resursi:
Р-Спорт. Все главные новости спорта
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат.com

1 2 3 94 komentāri

  +5 [+] [-]

, 2014-02-20 11:38, pirms 10 gadiem
Pēdējā rindkopa laba.

 +15 [+] [-]

, 2014-02-20 11:38, pirms 10 gadiem
Paņems Znaroku - tas atradīs nepieciešamos vārdus motivācijai.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +15 [+] [-]

, 2014-02-20 11:42, pirms 10 gadiem
Zinetuļa, par Mozjakinu gan tu kļūdies un tā pamatīgi! Lielie "stāri" neparādija neko kamēr Mozjakins tur savās rokās MG
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-02-20 11:43, pirms 10 gadiem
Vispār jau Bilam ir taisnība, jo viņš tiešām izlasē bija paņēmis visus krievu Top spēlētājus.
Tagad tikai nevajag spekulācijas,ka KHL spēlētāji būtu bijuši labāki.

  +2 [+] [-]

, 2014-02-20 11:43, pirms 10 gadiem
bettt: rakstīja: Paņems Znaroku - tas atradīs nepieciešamos vārdus motivācijai.
Tas tiesa. Atklāti sakot ir neliels prieks, ka komanda izgāzās. Komandai kliboja - aizsardzība un uzbrukums, nebija saliedētības. Piemērs par Ovi - paskatieties NHL statistiku - iemet, piespēlē bet lietderības koeficients ir vēl sliktāks par Girgensonu, apm., -20. Uzbrucējiem ir jāstrādā arī aizsardzībā. Kāpēc vārtos stāvēja Varlamovs nevis Bobrovskis? Komanda negāja uz pretinieku vārtiem ar sportisku niknumu, aizsardzība ar nebija neko spoža. Kļūdas daudz - tas noved pie tā, ka finālā nebūs Rus vs Can.

  +2 [+] [-]

, 2014-02-20 11:43, pirms 10 gadiem
nepietiek ar to, ka savāc visus labākos.... tas jau ir pierādījies vairākkārtīgi, it sevišķi tas attiecas uz krievijas izlasi. sirds dziļumos kaut kur ir žēl to krieveļu, bet tā tam bija jānotiek.... Oļegs zinātu, kuriem būtu jāspēlē un kā!!!

 +17 [+] [-]

, 2014-02-20 11:44, pirms 10 gadiem
Skarbi, skarbi vārdi no Bila mutes par KHL rezultatīvo spēlētāju. Skarbi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2014-02-20 11:44, pirms 10 gadiem
Brīnums ka jau nav aizvests uz taigu!

  +2 [+] [-]

, 2014-02-20 11:45, pirms 10 gadiem
nicks rakstīja: Pēdējā rindkopa laba.
par pēdējo rindkopu brīnums, ka vēl nav uzcepts atsevišķs raksts!
krievu presē jau iet vaļā par šiem Tretjaka izteikumiem saistībā ar KHL.
tur vēl lielākas pērles bija no viņa mutes:
1. Šveicē tik 2 ļeģionāri 2. Kanādā 2 leģionāri un vārtsargi nedrīkst būt
viņš junioru līgas pielīdzina KHL!

katrā ziņā būs interesanti pavērot, ko tālāk mals un kāds KHL būs nākošgad!
ФХР выступает за ужесточение лимита на...

  +1 [+] [-]

, 2014-02-20 11:45, pirms 10 gadiem
nicks rakstīja: Pēdējā rindkopa laba.
Jā, ja jau somiem būs jāņem pieci krievi, tad jau iznāk ka arī pārējām nekrievu komandām tas būs jādara, jo kāpēc somiem būtu jābūt izņēmumam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-02-20 11:47, pirms 10 gadiem
Viss vienkārši - krieviem nebija tāda līmeņa aizsargu, kādi ir somiem, kanādiešiem, zviedriem un amerikāņiem. Visi krievu uzbrukumi sākās ar trīs uzbrucēju skriešanu un individuālo centību, bet mūsdienās vārtus gūt bez aizsargu palīdzības ir ļoti grūti. Pret Norvēģiju un Slovēniju tas gāja cauri (plus/mīnus), bet ja pretī stājas somi, amerikāņi, slovāki, tad viss ir dimbā.

  +2 [+] [-]

, 2014-02-20 11:48, pirms 10 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Vispār jau Bilam ir taisnība, jo viņš tiešām izlasē bija paņēmis visus krievu Top spēlētājus.
Tagad tikai nevajag spekulācijas,ka KHL spēlētāji būtu bijuši labāki.
Protams, ka taisnība. Novelt vainu uz NHL spēlētājiem, sakot, ka KHL rubaki būtu bijuši labāki, ir imperiāli domājošo krievu zaudējuma rūgtuma mierināšana ar vēl dziļāku imperiālu domāšanu

Visi krievu NHL spēlētāji ir arī lieliski spēlējuši KHL/RSL. Vai tas būtu lokautos, vai pirms debijas NHL, nav nozīmes. Starp KHL un NHL spēlētājiem ir viena atšķirība, pirmie var pelnīt 5 miljonus gadā Očetsvinajā čempī, bet otrie - kur grib.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-02-20 11:51, pirms 10 gadiem
bettt: rakstīja: Paņems Znaroku - tas atradīs nepieciešamos vārdus motivācijai.
Pastāsti,lūdzu, ko Znaroks un Vītoliņš tādu super puper parādīja pie LV izlases stūres,lai tagad mēs apgalvotu,ka viņi ir labi ne tikai kā kluba treneri, bet arī izlašu. ja kas,tad Zinetula ar AK Bars arī izcīnija divus čempionu titulus.
Man personiski ļoti ticama šķiet Tretjaka sniegtā informācija, ka ir iespējama Bikova un Zaharkina atgriešanās pie RU izlases stūres. lai arī viņi izgāzās Vankuverā, tomēr viņu vadībā RU izlase regulāri ņēma zeltu PČ, kas iepriekšējiem (arī Zinetulai) treneriem nekādi neizdevās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-02-20 11:57, pirms 10 gadiem
es domāju, nevajag dramatizēt situāciju. Sports ir sports, kāds vienmēr zaudē. Krievi nespēlēja slikti, spieda visus pretiniekus, ripa spītīgi negāja vārtos. Neredzu ne treneru, ne spēlētāju vainas. Cita lieta, ka visiem krieviņiem (līdzjutējiem, iedzīvotājiem) ir "iepotēts", ka viņi ir visvarenākie un neuzvaramie, neskatoties ne uz vēsturiskiem rezultātiem, ne uz ko citu. Te arī rodas tā neizpratne - bet kā?! Mēs nedrīkstējām zaudēt KKĀDIEM somiem !!!! Veči, somi MĀK spēlēt pret krieviņiem! Jau vēsturiski un izsenis! Drīzāk brīnums būtu, ja krievi uzvarētu. Krieviem vajadzēja uzvarēt slovākus pamatlaikā, tad nebūtu jāspēlē ar somiem 1/4 finālā. To nu treneru štābam vajadzēja izskaitļot...

  -2 [+] [-]

, 2014-02-20 12:00, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Eirotūres? Smejies? Eirotūres sastāvs pat Slovēņiem pakāsis būtu
Tur jau tā lieta, ka vienai daļai mūsējo ir latviešu tradicionālā domāšana, bet krieviem vienmēr uzdevums ir cīnīties par zeltu, un nevis būt turnīra tabulā augstāk par Austriju.
KHL spēlētāji jau Euroturē regulāri dabūja pa muguru no tiem pašiem somiem bez visiem somu KHL stariem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-20 12:01, pirms 10 gadiem
Jāpiekrīt, ka arī Oļegam uzreiz nesanāktu savaldīt izlasi, kaut arī viņa izvēlētais sastāvs būtu krietni citāds.

  +2 [+] [-]

, 2014-02-20 12:02, pirms 10 gadiem
oi, šis vēl dzīvs un nav kopā ar komandu izsūtīts uz sibīriju?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-02-20 12:03, pirms 10 gadiem
Varbūt Mozjakins nav pats jaunākais, bet nu Belijs jau pārspīlē. + Mozjakins būtu vairākuma mosntrs, kopā ar Zaripovu

  +7 [+] [-]

, 2014-02-20 12:04, pirms 10 gadiem
Un šovs var sākties.
Visi atgājuši no vakardienas un tagad sāks bērt savas pērles un domas kā ir pareizi un kas jādara .
Viss kā parasti.
Krievijā gaidāma laba nedēļas nogale, būs ko lasīt no speciālistu prātojumiem par KHL, Krievijas hokeju utt, kā parasti, kad izlase ar blīkšķi izlido no Olimpiādes .
Jānopērk biļetes pirmajā rindā, gribu redzēt cirku .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-02-20 12:05, pirms 10 gadiem
Lielās līnijās Bilam doma bija pareiza, taču kļūdījās sīkumos (sapinās). Lai cerētu uz uzvaru pret Kanādu - jābūt uzsvaram uz primāri stabilu aizsardzību un ļoti agresīvai spēlei. Tāpēc bija pareizi neņemt KHL metējus. Bet Krievijai tieši aizsargi lielākais mīnuss. Tāpat nebija arī agresīvo izpildītāju 3-4.maiņā (vienkārši maz tādu Krievijā). Lielākas cerības būtu, ja 1maiņa uzbrukuma monstri un pārējās 3 Maskavas Dinamo tipa kapļi. Un vārtsargs - pēc pagājušā gada vajadzēja būt skaidram, ka tuvākajos gados Bobrovskis ir stabils 1 numurs, nevis kaut kāda demokrātiska dalīšana.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 94 komentāri