Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

papildināts Vadībā Higinss, Bingems, O'Salivans un Selbijs

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Vadībā Higinss, Bingems, O'Salivans un Selbijs
Džons Higinss
Foto: Lauris Bērziņš

Šefīldā notiekošajā 2011. gada pasaules snūkera čempionātā turpinās 2. kārtas maču izspēles. Tajos pēc pēc divām sesijām vadībā atrodas Džons Higinss, Stjuarts Bingems, Ronijs O'Salivans un Marks Selbijs.

Džons Higinss – Rorijs Makleods [10:5]

Higinss, kurš čempionātu bija uzsācis ar uzvaru pār Stīvenu Lī (10:5) un paveicis to ar itin labu spēli, 2. kārtas maču pret Roriju Makleodu uzsāka ļoti vāji. Spēles 1. freimā neizdevās nekas, un Makleods ar vairākām nelielām sērijām guva pirmo panākumu. Higinsam izdevās tikt vadībā nākamajā partijā, taču līdz galam viņš savu darbu nepaveica, un Makleods ar 36 punktu klīrensu izrāva uzvaru ar 67-65.

Līdz sesijas pārtraukumam Higinss tomēr spēja panākt izlīdzinājumu, taču nevarētu teikt, ka viņa spēle būtu uzlabojusies. Jā, 3. freimā viņam sanāca 73 punktu breiks, taču tas varēja būt arī lielāks. Breiks pārtrūka pēc tam, kad lūzā netika nogādāta melnā bumba no tās atzīmes. Un tas ne par ko labu neliecināja...

Smagi Higinsam klājās arī sesijas turpinājumā. 5. freimā pretinieks viņam sagādāja sarežģītu snūkeru, un uz tā rēķina skots zaudēja daudz punktu. Tomēr beigās ar lūzā raidītu pēdējo sarkano bumbu un vēl dažiem veiksmīgiem uzbrukumiem Higinsam izdevās uzvarēt freimā un pirmoreiz izvirzīties priekšgalā. Pāris piegājienos Higinss nodrošināja nepieciešamo pārsvaru 6. freimā un panāca 4:2.

Tā kā spēles temps bija lēns, pastāvēja bažas, ka sesiju pilnībā neizdosies pabeigt. Tā arī notika, jo spēlētāji parūpējās par vēl vienu ilgstošu,uz aizsardzību tendētu freimu, un līdz ar tā noslēgumu spēli maču nācās pārtraukt. Freimā uzvarēja Higinss un pirms vakarā paredzētās sesijas ieguva trīs freimu pārsvaru – 5:2.

Pilnīgi identisks spēles ritējums bija arī otrajā sesijā. Šefīldas "Crucible Theatre" esošajā mediju centrā no britu žurnālistu mutēm nāca visdažādākie epiteti, raksturojot šo maču. Viens no tiem – "noziegums pret cilvēci". Nevar nepiekrist... Pirmos divus freimus spēlētāji "izmocīja" gandrīz pusotras stundas laikā; tajos abos veiksmīgāks bija Makleods.

Nedaudz naskāk tika izspēlēti divi nākamie freimi. Vispirms ar 72 punktu sēriju 10. freimu uzvarēja Higinss, bet nākamo ar 57 punktu breiku Makleods.

Saraustīti tika aizvadītas divas nākamās partijas. Tikai kļūda 12. freima beigās lika Makleodam atteikties no snūkerošanas mēģinājumiem, bet pēcāk Makleods, netrāpot lūzā pēdējo rozā bumbu, "uzdāvināja" Higinsam 13. freimu. Sesijas priekšpēdējā freimā Higinsam bija pa spēkam 80 punktu breiks, kas deva četru freimu pārsvaru. Bet neizteiksmīgā 15. freimā skots bija pārāks ar dažām nelielām sērijām, sesiju pabeidzot savā labā ar 10:5.

Dings Junhui – Stjuarts Bingems [7:9]

Par šī dueļa favorītu, protams, tika uzskatīts Dings, taču šo statusu vismaz pirmajā sesijā viņam neizdevās attaisnot. Taktiskā spēles 1. freima galotnē ar rezultātu 80-70 pārāks bija Bingems. Nākamajā partijā Dings netrāpīja lūzās vēl pāris bumbas, un Bingems ar 59 punktu breiku panāca 2:0. Ķīnas pirmajam numuram izdevās tikt vadībā 3. freimā, taču tika piedzīvota kārtējā neveiksme. Viņš atstāja pēdējo sarkano bumbu ideālā pozīcijā sāncensim, kurš atkal jau izmantoja radušos iespēju – 3:0.

Pēc tam ar 67 un 74 punktu sērijām Dingam tomēr izdevās tikt pie diviem panākumiem un pietuvoties sāncensim, bet sesijas beigas labāk atkal aizvadīja Bingems.

Otro sesiju ar uzvarētu freimu sāka Dings, taču viņa spēle joprojām bija vāja. Īpaši viņam neveicās ar tālsitieniem, bet tāpat viņš pamanījās netrāpīt vairākas bumbas no ārkārtīgi vieglām pozīcijām. Visas šīs Dinga neveiksmes izmantoja Bingems, uzvarot trijos freimos pēc kārtas un panākot jau 8:4 savā labā.

Pēc pārtraukuma Bingems uz brīdi pazaudēja iniciatīvu, pieļāva dažas kļūdas un ļāva Dingam sajust spēles garšu. Rezultāts – 93 un 75 punktu breiki Dinga izpildījumā un divi zaudēti freimi pēc kārtas.

15. freimā spēlētāji jau atkal bija mainītās lomās. Šoreiz Dings nespēja nodrošināt nepieciešamo pārsvaru un deva iespēju pretiniekam atspēlēties. Bingemam tas arī izdevās, un tas nozīmēja, ka arī līdz ar šīs sesijas beigām viņš vadību saglabās.

Otro sesiju ar 91 punkta sēriju pabeidza Dings, atstājot sev labas izredzes pacīnīties par uzvaru noslēdzošajā sesijā.

Ronijs O'Salivans – Šons Mērfijs [9:7]

Sestdienas sesijā spēlētāji skatītājus neiepriecināja ar labu spēli, taču, neskatoties uz to, O'Salivanam bija izdevies iegūt četru freimu vadību. Lai saglabātu intrigu spēlē, Mērfijam noteikti bija nepieciešams otro sesiju noslēgt savā labā. Un tas arī izdevās...

Mērfijs sesijas pirmo daļu uzvarēja ar 3:1 un samazināja O'Salivana pārsvaru līdz diviem freimiem. Savukārt nākamajos četros freimos spēlētāji panākumu sadalīja uz pusēm. Vispirms divus freimus ar 95 un 59 punktu sērijām savā labā noslēdza O'Salivans, bet atlikušos divus ar 83 un 45 punktus lieliem breikiem savā kontā ierakstīja Mērfijs.

Stīvens Hendrijs – Marks Selbijs [4:12]

Selbijs, kurš iepriekšējā dienā bija ieguvis sešu freimu pārsvaru (7:1), šodien tikpat pārliecinoši turpināja graut septiņkārtējo pasaules čempionu. Otro sesiju Selbijs atklāja ar century precīzi 100 punktu apjomā. Pēc tam gan ar 62 punktu breiku atzīmējās Hendrijs, ieliekot pamatu uzvarai 10. freimā. Selbijs vēl centās atspēlēties, taču atstāja pēdējo sarkano pa sitienam pretiniekam, un freima liktenis bija izšķirts. Bet drīz pēc tam Selbijs par piedzīvoto neveiksmi reabilitējās divkārši – ar 127 un 87 punktu sērijām.

Acīmredzot Hendrijs tomēr negribēja zaudēt divu sesiju laikā un spēja saņemties, ar 75 un 74 punktu sērijām divus freimus atspēlējot. Tas vienlaicīgi nozīmēja, ka spēles turpinājums sekos pirmdien. Tiesa, savu pēdējo freimu Hendrijs, šajā čempionātā, iespējams, jau aizvadījis, jo Selbijs parūpējās, ka viņam uzvarai nepieciešams vairs tikai viens freims. Mača 15. freimā Selbijs ierakstīja savā rēķinā kārtējo century (115), bet pēc tam fantastiskā veidā, "izvilka" arī sesijas pēdējo freimu. Vienā brīdī Selbijam bija nepieciešami četri (!) snūkeri, un viņam arī izdevās tos sameklēt un sagaidīt pretinieka kļūdas. Bet pēc tam sekojošais 35 punktu klīrenss nodrošināja viņam uzvaru freimā ar 77-76.

2011. gada PČ snūkerā spēļu kalendārs (25. aprīlis)

LaiksSpēle StadijaSesija
15:00 Stīvens Hendrijs – Marks Selbijs2. kārta3/3
15:00 Rorijs Makleods – Džons Higinss2. kārta3/3
21:00 Dings Junhui – Stjuarts Bingems2. kārta3/3
21:00 Šons Mērfijs – Ronijs O'Salivans2. kārta3/3
Slēpts komentārs: Luca Toni

  -2 [+] [-]

, 2011-04-24 22:58, pirms 13 gadiem
Pret ko nākamajā kārtā spēlēs Raķete?

  +2 [+] [-]

, 2011-04-24 23:03, pirms 13 gadiem
biezais rakstīja: Pret ko nākamajā kārtā spēlēs Raķete?
vēl jau nav nekur ticis. bet, ja tiks, pretim nāks Higinss vai Makleods.

     [+] [-]

, 2011-04-25 01:27, pirms 13 gadiem
Luca Toni pokemoniski idiotiskie komentaari saak apnikt. Bet ko darit, cilvéktiesibas ir katram jampampinjam...

  -2 [+] [-]

, 2011-04-25 08:09, pirms 13 gadiem
Ronijs pret Roriju buutu sapnju machs. Vareetu visu machu skatiities tikai uz Ronija grimaseem

  +1 [+] [-]

, 2011-04-25 08:18, pirms 13 gadiem
Nu Juus te laizjat! Taadi komenti!
Kursh papriecaasies par 16 freimu starp Hendriju un Selbi, 3 snuukeru deficiits! Interesanta speele starp Dingu un Binemu! Runaajot par nigru, taa ir vinja speeles taktika! Velk uz izturiibu! Bet Djonu taa nevar pavilkt, tur viss buus kaartiibaa!
1/2 Marks Viljams / Djons Higins
Otrs Tramps un Marks Selbijs!
Marks Viljams 2011 Pasaules Chempions!

     [+] [-]

, 2011-04-25 08:24, pirms 13 gadiem
C'mooon Ronie!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-04-25 09:13, pirms 13 gadiem
izskatās, ka Houdini binghams paņems. selbs nākamais

     [+] [-]

, 2011-04-25 11:16, pirms 13 gadiem
Vakar reti neinteresanta diena.Vai nu vecie vairs nevar spēlēt,vai negrib,izņēmums vienīgi Viljamss.

     [+] [-]

, 2011-04-25 21:57, pirms 13 gadiem
Go Ronny! Kreisā roka kā mīļākā, labā roka kā sieva - par abām jarūpējās - ta pateica