Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Atkal traumas Soču snovborda trasē, bažas izrāda arī divkārtējais olimpiskais čempions Vaits

Atkal traumas Soču snovborda trasē, bažas izrāda arī divkārtējais olimpiskais čempions Vaits
Šons Vaits lēcienā Soču trasē
Foto:AP/Scanpix

Soču olimpiskajā snovborda trasē šodienas treniņos savainojumus guvuši vēl divi sportisti, šī sporta veida leģendu Šonu Vaitu ieskaitot, kas atkal uzjundījis jautājumus par pārāk bīstamo sloupstaila trasi.

Izcilais snovbordists Šons Vaits, kurš olimpiskajās spēlēs triumfējis divas reizes un ir „X Games” rekordists medaļu skaita ziņā, šodien guvis traumu Soču sloupstaila trasē. Viņš kritienā nedaudz satriecis savu kreiso plaukstu, taču spēs piedalīties kvalifikācijas sacensībās ceturtdien.

Tik veiksmīgi gan nav klājies somu snovbordistei Marikai Ennai, kura trasē sasita galvu un tika aizvesta ar medicīniskā personāla palīdzību. Viņas dalība olimpiskajās spēlēs nu ir zem lielas jautājuma zīmes. Jau ziņojām, ka vakar Soču sloupstaila trasē atslēgas kaulu lauza viens no galvenajiem favorītiem norvēģis Torsteins Horgmo.

Organizatori veica trasē pāris izmaiņas, samazināja pirmo tramplīnu augstumu, taču izskatās, ka ar to bijis par maz. Vaits piekrita, ka trase ir bīstama: „Briesmu iespēja pastāv katrā reizē, kad startē. Sočos šī iespēja ir lielāka nekā citur. Sportistu kopējais viedoklis šobrīd ir tāds, ka trasē nepieciešamas izmaiņas.”

Lai arī vairāki snovbordisti atzinuši, ka trase ir bīstama, un vakar pat pieprasījuši, lai organizatori veic izmaiņas tajā, ne visi tomēr ir vienis prātis. Kanādas snovbordists Kārlijs Pipers-Shors sacīja, ka „lēcieni ir izveidoti lieliski”, un viņam piekrita arī citi Kanādas sportisti.

Sloupstailā olimpiskās medaļas tiks sadalītas pirmo reizi. Kvalifikācija notiks jauc ceturtdien, dienu pirms atklāšanas ceremonijas, bet uzvarētājs tiks noskaidrots nedēļas nogalē.

Izmantotie resursi:
Sochi's slopestyle course questioned again...
BBC Sport - Sochi 2014: Shaun White critical of...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-02-05 00:21, pirms 10 gadiem
Vienmēr būs kāda trase,kura ir bīstamāka par citām, vai arī, precīzāk sakot, sarežģītāka - tāpēc jau tās ir OS, jāmāk arī tādās trasēs uzvarēt, ne jau tur visi krīt!
, 2014-02-05 01:05, pirms 10 gadiem
DidzisLV rakstīja: Vienmēr būs kāda trase,kura ir bīstamāka par citām, vai arī, precīzāk sakot, sarežģītāka - tāpēc jau tās ir OS, jāmāk arī tādās trasēs uzvarēt, ne jau tur visi krīt!
Tu laikam nezini kas ir Shons Vaits un kadus trikus vinsh izpilda!

P.S. viena krievu raidijuma skatijos ka krievu zurnalisti verte savus sportistu iespejas!
Gandirz visos sporta veidos bus medalas,viens zurnalists pat izteicas ka vienam no Krievijas izlases snobordistam ir realas iespejas gaz no trona shonu Vaitu! Pec tada izteiciena parsledzu kanalu!
, 2014-02-05 05:45, pirms 10 gadiem
Gudrīšiem der noskatīties Rush, neviens arī Laudu neieklausījās, sports nav cirks, Laudam bija perfekta riska formula, ja risks par noteiktu % ir augstāks, sports sevi vairs neattaisno, katram ir ģimene, draugi, citas aizraušanās, dēļ kurām ir vērts dzīvot..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-02-05 09:06, pirms 10 gadiem
ko vispār šitie extrēmie sporta veidi lien olimpiādē?! būtu palikuši savās x-games un miers.
, 2014-02-05 09:18, pirms 10 gadiem
DidzisLV rakstīja: Vienmēr būs kāda trase,kura ir bīstamāka par citām, vai arī, precīzāk sakot, sarežģītāka - tāpēc jau tās ir OS, jāmāk arī tādās trasēs uzvarēt, ne jau tur visi krīt!
Kanādā ar uztaisīja labu trasi un bija līķis.
, 2014-02-05 09:29, pirms 10 gadiem
tommy90 rakstīja: ko vispār šitie extrēmie sporta veidi lien olimpiādē?! būtu palikuši savās x-games un miers.
Interesanti, ko par to domā Štrombergs?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-02-05 10:06, pirms 10 gadiem
protams, protams, krieviem viss ir kārtībā! tās jau tikai tādas pūstošo rietumu pretenzijas pret plaukstošos psrs! un to, ka sočos būs psrs, mēs redzēsim atklāšanā- ar sarkano psrs karoga krāsu, sirpi un āmuru
, 2014-02-05 11:14, pirms 10 gadiem
Re ko Aleksejs (tā pati krievu cerība) saka par trasi pirms ''pārbūves''. Tiem, kas saprot krieviski.

ВНИМАНИЕ! Сегодня в Сочи открылся аттракцион "почувствуй себя Юрием Гагариным" или другими словами трасса Слоуп стайла на олимпийских играх. Эти трамплины самые большие с которых я прыгал. Они настолько здоровые что примерно 30 минут после начала тренировки люди, которых вы все видели на последних x games по 3 раза проезжали их сбоку. Джиббинг слишком разнообразный, но минус в том что все находиться слишком близко друг к другу и чувствуешь себя напряженно как на трассе борд кроса. С матрешкой запороли эпизод с нее никто не прыгает тк хода бешеные на нее и пролет метров 12, так что если ты сделаешь бонг то это будет похоже на то, если ты попробуешь пнуть по колесу движущуюся на тебя машину. И на последок расскажу про 3й кикер, стол примерно у него 24 метра, если присмотреться на фотке то люди идут по нему, чтобы отшейпить и похожи на муравьев, наверное когда нанимали шейперов они проверяли их на выносливость, тк зайти на кикер займет нехило времени и сил, не то чтобы его весь отшейпить. Первый раз когда прыгнул было похоже что летишь примерно с 4го этажа, зато где у вас будет возможность почувствовать себя Юрой Гагариным?
, 2014-02-05 13:27, pirms 10 gadiem
bac.22 rakstīja: Gudrīšiem der noskatīties Rush, neviens arī Laudu neieklausījās, sports nav cirks, Laudam bija perfekta riska formula, ja risks par noteiktu % ir augstāks, sports sevi vairs neattaisno, katram ir ģimene, draugi, citas aizraušanās, dēļ kurām ir vērts dzīvot..
drīzāk jāpalasa par īsto Laudu, ka tā patiesi arī bija, ka bīstamos apstākļos dēļ $$$ tomēr brauca. Bet Rush arī atspoguļo tos notikumus +/- ok
Ralfs Freibergs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
203

Kvēps: "Freibergam ir pozitīvas dopinga analīzes"

Otrais Latvijas izlases hokejists, kurš pieķerts aizliegto vielu lietošanā, ir aizsargs Ralfs Freibergs, Latvijas Televīzijas "Sporta Studijai" apliecinājuši valstsvienības ārsts Jānis Kvēps un Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) galvenā ārste Līga Cīrule.
Vitālijs Pavlovs 
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
207

Ar dopingu, iespējams, grēkojis vēl viens Latvijas izlases hokejists

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers sarunā ar portālu Sportacentrs.com apstiprināja, ka šobrīd ir aizdomas par vēl viena Soču olimpisko spēļu Latvijas komandas pārstāvja pozitīvām dopinga analīzēm.
Latvijas delegācija noslēguma pasākumā
Foto:F64/Romāns Kokšarovs
59

Sočos noslēgusies Latvijai vissekmīgākā ziemas olimpiāde

Ar greznu noslēguma ceremoniju ir beigusies 2014. gada Soču ziemas olimpiāde, kurā Latvijas sportisti iepriecināja četrām olimpiskajām medaļām – divām sudraba medaļām un divām bronzas.