Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Autors: Lauris Bērziņš

Blekpūlē noskaidrota puse no 2. kārtas dalībniekiem

Blekpūlē noskaidrota puse no 2. kārtas dalībniekiem
Alisters Kārters kļuva par vienu no "Shoot-Out" turnīra 1. kārtas veiksminiekiem

Anglijas pilsētā Blekpūlē notiekošajā "Shoot-Out" snūkera turnīrā aizvadīta puse no 1. kārtas spēlēm un zināmi jau 16 nākamās kārtas dalībnieki.

Jaunizveidotais turnīrs iesākās ar Marka Alena un Raiena Deja duelī, lai gan sākotnēji turnīra atklāšanas mačs bija paredzēts starp Toniju Drago un Liango Venbo. Diemžēl Venbo personisku iemeslu dēļ bija spiests izstāties no turnīra priekšlaicīgi, un Drago iekļuva nākamajā kārtā bez cīņas.

Pirmās spēles izvērtās pietiekami rezultatīvas punktu izteiksmē, ņemot vērā formāta specifiku. Bet pirmā iespēja sasniegt century breiku bija Tomam Fordam mačā ar Stīvenu Magvairu. Fords ļoti labā ātrumā darbojās pie galda, tomēr līdz trīsciparu skaitlim nedaudz pietrūka. Galarezultātā – 84 punkti. Ar sitiena izdarīšanas laika limitu itin labi tika galā arī Dominiks Deils (viņam 70 punktu breiks), tāpat arī Higinss, kurš bija vēl tuvāk century nekā Fords (93 punkti).

"Tower Circus Arena" jumts tika nonests brīdī, kad pienāca Ronija O'Salivana kārta doties cīņā. Skatītāju ovācijas bija milzīgas, un to adresāts zālē sanākušos atbalstītājus nepievīla, sasniedzot pirmo un pagaidām vienīgo century breiku šajā turnīrā – 113 punkti. Jāpiebilst, ka kādu brīdi O'Salivans spēlēja arī pēc maksimālā grafika.

Vienaldzīgus snūkera līdzjutējus neatstāja arī nākamā spēle, kurā tikās Stīvs Deiviss un Pīters Ebdons. Ņemot vērā abu spēlētāju ierasto spēles stilu, kas nebūt nav no naskākajiem, ar nelielu humoru pat tika izteikti pieņēmumi, ka šis duelis varētu noslēgties ar rezultātu 0:0. Lai arī pirmajās divarpus spēles minūtēs punkti netika gūti, turpinājums izvērtās daudz rezultatīvāks. Ar 64-29 pārāks izrādījās Deiviss.

Tāpat nākamajā kārtā iekļuva arī Alisters Kārters, kurš apspēlēja vēl vienu skatītāju favorītu Džimiju Vaitu. Bet par mazrezultatīvāko maču parūpējās Džeimijs Bērnets un Endrjū Higinsons, kurā pēdējais uzvarēja ar rezultātu 27-16.

Sestdien (29. janvārī) pēcpusdienā tiks aizvadītas atlikušās 1. kārtas spēles, bet vakarā tiks izspēlēti visi 2. kārtas dueļi.

"2011 CaesarsCasino.com Snooker Shoot-Out" noteikumi un informācija

Formāts:
• spēle norisinās līdz vienam uzvarētam freimam vai arī pēc atvēlēta laika – 10 minūšu – beigām;
• pirmajās piecās freima minūtēs spēlētājam sitiens jāveic 20 sekunžu laikā, bet nākamajās piecās – 15 sekunžu laikā;
• pēc katras kļūdas pretinieks var novietot baltu bumbu uz spēles galda brīvi izvēlētā vietā. Laika atskaite sākas no brīža, kad spēlētājs paņem bumbu rokā;
• katra sitiena laikā spēlētājam vai nu jātrāpa bumba lūzā, vai arī pēc sitiena izdarīšanas baltajai vai arī sistajai bumbai jāskar borts;
• vienāda punktu skaita gadījumā tiek veikta pārspēle ar zilo bumbu.
Balvu fonds: 130000 sterliņu mārciņas, uzvarētājs saņem £32000.

Spēļu kalendārs:

29.01.2011.

Spēles (sākot no plkst. 14:00)
Barijs Pinčess – Nīls Robertsons
Pīters Lainss – Barijs Hokinss
Šons Mērfijs – Rorijs Makleods
Alfijs Bērdens – Metjū Selts
Rikijs Valdens – Džo Perijs
Džads Tramps – Deivs Harolds
Greiems Dots – Metjū Kaučs
Džeimijs Koups – Kens Dohertijs
Eidrians Ganels – Deivids Moriss
Džerārds Grīns – Rods Loulers
Metjū Stīvenss – Maiks Danns
Stjuarts Petmans – Bjorns Hanevērs
Džo Sveils – Marks Deiviss
Endijs Hikss – Marks Selbijs
Entonijs Hamiltons – Entonijs Makgils
Stjuarts Bingems – Īens Makalohs


, 2011-01-29 01:31, pirms 13 gadiem
nu taa neko zibensturniirs!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-01-29 17:08, pirms 13 gadiem
Toms Fords un Stīvs Deiviss patīkami pārsteidz ar savu sniegumu.

Salivana turnīrs... tik ļauj šim uz ātro uzspēlēt un viņš bez apstājas liks vaļā bez kļūdām. Jau pirmais simtnieks
Artemijs Žižins. Foto: World Snooker Federation

17 gadus vecais Žižins otro reizi kļūst par Latvijas čempionu snūkerā

17 gadus vecais Artemijs Žižins turpinājis savu dominanci, kļūstot par divkārtējo Latvijas čempionu snūkerā. Jaunais sportists bija precīzākais cīņā starp 23 sportistiem.
Artemijs Žižins. Foto: World Snooker Federation

Latvijas snūkerists Žižins zaudē Eiropas meistarsacīkšu astotdaļfinālā

LETA. Latvijas sportists Artemijs Žižins piektdien Bosnijā un Hercegovinā Eiropas snūkera čempionātā piedzīvoja neveiksmi astotdaļfinālā.
Foto: European Billiards and Snooker Association

Žižins Eiropas snūkera čempionātā sasniedz astotdaļfinālu

LETA. Latvijas sportists Artemijs Žižins ceturtdien Bosnijā un Hercegovinā Eiropas snūkera čempionātā sasniedza astotdaļfinālu.