Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Pļušcenko: "Dalība četrās olimpiādēs būs neatkārtojams sasniegums"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Pļušcenko: "Dalība četrās olimpiādēs būs neatkārtojams sasniegums"
Pļuščenko sudrabs Vankūverā 2010
Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Slavenais krievu daiļslidotājs Jevgēņijs Pļuščenko (31) izcīnījis medaļas trijās olimpiskajās spēlēs, bet tagad viņš grib kļūt par vienīgo, kurš piedalījies četrās olimpiādēs. Neskatoties uz veselības problēmām, viņš startēs arī Soču olimpiskajās spēlēs.

Karjeras laikā viņš pārcietis 12 operācijas, turklāt pēdējā ķirurģiskā iejaukšanās bija mugurkaula skriemeļa diska nomaiņa. "Pēc tādas operācijas, saprotams, neviens vairs neslido," saka Pļušcenko. "Bet es to daru. Kas neriskē, tas nedzer šampānieti. Kļūšu par invalīdu vai nē - tas tikai Dievam zināms."

Šobrīd daudzi netic, ka Sočos viņš varēs izcīnīt medaļu, taču šāda neticība nav nekas jauns. Pirms iepriekšējās olimpiādes (2010) viņam bija trīs gadi bez sacensībām un operācija 2009. gadā, tomēr viņš atgriezās vareni un izcīnīja olimpisko sudraba medaļu. "Pēc tam visi klusēja, bija aizvērušies, jo nostartēju ļoti cienījami," atzīst daiļslidotājs. "Un arī šobrīd daudzi saka: neticam, ka Pļuščenko spēs. Bet es saku: 31 gada vecumā ir iespējams slidot."

"Mans mērķis ir piedalīties savā ceturtajā olimpiādē, lai mans sasniegums būtu neaizsniedzams. Trijās olimpiādēs kāds varbūt vēl noslidos. Nezinu kad, bet tas ir iespējams. Bet četrās - diez vai, tas ir nereāli," norāda sportists. Atbildot uz jautājumu, kāpēc citiem nereāli, bet viņam reāli, Pļuščenko ir konkrēts. "Tāpēc, kas es esmu vienīgais. Bez jebkādas kautrības, kaut gan vispār esmu kautrīgs cilvēks. Dievs man devis talantu, neatlaidību un mīlestību pret darbu, savukārt ģimene un treneris ir tie, kas man palīdz."

Intervētāja atzīst, ka sākumā bija noskaņota skeptiski, bet pēc sarunas ir sajūta, ka paveicies iedzert tēju kopā ar Supermenu.

Izmantotie resursi:
Olga Islamkina, elle.ru

  +5 [+] [-]

, 2014-01-29 15:51, pirms 10 gadiem
neviens cits daiļslidotājs nav piedalījies pat trijās OS, respect!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-01-29 16:18, pirms 10 gadiem
MarkPrice rakstīja: Nevienam tie okupanti neinteresē.
Esi apmaldījies? Ko dari sporta portālā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja