Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

papildināts Trampam un Viljamsam divu freimu pārsvars

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Trampam un Viljamsam divu freimu pārsvars
Džads Tramps
Foto: Lauris Bērziņš

Šefīldā notiekošajā 2011. gada pasaules snūkera čempionāta pirmajā pusfinālā Džads Tramps pēc pirmās sesijas ar 5:3 izvirzījies vadībā pret Dingu Junhui. Ar tādu pašu rezultātu Viljamss izvirzījies priekšgalā mačā ar Džonu Higinsu.

Džads Tramps - Dings Junhui [5:3]

Dings un Tramps "World Snooker" rīkotajos turnīros iepriekš nebija tikušies. Taču tagad abiem diviem snūkera jaunās paaudzes pārstāvjiem bija iespēja samērot spēkus mačā, kura cena ir pasaules čempionāta fināls.

Pusfināla sākums izdevās ļoti rezultatīvs. Vispirms ar 102 punktu klīrensu atzīmējās Dings, bet nākamajā partijā Tramps atbildēja ar 110 punktu century.

Turpinājumā tik ievērojamu sēriju vairs nebija, un spēlētāji mazliet pievērsās arī spēlei aizsardzībā. Spēles 3. freimā Dings netrāpīja lūzā vienu sarkano bumbu, un Tramps, veicot vairākus fantastiskus sitienus, izveidoja 42 punktu breiku un uzvarēja ar 52-37. Bet nākamajā freimā Dings, izkļūstot no snūkera, atstāja pēdējo sarkano bumbu izdevīgā pozīcijā pretiniekam, un pēdējais to izmantoja, panākot 3:1.

Tramps bija tuvu vēl vienam panākumam, taču netrāpīja lūzā pēdējo dzelteno bumbu, un uzvaru partijā ar 57-50 izrāva Dings. Pēcāk vēl viens apbrīnojams uzbrukums izdevās Trampam, un ar to aizsākās viņa 51 punkta sērija, ar kuru tika nodrošināta uzvara 6. freimā. Atlikušajos divos freimos spēlētāji panākumus dalīja uz pusēm, un sesija noslēdzās ar rezultātu 5:3 Trampa labā.

Otro sesiju Tramps un Dings uzsāks piektdien, plkst. 12:00 pēc Latvijas laika.

Marks Viljamss – Džons Higinss [5:3]

Otrajā čempionāta pusfinālā tikās divi pasaules čempioni. Džons Higinss "Crucible Theatre" triumfu piedzīvojis trīs reizes (1998., 2007., 2009.), Marks Viljamss – divas (2000., 2003.). Interesanti, ka pasaules čempionātos viņi tikušies divreiz un abos gadījumos tieši pusfinālā. Bilance – 2:0 Viljamsa labā.

Mača sākums sanāca saraustīts. Gan Higinss, gan Viljamss vairākas reizes kļūdījās uzbrukumos, tāpat abiem gadījās arī pa kādai veiksmīgai epizodei. Freima beigās nepaveicās Higinsam. Viņam tikai atlika nogādāt lūzā rozā bumbu, taču viņš to neizdarīja, un pie panākuma ar divu punktu pārsvaru (52-50) tika Viljamss. Par neveiksmi Higinss revanšējās 2. freimā un ar 135 punktu klīrensu rezultātu līdzsvaroja – 1:1.

Daži negaidīti pavērsieni bija nākamajās divās partijās, taču nedaudz labāk sekmējās Viljamsam, un viņš sesijas pārtraukumā devās, esot vadībā ar 3:1.

Snūkeri, labas atspēles, kļūdas un lūzā nejauši lūzā kritušas bumbas – tas viss bija spēles 5. freimā. Noslēgumā ar labu spēli aizsardzībā Higinsam izdevās piespiest sāncensi kapitulēt. Pēc tam Higinss jau otro reizi šajā mačā atstāja tukšu galdu; šoreiz viņam 120 punktu klīrenss. Breika gaitā skotam gan gadījās dažas pozicionāla rakstura problēmas, taču viņš spēja tās veiksmīgi atrisināt.

Sesijas priekšpēdējā freimā jau pirmo iespēju izmantoja Viljamss, sakrājot 74 punktus. Higinss vēl mēģināja atspēlēties, taču cieta neveiksmi un atzina sakāvi.

8. freimu ar rezultatīvu uzbrukumu uzsāka Viljamss, taču viņa breikam bija lemts pārtrūkt pie 25 punktu atzīmes. Tad velsietis tika vēl pie dažām izdevībām un beigās tomēr nodrošināja nepieciešamo pārsvaru, sesiju pabeidzot savā labā – 5:3.

Higinss un Viljamss nākamo sesiju izspēlēs piektdien; tās sākums plkst. 16:30.

Slēpts komentārs: davix

  +7 [+] [-]

, 2011-04-28 20:15, pirms 13 gadiem
Par vaajpraatu, par romantiku, par Trampu!

  +2 [+] [-]

, 2011-04-28 21:26, pirms 13 gadiem
M rakstīja: Par vaajpraatu, par romantiku, par Trampu!
Vispatiesākie un jaukākie vārdi, ko šeit esmu dzirdējis...

     [+] [-]

, 2011-04-28 22:23, pirms 13 gadiem
Neredzéju,taapeec pársteidz komentárs,ka Tramps no snukeriem iziet labi. Lídz shim bija iespaids,ka shis elements Trampam loti pieklibo

  -2 [+] [-]

, 2011-04-28 22:42, pirms 13 gadiem
Lauri vrodi pieaudzis džeks, bet liec kaut kādus brīdinājumus takā mīzals. nevari paciest kaut kādus neta komentus, ka tavu mīlulīti higginsu apceļ? get over it.

  +2 [+] [-]

, 2011-04-28 22:53, pirms 13 gadiem
Luca Toni,tu pats gan diez cik pieaudzis neizklausies. Citi grib arí normálus komentus lasít,nevis kaa viens neattístìjies nepaartraukti izraada,kaa vinsh maak apsaukaaties. Pieriebies jau tas beerndaarzs

     [+] [-]

, 2011-04-28 23:08, pirms 13 gadiem
Luca Toni rakstīja: Lauri vrodi pieaudzis džeks, bet liec kaut kādus brīdinājumus takā mīzals. nevari paciest kaut kādus neta komentus, ka tavu mīlulīti higginsu apceļ? get over it.
vienkārši apnikuši tie tavi nepamatotie apvainojumi. pie visiem rakstiem tev obligāti kaut kas riebīgs jāieklabina. pats get over it. tev Higinss traucē dzīvot?

vairāk brīdinājumu nebūs, nākamais būs bans.

     [+] [-]

, 2011-04-28 23:54, pirms 13 gadiem
Es saku kā ir, es te nenāku rakstīt kaut kādus glumus pozitīvus komentus, lai man nesvarīgi nepazīstami cilvēki liktu kaut kādus tizlus plusiņus un es varētu priecāties par to daudzumu un tas celtu manu pašapziņu. Tu man vari draudēt ar savām virtuālajām sankcijām cik gribi, es tā pat teikšu ko domāju un plusiņkrājējiem tas vienmēr nepatiks.
Un es nelieku to visos rakstus, bet visur, kur ir Higgins. + tu pats pateici, ka tev apriebušies mani komenti. riebums ir spēcīga emocija, kas traucē skaidri domāt + tas pierāda ka tu neesi pārliecināts par savu viedokli par higginsu. es par savu esmu un man vienalga, ko citi saka

  -1 [+] [-]

, 2011-04-29 00:03, pirms 13 gadiem
kādu viedokli? Higinss savu sodu saņēma. Viss.
Svītra apakšā!
_______________________

Bet tu turpini bārstīties ar savām dumībām.

lūk, viens no taviem nesenajiem komentiem, par ko arī tiki brīdināts.
Luca Toni rakstīja: laikam džons bij labu dīlu piedāvājis Ronijam par zaudi. žēl. cerams vismaz williams izvaros viņu
tad gādā pierādījumus par piedāvāto dīlu, nevis tukši irs.

     [+] [-]

, 2011-04-29 00:21, pirms 13 gadiem
Higginsam uzreiz, kā uzzināja par to atgadījumu, iedeva mūža diskābeli, kas bija pareizi. Tad ar laiku federācija padomāja tālejoši un saprata, ka tas būs liels zaudējums snukera reputācijai, ja viens no labākajiem spēlētājiem būs čītaks uz mūžu un izdomāja viņu attaisnot. Kvintonam Hannam par tādu pašu iedeva 8 gadu diskābeli.
Tas komentārs par Ronija dīlu bija indīga piezīme un sarkasms ņemot vērā higginsa reputāciju, nevis konkrēta apsūdzība. Tas nu tākā būtu jebkuram skaidrs. Ja tu to pat nespēj saprast un viss, ko spēj, ir palamāties pretī, tad ar tevi diskutēt jēgas nav (un man to arī nevajag, bet tu pats provocē bezsakarā ieliekot man brīdinājumu, jo es nepārkāpju noteikumus, bet redz mans viedoklis ir pretējs tavam šaurajam redzējumam un tādējādi es uzreiz nedrīkstu komentēt).
Es novērtēju, ka tu tik daudz dari snukera labā ar rakstiem, bet tas nedod tev tiesības uzspiest savu viedokli un ieviest te kaut kādu totalitāro režīmu.

     [+] [-]

, 2011-04-29 01:15, pirms 13 gadiem
Znachit,ja katraa komentaa nenjemas apsaukaaties, tad uzreiz tas ir glumsh koments un plusinju(!) kraashana? shaubos,vai seit(snukera sadalaa) vispaar kaadam interesee kkaadi tizli plusinji, bet Toni,izraadaas, tas interesee. Par higinsa diskaabeli tev taisniba,netaisos vinju aizstaaveet,tikai pieriebies atkal un atkal lasiit to primitiivo apsaukaasanos. Tev jau Makleods ari gejs bija,taapeec,ka leeni speeleejot. Varbuut juuties baigo skarbo patiesiibu taapeec pateicis, bet es redzu vnk pokemonisku visa apd*sanu,kas krít uz nerviem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-04-29 11:13, pirms 13 gadiem
Trampa sitieni jau daļēji uz fantastikas robežas-kā tādas bumbas var iesist-par Siņicins Eurosport komentējot šaubījās vai vispār dzīvē tamlīdzīgus sitienus ir redzējis. Uzbrukumā lielisks-protams stabilitāte nāks ar gadiem, bet arī aizsardzībā Tramps bija negaidīti labs.

  -1 [+] [-]

, 2011-04-29 11:17, pirms 13 gadiem
james007 rakstīja: Pilnīgi piekrītu!Nesaprotu kā var jūsmot par tādu glumekli kā higinss.
Sodu saņēmis...to grūti nosaukt par sodu,tas vairāk līdzinās pirksta pakratīšanai;''pielūko,lai tu man vairāk tā nedarītu...''
Pec soda izciešanas jau neviens automātiski nekļūst par godīgu un cienījamu cilvēku.Ja Higinsam būtu kaut kripatiņa goda un pašcieņas,tad viņam bija vienkārši jāaiziet
Snukeru skatos sen un vienmer man paticis Higinsa spēles stils , viņa uzvedība. Arī tagad higinss ir viens no tiem kuriem jūtu līdzi. Ja viņš ir pelnījis sodu tad ne jau mūža diskvalifikāciju, bet uz kādu laiku. Sods ir pagājis vai mazs vai liels es nevaru spriest . jo nezinu cik kuram liela taisnība-parasti jau tikai latvieši vienmēr visu par visisiem zin labāk, bet no preses patiesību līdz galam neuzzināsi jo klāt jau nestāvējām. Turpinu just līdzi Higinsam jo patīk kā spēlētājs un kā cilvēks.

     [+] [-]

, 2011-04-29 11:31, pirms 13 gadiem
Luca Toni rakstīja: Higginsam uzreiz, kā uzzināja par to atgadījumu, iedeva mūža diskābeli, kas bija pareizi.
Kur tu to izrāvi? Viņu tikai izslēdza no visiem World Snooker turnīriem līdz lietas izskatīšanai. Tas ir tikai normāli.

Un tādas indīgas piezīmes nevēlos redzēt. Ja nespēsi atturēties, pats vien būsi vainīgs.

  +1 [+] [-]

, 2011-04-29 11:36, pirms 13 gadiem
FUNS rakstīja: parasti jau tikai latvieši vienmēr visu par visisiem zin labāk, bet no preses patiesību līdz galam neuzzināsi jo klāt jau nestāvējām.
pilnīgi piekrītu. ļoti raksturīgi mūsu tautiešiem. Gandrīz vai Higinsam aiz muguras Kijevā stāvējuši un paši filmējuši. Un, protams, arī iepazinušies ar visiem izmeklēšanas materiāliem.

     [+] [-]

, 2011-04-29 11:40, pirms 13 gadiem
Viņa menedžeri izbanoja uz mūžu. Tas nozīmē, ka visi atzina, ka PĀRKĀPUMS BIJA, bet redz ļaunais menedžeris viens bija pie visa vainīgs. Ne jau viņš higginsu pie siksnas vilka uz tām sarunām, tēmeja pistoli ribās un lika izdomāt uz vietas shēmu naudas saņemšanas un būt tik priecīgam un beigās saskandināt par labo dīlu.

     [+] [-]

, 2011-04-29 11:55, pirms 13 gadiem
Un tu zini visus apstākļus, kapēc? Es arī zinu tikai tik daudz, cik bija rakstīts News of The World. Un tur bija rakstīts, ka Mūnijs ar undercover žurnālistiem jau tikās Edinburgā (ja nekļūdos) bez Higinsa piedalīšanās. No tā secinu, ka Mūnijs bija iniciators visam šim pasākumam. Bet Higinss bija tikai Kijevā, tāpēc pastāv iespēja, ka viņš nemaz nenojauta, kas viņu tur sagaida.

Neesmu redzējis pilno video (kuru News of The World nez kāpēc ļoti ilgi negribēja dot izmeklētājam). Tāpat nedrīkst aizmirst, ka lietu izskatīja un sešu mēnešu diskvalifikāciju iedeva nevis "World Snooker", bet gan neatkarīga sporta arbitrāžas tiesa, tāpēc vēl grūtāk runāt par kaut kādu negodprātību lietas iznākumā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja