Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Siguldas pašvaldība saviem olimpiešiem piešķirs vairāk kā 23 000 eiro

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Siguldas pašvaldība saviem olimpiešiem piešķirs vairāk kā 23 000 eiro
Olimpiskā torte: "Brāļi Šici - mūsu lepnums"
Foto: A.Linarts, sigulda.lv

Siguldas novada pašvaldība saviem olimpiešiem un viņu treneriem piešķirs naudas balvas. Kvalificējas tie siguldieši, kuri Soču ziemas olimpiskajās spēlēs iekļuva desmitniekā - Andris Šics, Juris Šics, Martins Dukurs, Tomass Dukurs, Jānis Strenga, informē pašvaldības preses dienests.

"Sigulda ir vieta, kur dzīvo Olimpieši! Sigulda ir vieta, kur ik gadu piedzimst arvien vairāk mazuļu – tātad vēl vairāk jauno Olimpiešu! Sigulda ir vieta, kur tiek kaldinātas Latvijai ziemas Olimpiskās medaļas! Šīs pazīmes un tas, ka mums, siguldiešiem, plānos ir atkal jauni izaicinājumi un paveicamie darbi, noteikti dod ticību Latvijai jaunām uzvarām un sasniegumiem,” par Latvijas Olimpisko medaļu kaltuves plāniem saka Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Siguldas novada pašvaldība, godinot siguldiešus, kuri ieguvuši Olimpiskās godalgas un apliecinājuši Siguldu kā ziemas sporta veidu galvaspilsētu XXII Ziemas Olimpiskās spēlēs Sočos, paredzējusi vairāk nekā 23 tūkstošus eiro naudas balvām novada sportistiem un viņu treneriem. No olimpiskajām spēlēm mājup pārvestas 11 olimpiskās medaļas, kuras iegūtas, pateicoties tiem ziemas sporta veidiem, kas tiek attīstīti Bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda”. Pašvaldības naudas balva ir gan kā pateicība sportistiem un treneriem par ieguldīto darbu, gan kā ieguldījums turpmākajai sportistu karjeras attīstībai un Siguldas vārda popularizēšanai.

Saskaņā ar pašvaldības nolikumu naudas balvas saņems novada sportisti, kuri XXII Ziemas Olimpiskajās spēlēs Sočos sasniedza rezultātus, kas ļauj ierindoties līdz 10.vietai. Latvijai sudraba medaļu izcīnīja siguldietis Martins Dukurs skeletonā un Latvijas bobsleja četrinieku ekipāža, kuras stūmējs ir siguldietis Jānis Strenga. Divas bronzas godalgas tika izcīnītas kamaniņu braukšanā – medaļas pārveda siguldieši Andris un Juris Šici, kuri bronzu izcīnīja divnieku sacensībās un arī komandu stafetē. Labāko desmitniekā tika arī siguldietis skeletonists Tomass Dukurs, kurš izcīnīja 4.vietu. Naudas balvas pienāksies arī izcilus rezultātus sasniegušo sportistu treneriem. Arī citu siguldiešu panākumi ir vērā ņemami, jo dažiem šīs spēles bija pirmā iespēja gūt pieredzi turpmākajiem darbiem un sasniegumiem.

XXII Ziemas Olimpiskās spēles Sočos Latvijai bijušas visu laiku veiksmīgākās – ziņu kanāls CNN, rēķinot iegūto medaļu skaitu uz miljons iedzīvotājiem, Latviju un Austriju Olimpiskās spēlēs ir ierindojis trešajā vietā, tūdaļ aiz godalgotās Norvēģijas un Slovēnijas. Rēķinot mājup pārvestās medaļas, uz 4,5 tūkstošiem siguldiešu ir viena olimpiskā medaļa.

Kopumā Sočos tika izcīnīti 98 medaļu komplekti 15 sporta veidos, no kuriem deviņos piedalījās arī Latvijas sportisti. Spēļu programmā bija iekļautas 12 jaunas disciplīnas, kas Soču spēles padarīja par lielākajām Ziemas Olimpisko spēļu vēsturē. Sočos tika pārstāvētas 88 nācijas, kopumā vairāk nekā 2500 sportistu. Jāatgādina, ka Soči pie spēļu rīkošanas tiesībām tika 2007.gadā, izšķirošajā balsojumā vien par četriem punktiem apsteidzot Phjončhanu Dienvidkorejā, kas vēlāk ieguva tiesības rīkot 2018.gadā XXIII Ziemas Olimpiskās spēles.

Izmantotie resursi:
www.sigulda.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-02-26 13:59, pirms 10 gadiem
Skauģi ierunājušies.... Pirms nedēļas gan jau ka gavilēja par medaļām, bet tagad jau skauž, ai kā skauž...

  +2 [+] [-]

, 2014-02-26 14:13, pirms 10 gadiem
Ir vērts būt labākajam no labākajiem!
Apsveicu
Ehhh, svešu naudu skaitīt neesot labi, bet tomēr- piemēram, Šici- cik saprotu no valsts par bronzu prēmija 38 000 tūkstoši par medaļu. Medaļas divās disciplīnās 38 000 x2= 76 000 tūkstoši. + pašvaldības prēmija 23 000 = 76 000+ 23 000= 99 000 nav slikti
Ja pieņemam, ka viņiem tā ir četrgades peļņa, tad 99 000 / (12*4)= 2062 eiro mēnesī kā prēmija pie kaut kādas pamatalgas.
Lai veicas visiem sportistiem !!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-02-26 14:39, pirms 10 gadiem
RobisMC rakstīja: par ko?

pašvaldības nedrīkst šādi izšķiest nodokļu maksātāju naudu, ja pati valsts izmaksā prēmiju
Usakovs Riga reklame ridzinieku kartes un ari tere nodoklu maksataju naudu. Sigulda sevi piesaka sadi. Uzskati to par pilsetas reklamu, kas popularize veseligu dzivesveidu. Un ja tu pats dzivo Sigulda, kas tev trauce - ej, dari, pieradi un beigas ari sanem premiju! Neba jau vini visu sito nopelnija sezot uz divana majas! Ej sportot!

     [+] [-]

, 2014-02-26 15:08, pirms 10 gadiem
RobisMC rakstīja: kāpēc mums, nodokļu maksātājiem, ir jādotē kamaniņnieki??? ja viņi paši nepelna savā sportā tā nav mūsu problēma.

Bobslejā, skeletonā vismaz viņiem ir pašiem savi sponsori, kad dod piķi nevis valsts.
Tu jau čista esi tas nodokļu maksātājs, tpt ta naudu kaut kur pazud bezjēdzīgi , nav ko čīkstēt

     [+] [-]

, 2014-02-26 15:24, pirms 10 gadiem
Kāds var pateikt cik lielas summas apgrozās bobslejā un skeletonā? Kaut kā nekur nav dzirdēts, cik nopelna par uzvaru vienā pasaules kausa posmā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja