Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Autors: Lauris Bērziņš

Bonds uzveic Milkinsu "Shoot-Out" finālā

Bonds uzveic Milkinsu "Shoot-Out" finālā
Naidžels Bonds
Foto: World Snooker

Par "Shoot-Out" snūkera turnīra, kas šīs nedēļas nogalē norisinājās Anglijas pilsētā Blekpūlē, uzvarētāju kļuvis pasaules 37. numurs Naidžels Bonds, kurš ar rezultātu 58-24 apspēlēja reitingā tikai par vienu pozīciju augstāk esošo Robertu Milkinsu.

Turnīra trešajā un noslēdzošajā dienā vispirms tika izspēlēta 3. kārta. Pirms tam gan veikta izloze, kurā tika noskaidrots, kurš pret kuru tajā spēlēs. Īpaši izcēlās divi dueļi. Vienā no tiem trīskārtējais pasaules čempions Ronijs O'Salivans saņēma pretiniekos divkārtējo "Masters" čempionu Marku Selbiju, bet otrā par pašreizējā pasaules čempiona Nīla Robertsona sāncensi kļuva pasaules eksčempions Kens Dohertijs.

Lai arī "uz papīra" abi pieminētie mači solījās būt īsts saldais ēdiens, tomēr realitātē intrigas tikpat kā nebija. Tā, piemēram, Dohertijs spēles gaitā tika pie pāris iespējām, taču neizmantoja tās, un Robertsons ar 42 punktu breiku nodrošināja sev vietu ceturtdaļfinālā. Savukārt Selbijam mačā pret O'Salivanu vispār bija atvēlēts tikai viens sitiens. Tas nebija rezultatīvs, pēc kā O'Salivans devās pie spēles galda un atstāja to tikai tad, kad bija uzmeistarojis 123 punktu breiku, kas viņam bija jau otrais century turnīrā.

Daudz interesantāki notikumi bija vērojami divās citās spēlēs, kuru noslēgumā spēlētājus šķīra nieka divi punkti. Naidžels Bonds izmantoja sava pretinieka Rorija Makleoda mazliet neapdomīgo laika vilcināšanas stratēģiju, kas noveda pie neveiksmīga aizsardzības sitiena. Un viss Makleoda iepriekš labi paveiktais darbs, divus skaistus dupletus ieskaitot, bija kaķim zem astes. Bondam pietika ar pieciem gūtiem punktiem, lai galarezultātā triumfētu ar 47-45. Bet citā spēlē Pītera Lainsa lūzā netrāpīta melnā bumba ļāva atspēlēties Džadam Trampam un beigās arī svinēt uzvaru ar 39-37.

Vēl ceturtdaļfinālos iekļuva arī Maiks Danns, Roberts Milkinss, Marks Kings un Markuss Kempbels.

Pēc 3. kārtas maču beigām uzreiz arī tika veikta ceturtdaļfinālu izloze. Pēc tās ceturtdaļfināla pāri izskatījās šādi: Robertsons – Kempbels, Kings – Bonds, O'Salivans – Danns, Milkinss – Tramps.

Pirmais pusfinālists noskaidrojās Milkinsa un Trampa mačā. Pēdējais labi iesāka freimu, bet pēc lūzā nenogādātas sarkanās bumbas viņa sērija apstājās pie 26 punktiem. Sekojošais 49 punktu breiks Milkinsa izpildījumā arī izšķīra spēles iznākumu. Pēc tam pie spēles galda devās Bonds un Kings, un ne pārāk rezultatīvā, taču itin intriģējošā cīņā ar 29-23 pārāks bija Bonds.

Ceturtdaļfinālā apstājās pasaules čempions Robertsons. Jau spēles sākumā viņš nonāca iedzinēja lomā pret Kempbelu, taču arī viņam bija pāris izdevības atspēlēties. Vienubrīd šķita, ka tas tūdaļ izdosies, taču nesekmīga izeja uz dzelteno bumbu šīs cerības pilnībā sagrāva, un uzvaru guva Kempbels.

Bet joprojām neapturams bija O'Salivans. Viņš Dannam deva par vienu iespēju vairāk nekā Selbijam – divas. Bet Dannam otrā no tām noslēdzās ar lūzā iekritušu balto bumbu. O'Salivans uz brīdi gan piemirsa par "ball in hand" likumu un patērēja vairākas sekundes dārgā laika, pirms par to viņam atgādināja skatītāji zālē. Tomēr pat šī nelielā aizķeršanās nebija šķērslis lieliskai 90 punktu sērijai un kārtējai pārliecinošai uzvarai.

Sekoja nākamā un arī pēdējā izloze. Vienā pusfinālā tika ielozēti Bonds un Kempbels, otrā – O'Salivans un Milkinss.

Pirmajā no tiem uzvarēja Bonds, pateicoties vairākiem nelieliem, bet stabiliem breikiem, kā arī Kempbela neveiksmīgajai sitienu izvēlei. Protams, lielākā uzmanība tika pievērsta otram pusfinālam starp O'Salivanu un Milkinsu. Spēles rezultāts tika atklāts tikai pēc aptuveni pusotras minūtes, kad precīzs bija Milkinss. Taču punktu guvums nebija liels, jo breiks apstājās pēc neveiksmes uzbrukumā, kas radās nesekmīgās izejas rezultātā. Taču O'Salivans par šo kļūdu viņu bargi nesodīja un deva vēl vienu iespēju. Milkinss atzīmējās ar 53 punktu sēriju, tādējādi iegūstot izšķirošo pārsvaru.

Finālā vairāk meistarības un nervu noturības bija atlicis Bondam. Freima sākumā viņam izdevās iegūt nelielu pārsvaru, bet pēcāk ar labu tālo sitienu uzsākt vēl vienu sēriju, kas noslēdzās ar 38 punktu guvumu. Tiesa, Bonds nespēja nogādāt lūzā freimbumbu, tādējādi atstājot vēl nelielas cerības arī pretiniekam. Diemžēl laika trūkums un viena neprecīza epizode Milkinsa izpildījumā kliedēja visas šaubas par šī mača iznākumu. Uzvar Bonds! Naidžels Bonds!

Par uzvaru turnīrā Bonds nopelnīja 32000 sterliņu mārciņu lielo naudas balvu, bet Milkinss – uz pusi mazāku summu.

Nākamais turnīrs "World Snooker" kalendārā jau pēc dažām dienām – trešdien (2. februārī) Vācijas galvaspilsētā Berlīnā sāksies "German Masters".


, 2011-01-30 23:54, pirms 13 gadiem
Turnīru neredzēju,bet pēc lasītā spriežot Salivanam bija jāņem šitas turnīrs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-01-31 10:41, pirms 13 gadiem
balvu fondam viena nulle par daudz. savādāk šis turnīrs sanāk krutāks par WC.
Artemijs Žižins. Foto: World Snooker Federation
23

Latvietis snūkera elitē: 17 gadus vecais Žižins nodrošina vietu pasaules tūrē

LETA. Latvijas sportists Artemijs Žižins svētdien Lesterā "Q School" turnīrā jeb kvalifikācijas sacensībās nodrošināja vietu pasaules snūkera tūrē.
Artemijs Žižins. Foto: World Snooker Federation

17 gadus vecais Žižins otro reizi kļūst par Latvijas čempionu snūkerā

17 gadus vecais Artemijs Žižins turpinājis savu dominanci, kļūstot par divkārtējo Latvijas čempionu snūkerā. Jaunais sportists bija precīzākais cīņā starp 23 sportistiem.
Artemijs Žižins. Foto: World Snooker Federation

Latvijas snūkerists Žižins zaudē Eiropas meistarsacīkšu astotdaļfinālā

LETA. Latvijas sportists Artemijs Žižins piektdien Bosnijā un Hercegovinā Eiropas snūkera čempionātā piedzīvoja neveiksmi astotdaļfinālā.