Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

"Soči 2014" apsola "noslēpumainu šovu" noslēguma ceremonijā

Rolands Eliņš

"Soči 2014" apsola "noslēpumainu šovu" noslēguma ceremonijā
Pieci olimpiskie apļi, no kuriem atklāšanas ceremonijā viens "ieķērās"
Foto:Romāns Kokšarovs/F64

Soču olimpiskās spēles organizējošas komitejas priekšsēdētājs Dmitrijs Černišenko sagaida milzīgu interesi par noslēguma ceremoniju un atklājis, ka tam par godu sagatavota noslēpumaina izrāde. Ziņots, ka atklāšanu ceremoniju pie televizora ekrāniem vērojuši trīs miljardi cilvēku.

„Atklāšanas ceremonijas stadions bija pilnībā aizpildīts, nebija nevienas brīvas vietas,” apgalvo Dmitrijs Černišenko. „Mēs sagaidām milzīgu interesi arī par noslēguma ceremoniju un esam pat sagatavojuši noslēpumainu šovu.”

Par uzmanības trūkumu gan nevarēja sūdzēties arī atklāšanas ceremonija, jo pēc komitejas „Soči 2014” izplatītajā paziņojumā vēstīts, ka to klātienē vērojuši 40 tūkstoši cilvēku, bet televīzijas pārraides auditorija sasniegusi triju miljardu skatītāju atzīmi. (Norādītais skaitlis gan ir aptuvens un nez vai uztverams kā absolūta patiesība. - aut.p.)

Atklāšanas ceremonijas organizatori arī atklājuši, ka sagatavošanās darbos bijuši iesaistīti 12 tūkstoši cilvēku, savukārt pašā ceremonijā piedalījās trīs ar pusi tūkstoši sportistu. Televīzijas pārraidi nodrošināja 140 video kameras, bet apgaismojuma spožums 132 prožektoros sasniedza 2,64 miljonus vatu.

Savu pateicību par veiksmīgi noorganizēto atklāšanas ceremoniju rīkotājiem paudis arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Atklāšanas ceremonijas scenārija autors Konstantīns Ernsts atklājis, ka vēlējies paust motīvu par dzimtenes mīlestību, turklāt sākotnēji bijis iecerēts daudz plašāku uzmanību pievērst kara tēmai, proti, parādīt Lielā Tēvijas kara vēsturi.

Pēc SOK preses nodaļas direktora Marka Adamsa vārdiem arī paši sportisti pauduši atzinību par spēļu atklāšanu, pat neskatoties uz to, ka olimpiskā uguns pretēji tradīcijām tika aizdegta ārpus stadiona.

Jau ziņojām, ka olimpiskās lāpas pēdējo stafetes posmu veica VladislavsTretjaks un Irina Rodņina, bet Latvijas delegācijas karogu Soču stadionā ienesa hokejists Sandis Ozoliņš. Noslēguma ceremonija paredzēta 23. februārī 18:00 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
«Сочи 2014». Зимние Олимпийские игры на...
Sochi 2014 Olympics - Olympic Tickets, Sports...

     [+] [-]

, 2014-02-08 11:16, pirms 10 gadiem
''Ziņots, ka atklāšanu ceremoniju pie televizora ekrāniem vērojuši trīs miljardi cilvēku.'' ko var muldet zinot, ka loti lielu % no pasaules populacijas veido nabadzigas valstis, pilnigi nereali cipari. Londonai un Vankuverai ap 1 miljardu, krieviem peksni 3. LOL
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-08 11:23, pirms 10 gadiem
v5_karstgalvis rakstīja: ''Ziņots, ka atklāšanu ceremoniju pie televizora ekrāniem vērojuši trīs miljardi cilvēku.'' ko var muldet zinot, ka loti lielu % no pasaules populacijas veido nabadzigas valstis, pilnigi nereali cipari. Londonai un Vankuverai ap 1 miljardu, krieviem peksni 3. LOL
Londonai bij vairāk par 1 miljardu,daudz vairāk, tur nu tu gan šauj greizi. Tagad gan varētu būt tie tevis minētie 1, varbūt 1,5 miljardi

     [+] [-]

, 2014-02-08 11:27, pirms 10 gadiem
Ralfinolv rakstīja: Londonai bij vairāk par 1 miljardu,daudz vairāk, tur nu tu gan šauj greizi. Tagad gan varētu būt tie tevis minētie 1, varbūt 1,5 miljardi
The opening ceremony of the London 2012 Olympics attracted an estimated global TV audience of 900 million people.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-02-08 11:33, pirms 10 gadiem
Es gaidu,cik Latvija zeltus sāvakss,man tas ir galvenais,sekošu līdz sportistiem un turēšu ikšķus par Latviju.Man vienalga tas šovs,galvenais,ka viņiem ir kur sevi pierādīt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-02-08 11:43, pirms 10 gadiem
...tiks iedegts piektais olimpiskais aplis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-08 11:52, pirms 10 gadiem
mnbvc rakstīja: Ralfinolv, 11:23, pirms 21 minūtes

ar londonas os nevajag salīdzināt jo tas ir vasaras speles un tas ir daudz vērienīgāks pasākums
es jau necenšos neko salīdzināt, tikai izteikt savu viedokli par skaitļiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-02-08 14:07, pirms 10 gadiem
Veļikaja Rassija 3 miljardi skatītāju Te pat zirgam jāsmejas. Ņemot vērā to, ka uz pasaules vispār ir tikai 7 miljardi, tas vienkārši nav iespējams. Ja melo, tad melo ticami, lielākajā daļā pasaules, tajā laikā bija vēl darba diena vai tās beigas. Dienvidamerikā un Ziemeļamerikā tas bija pusdienlaiks. Āfrikā tā pat kā Ķīnā un vēl jo vairāk Indijā vispār uz tādām ziemas olimpiskajām spēlēm ir smagi pajāt un pieņemu, ka tur lielākā daļa pat nenojauš, ka tādas vispār šobrīd notiek.
Krievu cipars 3x pārsit Londonas spēļu rādītājus.
Vienīgais ticamais variants ir tāds, ka Putins ar Medveģevu sapirkuši 2 milj. televizoru un saslēguši tos kremlī pie rozetes

     [+] [-]

, 2014-02-08 14:12, pirms 10 gadiem
Gan jau 0,6 pareizinaja ar 5

     [+] [-]

, 2014-02-08 14:56, pirms 10 gadiem
Bet kāpēc neviens nepiemin olimpiskos apļus?
Austrumu galējais tač neatvērās.
Bet kopumā OS aklāšana bija garlaicīga, ļoti prognozējama. Iepriecināja Sanda ienākšana!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja