Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Maze: "Atbraucu uz olimpiskajām spēlēm, lai uzvarētu"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Maze: "Atbraucu uz olimpiskajām spēlēm, lai uzvarētu"
Dominike Gisina un Tina Maze
Foto: AP/Scanpix

Šodien Soču olimpiskajās spēlēs tika aizvadītas kalnu slēpošanas sacensības nobraucienā sievietēm, kurās ar identisku rezultātu zeltu izcīnīja Slovēnijas slēpotāja Tina Maze un šveiciete Dominike Gisina. Pēc sacensībām Maze izteicās, ka uzvara bija viņas vienīgais mērķis un tas tika sasniegts.

Maze lielāko trases daļu bija pārliecinošā vadībā, bet lejas daļā pieļāva kļūdu, finišējot ar identisku laiku, kādu bija uzstādījusi šveiciete Dominike Gisina, tādējādi arī kļūstot par olimpisko čempioni.

"Atbraucu uz olimpiskajām spēlēm, lai uzvarētu, un arī uzvarēju. Biju pārliecināta, ka gūšu panākumus, kaut arī sacensības olimpiskajās spēlēs ir neprognozējamas. Es tām gatavojos vairāk, kā nekad un labāku rezultātu nevarēju vēlēties. Pašlaik esmu emociju pārpilna. Sezonas gaitā vairākkārt mainīju treneri, kas bija riskanti, bet, kas neriskē, tas nedzer šampanieti. Tagad saprotu, ka šāds lēmums izrādījās pareizs," pēc uzvaras sacīja Tina Maze.

Īpaši satraucošas šīs sacensības izvērtās Gisinai, kura pēc labākā rezultāta uzstādīšanas ilgi gaidīja, vai tikai beigās netiks pārspēta: "Pēc finiša brīžiem biju uz nervu sabrukuma robežas. Kad redzēju, ka Tina Maze uzlabo manu laiku trasē, pat vairs neskatījos uz tablo. Negribēju redzēt, ka zaudēšu. Kad sapratu, ka mums ir vienāds laiks, tad biju vienkārši laimīga," tā Gisina.

Par vienu no sacensību galvenajām favorītēm varēja uzskatīt vācieti Mariju Heflu-Rīšu, kura piedzīvoja neveiksmi, samierinoties ar 13. vietu. Pēc sacensībām viņa atzina, ka vienāds uzvarētāju rezultāts šajās sacensībās, ir kas neticams. Hefla-Rīša uzsvēra, ka viņai neizdevās parādīt labāko sniegumu jau no pašas distances sākuma, bet pēc tam kaut ko labot jau bija par vēlu, kas neļāva pacīnīties par godalgu.

Izmantotie resursi:
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...