Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Autors: Lauris Bērziņš

Vairs tikai 16 kandidāti uz uzvaru Blekpūlē

Vairs tikai 16 kandidāti uz uzvaru Blekpūlē
Maiks Danns

Anglijas pilsētā Blekpūlē notiekošajā "Shoot-Out" snūkera turnīrā aizvadītas aizraujošas cīņas 2. kārtā un tapuši zināmi tie 16 dalībnieki, kuri turpinās cīņu par uzvarētāja titulu.

Jau turnīra 1. kārtā netrūka interesantu maču, bet turpinājumā spēlētāji vēl vairāk uzkurināja publiku. Ne pārāk rezultatīvā, bet spraigā cīņā aizritēja Džada Trampa un Marka Deivisa mačs, un beigās tikai ar viena punkta pārsvaru (31:30) panākumu izcīnīja Tramps. Vēlāk arēnā devās Alfijs Bērdens un Maiks Danns. Freima sākumā labāk veicās Bērdenam, kurš arī tika priekšgalā ar 59-39, bet turpinājumā atteicās no domas sist melno bumbu, izšķīroties par labu aizsardzībai. Nesanāca ne šis, ne tas, un tā izrādījās viņa liktenīgā kļūda. Danns divos piegājienos "notīrīja galdu", ar pēdējo melno bumbu izcīnot uzvaru ar 66-59.

Vēl nedaudz vēlāk fantastisks panākums padevās Rorijam Makleodam mačā ar Toniju Drago. Brīdī, kad līdz mača beigām bija palikušas aptuveni trīs sekundes, viņam talkā nāca apbrīnojama veiksme, un melnā bumba ievēlās lūzā – 61-57!

2. kārta izrādījās pēdējā trīskārtējam pasaules čempionam un ranga 1. numuram Džonam Higinsam. Arī viņš bija nonāca iedzinējos pret Pīteru Lainsu, tomēr centās vēl ko glābt. Diemžēl viņam finiša spurtam pietrūka kādas 15 sekundes.

Ko nepaveica Higinss, izdarīja pasaules čempions Nīls Robertsons. Spēlē ar Alanu Makmanusu labākajam Austrālijas snūkeristam bija nepieciešama tikai nedaudz vairāk kā minūte, lai atspēlētos no nelabvēlīgā rezultāta 13-49 un pēdējā sekundē izrautu uzvaru ar 50-49.

Tāpat 2. kārtā tika sasniegts trešais century. To iespēja Marks Kings – 112 punkti.

Līdz ar sacensību otrās dienas noslēgumu palikuši tikai 16 pretendenti uz uzvaru turnīrā. Tie ir: Naidžels Bonds, Džads Tramps, Markuss Kempbels, Maiks Danns, Roberts Milkinss, Stjuarts Bingems, Rorijs Makleods, Marks Selbijs, Pīters Lainss, Nīls Robertsons, Ronijs O'Salivans, Fergals O'Braiens, Entonijs Hamiltons, Marks Kings, Kens Dohertijs un Raiens Dejs.

Turnīra 3. kārtas mači tiks uzsākti svētdien plkst. 16:00 pēc Latvijas laika, bet turpinājums sekos plkst. 21:00.

"2011 CaesarsCasino.com Snooker Shoot-Out" noteikumi un informācija

Formāts:
• spēle norisinās līdz vienam uzvarētam freimam vai arī pēc atvēlēta laika – 10 minūšu – beigām;
• pirmajās piecās freima minūtēs spēlētājam sitiens jāveic 20 sekunžu laikā, bet nākamajās piecās – 15 sekunžu laikā;
• pēc katras kļūdas pretinieks var novietot baltu bumbu uz spēles galda brīvi izvēlētā vietā. Laika atskaite sākas no brīža, kad spēlētājs paņem bumbu rokā;
• katra sitiena laikā spēlētājam vai nu jātrāpa bumba lūzā, vai arī pēc sitiena izdarīšanas baltajai vai arī sistajai bumbai jāskar borts;
• vienāda punktu skaita gadījumā tiek veikta pārspēle ar zilo bumbu.
Balvu fonds: 130000 sterliņu mārciņas, uzvarētājs saņem £32000.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Artemijs Žižins. Foto: World Snooker Federation

17 gadus vecais Žižins otro reizi kļūst par Latvijas čempionu snūkerā

17 gadus vecais Artemijs Žižins turpinājis savu dominanci, kļūstot par divkārtējo Latvijas čempionu snūkerā. Jaunais sportists bija precīzākais cīņā starp 23 sportistiem.
Artemijs Žižins. Foto: World Snooker Federation

Latvijas snūkerists Žižins zaudē Eiropas meistarsacīkšu astotdaļfinālā

LETA. Latvijas sportists Artemijs Žižins piektdien Bosnijā un Hercegovinā Eiropas snūkera čempionātā piedzīvoja neveiksmi astotdaļfinālā.
Foto: European Billiards and Snooker Association

Žižins Eiropas snūkera čempionātā sasniedz astotdaļfinālu

LETA. Latvijas sportists Artemijs Žižins ceturtdien Bosnijā un Hercegovinā Eiropas snūkera čempionātā sasniedza astotdaļfinālu.