Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

papildināts Trampam finālā triju freimu pārsvars

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Trampam finālā triju freimu pārsvars
Džons Higinss un Džads Tramps
Foto: Lauris Bērziņš

2011. gada pasaules snūkera čempionātā Džons Higinss un Džads Tramps aizvadījuši divas finālmača sesijas, pēc kurām vadībā ar rezultātu 10:7 izvirzījies Tramps.

Džads Tramps – Džons Higinss [7:10]

Spēles sākumu labāk aizvadīja Tramps, atkal apliecinot sevi uzbrukumos no tālās distances. Pirmajos divos freimos viņa labākās sērijas bija tikai 46 un 42 punktus lielas, taču ar tām tika ielikti pamati panākumiem tajos.

Pēc tam uz rezultāta tablo "pierakstījās" Higinss, apspēlējot sāncensi taktiskā cīņā. Viņš izveidoja labu snūkeru, no kura Tramps izkļuva tikai ar piekto mēģinājumu, bet Higinss pats turpinājumā pievienoja vēl nedaudz punktu un 3. freimu noslēdza savā labā. Nākamajā freimā Higinss atspēlējās no sev nelabvēlīga rezultāta 0-54, beigās uzvarot ar 74-54 un panākot izlīdzinājumu.

Spēles 5. freimā Higinss vispirms atzīmējās ar vienā piegājienā gūtu 51 punktu, bet nedaudz vēlāk pievienoja 64 punktu klīrensu un jau pārņēma vadību – 3:2. Bet pretinieks trīskārtējo čempionu nekur tālu viņu neatlaida, nākamajā partijā "notīrot galdu" ar 102 punktus lielu century. Pēc tam Trampam bija lieliska izdevība sasniegt maksimālo breiku, taču pēc lūzā nogādātām astoņām sarkanajām un tikpat melnajām bumbām sērija aprāvās. Turklāt, šī neveiksme viņam maksāja freimu. Higinss spēja pietuvoties, bet pēc brīža, sasitot lūzās secīgi visas krāsainās bumbas, izrāva uzvaru ar viena punkta pārsvaru. Bet pēcpusdienas sesijas noslēdzošo freimā panākumu ar 56-19 izdevās gūt Trampam – 4:4.

Vakara sesiju ar 60 punktu breiku un uzvarētu freimu uzsāka Higinss, taču turpinājumā viņš vairāk laika pavadīja skatītāja lomā. Tramps bija neapturams uzbrukumos no tālās distances, un šādā veidā viņš lielākoties uzsāka sērijas, kuras izrādījās izšķirošas. Pārliecinošais sniegums Trampam līdz pārtraukumam nodrošināja trīs uzvarētus freimus pēc kārtas, pēdējā no kuriem viņš veica dažus fantastiskus, paraugspēļu cienīgus sitienus un iespēja 103 punktus lielu klīrensu.

Nākamās divas partijas atkal savā labā noslēdza Higinss, panākot 7:7. Uzvaras tajos viņam garantēja pāris labi snūkeri un tiem sekojošas nelielas sērijas. Taču tas arī viss, kas šajā sesijā bija skota spēkos. Pārāk daudz kļūdu un netrāpītu bumbu viņa izpildījumā, un Tramps viņa sagādātās iespējas garām nelaida, pirms trešās sesijas iegūstot triju freimu pārsvaru – 10:7.

Tāpat jāatzīmē, ka labākā Higinsa sērija divu sesiju gaitā bija vien 64 punktus vērta.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-05-01 19:33, pirms 13 gadiem
Vai ir kas jauns? rakstīja: Līdz cik freimiem spēle?
18

     [+] [-]

, 2011-05-01 19:41, pirms 13 gadiem
Vai ir kas jauns? rakstīja: Līdz cik freimiem spēle?
Freimi maksimāli iespējami 35, bet spēle līdz 18 uzvarām nevis freimiem.

  +1 [+] [-]

, 2011-05-01 19:49, pirms 13 gadiem
Skatiijaamies kopaa. Mana vecmaamulja, izraadaas, arii ir par Trampu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-05-01 20:09, pirms 13 gadiem
Kvarcs rakstīja: Nez, es esmu par Higinsu, tomēr daudz inteliģentāks. Trampam vēl daudz jāmācās, kā pareizi uzvesties un ievērot ētikas normas. Spēlē jau, protams, labi, to noliegt nevar.
Kādas ētikas normas Tramps neievēro?

     [+] [-]

, 2011-05-01 20:11, pirms 13 gadiem
Kvarcs rakstīja: Nez, es esmu par Higinsu, tomēr daudz inteliģentāks. Trampam vēl daudz jāmācās, kā pareizi uzvesties un ievērot ētikas normas. Spēlē jau, protams, labi, to noliegt nevar.
Kā tas izpaužas šajā turnīrā?

Tramps turnīrā izskatās labāk, finālu arī iesāka labi. Lai ko arī neteiktu, ka jauns, vēl nav gatavs.

Higinss īpaši nepatika agrāk, bet pēc freimu tirgošanas negribas redzēt šādu čempionu. Kaut arī viens no labākajiem spēlētājiem. Daudzi viņu gandrīz par cietēju pataisījuši. Siņicins arī kūst un ģībst, īsts paraugs esot. Arī māca visiem snūkera ētiku, bet tas, ka Džons freimus tirgo un likmes uz savu zaudējumu liek, tas normāli. Veiksmīgi jau beigās visu uz GM novēla.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-05-01 20:47, pirms 13 gadiem
Kvarcs rakstīja: Varbūt par daudz piekasos, bet kaut vai pēc fluckiem viņš nekad neatvainojas, kā to dara daudzi citi snukeristi, it kā tas būtu normāli. To arī Siņicins atzīmēja, ka šajā sporta veidā un jo īpaši finālā tas nav pareizi. Bet nu, iespējams, man veca domāšana un tagad tas skaitās kruti

Arī paklausoties intervijas visai iedomīgs izklausās, bišku atsit Roniju, lai gan līdz viņa sasniegumiem Trampam vēl ļoti tālu.
stipri atsit Roniju, turklat pec speles
kas attiecas uz panakumiem, tad finals ir jau diezgan ok panakums 21 gada vecumaa, ne?

  +2 [+] [-]

, 2011-05-01 20:57, pirms 13 gadiem
Tramps labs, bet var viņu iegāzt uzbrukums pārsvarā. Trampam iet grūti, ja Higinss uzspiež savu spēli. Higinss tādā ziņā ļoti elastīgs, ko pierāda 3 freims ideālais snūkers, kur Tramps sodos atdeva 12 punktus Higinsam. Protams nebūt nav zināms uzvarētājs. Ja Trampam brutālais uzbrukums būs neparocīgs Higinsam, tad protams Tramps uzvarēs, bet es domāju, ka Higinss viltīgā lapsa savas izdevības nelaidīs garām un neļaus brīvi spēlēt Trampam.

Par skaistu snūkeru
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-05-01 22:26, pirms 13 gadiem
Kvarcs rakstīja: Protams, talants bezgala liels, tikai, lai tik nepazūd līdz ar šo uzspīdēšanu. Īpaši, ja kļūs par čempionu, var tā sakāpt galvā, ka vairs mēs par viņu īpaši nedzirdēsim nākotnē. Ceru, ka kļūdos, bet pagaidām izskatās visai liels iedomības velniņš viņam iekšā.
Kā tieši, tavuprāt, izpaužas viņa iedomības velniņš?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-05-02 09:15, pirms 13 gadiem
Nu visu cieņu tomēr Trampam par parādīto sniegumu. Viņš pat ir uzspiedis Higinsam izdarīt riskantus sitienus. Un vairāk neredzam poola sitienus kā pie alus kausa, kad sit tik visu ko var un ko nevar.

Tomēr jāatzīst, ka Higgins vēl savu labāko spēli noteikti nav parādījis. Fināls vēl būs ļoti garšs, neticās, ka bez atbilstošas pieredzes būs vienkārši Trampam. Redzēs vai būs kritums un kā viņš to spēs pārvarēt.

Go Higgins !!!

     [+] [-]

, 2011-05-02 10:41, pirms 13 gadiem
Vai ir kas jauns? rakstīja: nu Tu arī izcēlies. Tu domā, ka es nezinu, kas ir snukers?
Nē es tā nedomāju, bet iespējams te lasa tādi, kuri snukerā mazāk orientējās un tāpēc gribu, lai viņi iegūst precīzu informāciju.

     [+] [-]

, 2011-05-02 13:07, pirms 13 gadiem
Twitter!/ronnieo147

  +1 [+] [-]

, 2011-05-02 13:11, pirms 13 gadiem
Vakardienas pēdējā sesija bija visai interesanta.
Varēja redzēt, ka Trampam sarežģītās situācijās pieredzītes pietrūkst (zaudētie 12 punkti ne tajā sarežģītākajā snukerā).
Tomēr Higgins man vienmēr asociēsies ar netīru sportu...

Kad tad ir sliktāk: neatvainoties pēc flukes vai pārdot freimus par 300 štukām?

Ceru, ka Tramps uzvarēs