Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Furkads: "Nekad neesmu salīdzinājis sevi ar Bjerndālenu"

Rolands Eliņš

Furkads: "Nekad neesmu salīdzinājis sevi ar Bjerndālenu"
Martēns Furkads
Foto:AFP/Scanpix

Francijas biatlonists Martēns Furkads, kurš šodien kļuva par divkārtējo olimpisko čempionu, pēc finiša atzinis, ka vēlējies parādīt saviem sāncenšiem, ka vēl ir „nikns”, kā arī atteicies salīdzināt sevi ar biatlona zvaigzni norvēģi Ūli Einaru Bjerndālenu.

„Emocijas ir citas, mazāk satraukuma un spiediena nekā tas bija iedzīšanas laikā,” pēc finiša stāsta Martēns Furkads. „Taču esmu tikpat apmierināts un laimīgs kā pirms divām dienām. Dievinu klasisko distanci, un zināju, kas man jādara, zināju, ka esmu favorīts. Tiesa, trasē gandrīz piedzīvoju kritienu. Šādās sacensībās gadās visādi pārsteigumi, un kļūdas maksā dārgi.”

Furkadam šī bija otrā zelta medaļā Soču olimpiskajās spēlēs, taču viņš pats neuzskatīja, ka tas būtu iemesls salīdzināšanai ar norvēģu lielisko biatlonistu Ūli Einaru Bjerndālenu: „Ļoti patīkami, ka tiekam salīdzināti, taču es pats to nekad neesmu darījis. Tāpat man arī nav mērķa ieiet vēsturē, gluži vienkārši man patīk tas, ko es daru.”

Savukārt otro vietu šodien ieguva Vācijas biatlonists Eriks Lesers, kurš pēc finiša atzina, ka līdz pat pēdējiem metriem domājis par zelta medaļu. Lesers šodien šāva nekļūdīgi, un viņa pārsvars pēc ceturtās šaušanas pār Furkadu bija 10 sekundes, taču slēpošanas ātrums tomēr labāks bija francūzim.

„Sapņoju, protams, ka būšu pirmais,” saka Lesers. „Centos cik ātri vien iespējams noslēpot pēdējo apli, cerēju, ka Martēns tik ātri neslēpos, taču tik un tā jūtos apmierināts ar sasniegto. Būtu muļķīgi tagad izteikt savu neapmierinātību par iegūto sudrabu.”

Bronza nokļuva krievu sportista Jevgeņija Garaničeva rīcībā. „Nedaudz sadusmojos uz sevi par pieļauto kļūdu. Bet kopumā esmu apmierināts ar savu vietu un to, ka pārējie šāvieni bija precīzi,” apgalvo Garaničevs. „Nekādu īpašo spiedienu neizjutu. To mēs jau atstrādājam treniņos – slēpot un šaut, neko daudz tur izdomāt nevajag.Trasi uzskatu par labā stāvoklī esošu. Jā, daudzi sportisti sūdzās par Soču trases stāvokli, taču daudzās Eiropas trasēs, kurās notiek Pasaules kausa posmi, ir vēl sliktāk.”

Savukārt Furkada pieminētais Bjerndālens, kurš šodien katrā šaušanā atstāja pa vienam neaizvērtam mēŗkim, un uzrādīja tikai 34. labāko laiku, trīs sekundes sliktāku nekā Andrejs Rastorgujves, sacīja, ka šodienas startam neesot bijis īsti gatavs: "Centos koncentrēties uz šaušanu, taču kļūdījos katrā šaušanas reizē. Sniegs šodien bija sauss un sagādāja problēmas slēpojot."

Izmantotie resursi:
Мартен Фуркад;
"Никогда не сравнивал себя с...

sochi2014.rsport.ru

  +2 [+] [-]

, 2014-02-13 19:29, pirms 11 gadiem
''Citur ir vēl sliktāk'' - īpaši glaimojoši vienalga nesanāca izteikties par savu trasīti...

  +2 [+] [-]

, 2014-02-13 20:35, pirms 11 gadiem
Jūs redzējāt finišu , kautkās nereāls viņs , finišēja un mierīgi novilka slēpes un aizgāja prom tākā nekas nebūtu bijis , parējie visi nokrita un gandrīz mira nost tas pats eders un citi , šitas kko salietojies monstrs . Bet lai jau veicās !!!