Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

O'Salivans un Kārters ceturtdaļfinālā

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

O'Salivans un Kārters ceturtdaļfinālā
Ronijs O'Salivans
Foto: Lauris Bērziņš

2010. gada pasaules snūkera čempionāta ceturtdaļfinālā iekļuvuši Ronijs O'Salivans un Alisters Kārters, 2. kārtā pieveicot attiecīgi Marku Viljamsu un Džo Periju

Pēc divām sesijām O'Salivana un Viljamsa cīņā bija neizšķirts – 8:8. Abi līdz šim bija spēlējuši ar mainīgām sekmēm, bet itin labi izmantojuši viens otra kļūdas. Arī trešajā sesijā nekas īpaši nebija mainījies – spēles 17. freimu ar 53 punktu breiku ņēma O'Salivans, bet nākamo ar 48 punktu klīrensu savā labā noslēdza Viljamss. Pēdējais tika priekšgalā arī 19. freimā, taču viena kļūda, un O'Salivans notīrīja galdu ar 104 punktu breiku. Bet pirms pārtraukuma ar 75 punktu sēriju O'Salivans nodrošināja sev divu freimu pārsvaru – 11:9.

Viljamsa uzbrukums bija augstā līmenī, ko apliecināja 121 punkta breiks mača nākamajā freimā, taču šoreiz tas nebija noteicošais faktors cīņas iznākumā. Izšķirošā izrādījās spēle no aizsardzības, un tajā Viljamsam pagalam neveicās. Tieši neveiksmīgas atspēles un mēģinājumi izkļūt no pretinieka sagādātajiem snūkeriem iegāza velsieti, un teju katru viņa neprecizitāti nesaudzīgi izmantoja O'Salivans – 111 punktu klīrenss 22. freimā, 106 punktu century nākamajā, un mačs bija galā.

"Izdevās uztaustīt spēli. Pēc tam centos koncentrēties, lai to nepazaudētu," trešās sesijas notikumus atcerējās O'Salivans. "Iepriekš viss nāca ar grūtībām, biju izmisis un nomākts. Uz maču nācu ar cerībām, ka mana spēle kādā brīdī atgriezīsies."

O'Salivana pretinieks ceturtdaļfinālā noskaidrosies mačā starp Marku Selbiju un Stīvenu Hendriju.

Cita 2. kārtas mača pēdējā sesijā lielu darbu paveica Džo Perijs, kurš pēc divām sesijām atradās zaudētājos pret Alisteru Kārteru ar 6:10. Perijs atspēlēja četru freimu deficītu, bet pēc tam ar 55 punktu breiku arī pārņēma vadību mačā – 11:10. Un tomēr novest cīņu līdz uzvarai viņam nebija lemts. Vienu viņa kļūdu 22. freimā Kārters pārvērta 104 punktu sērijā un panāca izlīdzinājumu. Pēc tam sekoja vēl vairākas Perija neveiksmes un Kārtera 82 punktu breiks, bet 24. freimā Perijs nenogādāja lūzā pēdējo sarkano bumbu un Kārters atpakaļ pie spēles galda viņam neļāva atgriezties.

Kārters savu nākamo pretinieku uzzinās mačā starp Dingu Junhui un Šonu Mērfiju.

     [+] [-]

, 2010-04-26 19:55, pirms 14 gadiem
Ļoti sīvas spēkošanās. Skaists snūkers!

  +3 [+] [-]

, 2010-04-26 20:11, pirms 14 gadiem
Tātad QF
Dots-Alens
Deiviss-Robertsons
Kārters-Dings/Mērfijs
Salivans-Selbijs(nebūs varoņdarbi no Henrija)

Bļin, laikam skola bez maz jābasto... tā gribas visus redzēt

  +1 [+] [-]

, 2010-04-26 20:57, pirms 14 gadiem
Es jau šodien nobastoju. Ceru un O'Salivans / Deiviss finālu. Galvenais lai visi mači deciding freimos beidzas

     [+] [-]

, 2010-04-27 01:24, pirms 14 gadiem
ronijs speeleeja fantastiski! 20 freimaa,kaadu sitiienu vins izpildiija,kad sarkano iesita videejaa luuza!! BBC komenteetaaji nebeidza vien juusmot..

zeel Viljamsa,kad uzskreeja virsuu Salivanam,..

camon Rocket!!