Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Dopinga testā iekrīt ukraiņu slēpotāja Lisogora

Andrejs Siliņš

Ukrainas distanču slēpotāja Marina Lisogora, kura gan Soču olimpiskajās spēlēs neizcēlās ar ievērojamiem rezultātiem, pieķerta neatļauto vielu jeb dopinga lietošanā.

30 gadus vecā Lisogora sprinta distances kvalifikācijā palika 58. vietā un to pašu pozīciju ieņēma arī 10 kilometru klasikā. Pieredzējušās slēpotājas organismā atrasts trimetazidīns. Tas iekļauts aizliegto vielu sarakstā kopš šī gada sākuma, 1. janvāra.

Lisogora Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai (SOK) norādījusi, ka aizliegto vielu nav lietojusi ar nolūku.

Iepriekš jau vēstīts par vāciešu biatlonistes Evi Zahenbaheres-Štēles un itāliešu bobslejista Viljama Frulani pieķeršanu neatļauto vielu lietošanā.

  +2 [+] [-]

, 2014-02-22 17:53, pirms 10 gadiem
Nu kur prikols rīt dopingu, ja zini ka nebūsi vismaz TOP 10.

     [+] [-]

, 2014-02-22 18:08, pirms 10 gadiem
Kopš šī gada 1. janvāra iekļauts aizliegto vielu sarakstā.
a ja viņa sarijās tik daudz ka uz diviem mēnešiem sekas paliek?

  +2 [+] [-]

, 2014-02-22 18:17, pirms 10 gadiem
Tās ir zāles pret angīnu... Ir vesela kaudze aizliegtu medikamentu, kas niecīgās devās satur, teiksim, efedrīnu, lai arī kopumā darbojas drīzāk kā miegazāles un diez vai uzlabo sporta sasniegumus, tāpec aizliegums ir drusku... jocīgs

     [+] [-]

, 2014-02-22 18:52, pirms 10 gadiem
Pēc kādas tādas daudz maz nopietnākas saaukstēšanās neviens, ja vien nedzīvo mežā un nepārtiek no sūnām, nevarētu iziet dopkontroli. Tur ir kaudzēm dopinga sarakstos iekļauto prepu.

Aizligums jocīgs? Jādoma vienkārši ko un kad lieto un jākonsultējas ar komandas ārstiem, nevis ieskriet aptiekā un uz savu galvu ņemt kkādas zāles.

     [+] [-]

, 2014-02-22 18:54, pirms 10 gadiem
thunderb6 rakstīja: Nu kur prikols rīt dopingu, ja zini ka nebūsi vismaz TOP 10.
Pirmkārt, te drīzāk neuzmanības, nevis dopingošanas jautājums.

Otrkārt, AIZMIRSTI ideju, ka dopingu lieto tikai kaut kādi blēži, kas grib cīnīties par augstām vietām. Ja pasaules sportā tiktu ieviesta TOTĀLA dopkontrole, tad pēc tās, esmu pārliecināts, ka sacensībās startētu lielākoties jauni un nedzirdēti uzvārdi, kas uzrādīti stipri viduvējus rezultātus kopumā...