Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Juris Šics: "Bronzas medaļa man ir līdzvērtīga uzvarai"

Juris Šics: "Bronzas medaļa man ir līdzvērtīga uzvarai"
Andris un Juris Šici
Foto: AFP/Scanpix

Kamaniņu braucēji Andris un Juris Šici šodien Latvijai sarūpēja pirmo medaļu 2014.gada ziemas olimpiskajās spēlēs, divnieku sacensībās izcīnot bronzas godalgas. Brāļi Šici pie sasniegtā gan negrasās apstāties.

"Esam noskaņoti turpināt startēt un gatavoties 2018.gada olimpiskajām spēlēm, kas notiks Korejā. Divas medaļas mums jau ir – sudrabs un bronza, pietrūkst tikai vēl vienas," mērķi pēc Korejas zelta netieši nosprauda Andris Šics.

"Soču bronza tiešām ir ļoti labs rezultāts, īpaši ņemot vērā to, ko mans brālis pārcietis pēc avārijas. Olimpiādei gatavojāmies tikai divus gadus, un bronza ir neticams panākums. Vēl neesam aptvēruši, kas ir noticis. Nav tādas sajūtas, ka būtu trešie," piebilda A.Šics.

"2011.gada maijā iekļuvu autoavārijā," sacīja Juris Šics. "Uz savām kājām spēju apstāties tikai septembrī – četrus ar pusi mēnešus pārvietojos ar kruķiem. Rudenī mēģināju sēsties kamanās, bet ārsts teica, ka man jāizvairās no stipriem triecieniem no sāniem. Visi ārsti teica: "Trakais, tev nevajag sportu, pasaudzē sevi normālai dzīvei", bet es nejutu nekādu diskomfortu, pamazāk sāku atgūties, ar brāli sākām gatavoties olimpiādei, lietderīgi izmantojot to laiku, kas bija palicis. Paldies brālim par atbalstu, tāpat arī trenerim, sievai un bērniem, kuri mums ticēja," piebilda nu jau divkārtējais olimpiskais medaļnieks J.Šics.

"Īpašs paldies visiem ārstiem, kuri man toreiz palīdzēja. Bronzas medaļa šodien man ir līdzvērtīga uzvarai, jo pēc operācijas man daži speciālisti teica, ka es nevarēšu staigāt un varēšu aizmirst par sportu," piebilda J.Šics.

Viens aspekts šodienas panākumā gan varēja būt cits. "Mēs ļoti vēlējāmies gūt panākumu cīņā, lai austrieši veic distanci, un tad mēs redzētu, kurš ir stiprāks. Mums padevās ļoti labs otrais brauciens, un mēs ļoti labprāt uzzinātu, kāds būtu viņu sasniegtais rezultāts," norādīja J.Šics.

Izmantotie resursi:
Р-Спорт. Все главные новости спорта

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-12 23:28, pirms 10 gadiem
Arī pirms 4. gadiem otrā vieta bija līdzvertīga uzvarai, takā nekas nemainās Malači bračkas

  +9 [+] [-]

, 2014-02-12 23:35, pirms 10 gadiem
Pat ja austrieši nebūtu pieļāvuši šo rupjo kļūdu, jūs norullējāt spīdoši, tāpēc uzvara ir vairāk nekā pelnīta!
Paldies!

P.S Cerams, ka rītdien Rastorgujevs uzliks veldzējošu plāksteri skarbajai šveiciešu brūcei... Turam īkšķus!

  +9 [+] [-]

, 2014-02-12 23:37, pirms 10 gadiem
Vai tik šī grūti izcīnītā bronza nenāca vēl smagāk kā Vankuveras sudrabs - līdz ar to pat vērtīgāks!!!Brāļi Šici paveikuši šodien īstu varoņdarbu!

  +1 [+] [-]

, 2014-02-13 00:00, pirms 10 gadiem
Pēc tās tendences, kas bija austriešiem pēc diviem starpfinišiem, šķiet, ka pat nobraucot bez kļūdām, viņi Šicus nebūtu apbraukuši.
Apbrīnojama komanda, 4 gadus gatavojas, uz pjedestāla praktiski nekāpj. Bet kad pienāk lielais brīdis, mūsējie ir pašā augšgalā.
Varam lepoties!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-13 00:15, pirms 10 gadiem
nepiekritīšu, ka starts bija spožs, taču spožāku gala rezultātu diez vai kāds spēja prognozēt! Lieliski!

  +2 [+] [-]

, 2014-02-13 00:34, pirms 10 gadiem
Guntars Šēnbergs rakstīja: Pat ja austrieši nebūtu pieļāvuši šo rupjo kļūdu, jūs norullējāt spīdoši, tāpēc uzvara ir vairāk nekā pelnīta!
Paldies!

P.S Cerams, ka rītdien Rastorgujevs uzliks veldzējošu plāksteri skarbajai šveiciešu brūcei... Turam īkšķus!
+1 un par austriešu kļūdu- lai tiktu pie medaļas, jāspēj nobraukt labi 2 braucienus, mūsējiem izdevās

  +6 [+] [-]

, 2014-02-13 00:51, pirms 10 gadiem
Bračkas, nepārdzīvojiet! Austrieši būtu jums zaudējuši arī bez tā puskritiena, jo pirms tā jau viņi bija sakļūdījušies pietiekami un uz to brīdi jau bija +0.000 un tendence liecināja, ka jūsu pārsvars tikai pieaugtu! Otrais brauciens jums bija zvērīgs! MALAČI, lopjamies!!!!!!

  +1 [+] [-]

, 2014-02-13 00:57, pirms 10 gadiem
Austriešu tendence vēl pirms pašas rupjākās kļūdas jau bija lejupejoša; jau tad, kad viņi pirmo reizi piešāva kājas pie ledus, sapratu, ka viss ir darīts! Nedomāju, ka viņiem kļūdas turpināsies ķēdes reakcijā, arī manas domas bija - lai viņi nobrauc maķenīt švakāk par brāļiem, bet tālākās problēmas jau ir pašu austriešu problēma, mūsējie taču tur ne pie kā nav vainīgi!!! Bez šaubām, patīkamāk būtu, ja viņi zaudētu dažas simtdaļas, nevis nezcik sekundes, bet - ... tā vairs jau nav mūsu problēma. Mēs varam priecāties par brāļu godam un pelnīti izcīnīto bronzu!!!
Slēpts komentārs: KFC

  +1 [+] [-]

, 2014-02-13 02:38, pirms 10 gadiem
austriešiem 2. laika ņemšanas vietā bija par 4 km/h zemāks ātrums un salasītas maziņas kļūdas, kas neļautu uzņemt paātrinājumu, viss ok, pašu nopelnīta, ne citu neveiksmes atnesta medaļa

  +1 [+] [-]

, 2014-02-13 10:13, pirms 10 gadiem
KFC rakstīja: Nebrīnītos ja viens uz otru gultā guļ
Nebrīnos ,ka te vienam otram galīgi čābīgi ar humora izjūtu!

  -3 [+] [-]

, 2014-02-13 10:50, pirms 10 gadiem
Šis sporta veids ir smieklīgs.. nu sakat ko gribat! Apakšējām vispār funkcija ir tikai startā, pēc tam? Ieliec kaut betona bluķi. Izskatās, ka arī starptautiskā federācija šo sporta veidu ietver tikai tradīciju dēļ, jo visos pārējas renes veidos ir četri braucieni, bet te divnieki ir tik vārgi ka brauc tikai divreiz un vēl no sieviešu starta. Pašiem diez smiekli nenāk?
Apsveicu ar medaļu, bet nu šī, tāpāt kā iepriekšējā, būs vismazāk vērtīgākā no visām.

  +1 [+] [-]

, 2014-02-13 10:52, pirms 10 gadiem
Izdarīja visu, kas no pašiem bija atkarīgs un izspieda maksimumu. Drusku negaidīta, bet pelnīta medaļa