Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Deiviss: "Neatceros, kad iepriekš biju tik koncentrējies"

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Deiviss: "Neatceros, kad iepriekš biju tik koncentrējies"
Stīvs Deiviss
Foto: Lauris Bērziņš

Pēc fantastiskās uzvaras 2010. gada pasaules čempionāta snūkerā 2. kārtā pār pašreizējo pasaules čempionu Džonu Higinsu pārdomās par aizvadīto maču dalījās Stīvs Deiviss. Viņš atzina, ka sen nevienam turnīram nav bijis tik noskaņojies kā šim pasaules čempionātam.

"Nespēju noticēt, ka spēlēju tik labi, lai sakautu Džonu," preses konferencē teica Stīvs Deiviss. "Pēc tam, kad es iesitu to rozā bumbu, ārēji izskatījos mierīgs, bet iekšēji drebēju kā lapa. Iespējams, pat neticēju, ka tas notiks. Tas ir apbrīnojami, vienkārši apbrīnojami."

"Pēdējā freimā pēc iesistās zaļās bumbas man bija iespēja izdarīt labu aizsardzības sitienu, taču tas nebūtu risinājums. Tajā brīdī sapratu, ka man ir iespēja uzvarēt. Viena izdevība, iespējams, labākā, kāda var būt mačā pret Džonu Higinsu."

Jautāts, kāda ir viņa panākumu atslēga, Deiviss atbildēja: "Es vienkārši pārstāju šūpot galvu. Apmeklēju vienu mājaslapu internetā, kur aprakstīts, kā jāspēlē snūkers. Kāds kungs man e-pastā atbildēja, ka, kopš spēlējot pūlu, es šūpojot galvu. Pēdējā Čempionu līgas kvalifikācijas mačā pret Džo Sveilu sapratu, ka tā patiešām arī ir. Centos noturēt galvu nekustīgu gan pirms, gan pēc sitiena. Un pēkšņi es sāku spēlēt arvien labāk un labāk, arī treniņos pirms pasaules čempionāta. Tas izmainīja arī manu attieksmi, un kopš tā brīža spēlēm noskaņojos daudz labāk. Nespēju pat atcerēties, kad iepriekš būtu tik ļoti koncentrējies kādam turnīram. Braucot uz "Crucible Theatre", viss par ko domāju – kā noturēt savu galvu mierā. Izklausās smieklīgi, bet tā tomēr ir tāda sīka detaļa, par ko vērts padomāt."

Protams, prese konferencē neizpalika jautājums par to, vai Deiviss nav aizdomājies par sava septītā čempiona titula izcīnīšanu.

"Nē, nekādā gadījumā," uzsvēra Deiviss. "Tā ir recepte zaudējumam. Domāju tikai par to maču, kurš man jāspēlē."

  +8 [+] [-]

, 2010-04-24 17:00, pirms 14 gadiem
malacis, Stīvs.
atceros, ka 90o sākumā, kad radās iespēja eurosportu sākt skatīties, tieši viņš (un Stīvens Henrijs) bija iemesls tam, kāpēc šis pasākums tik ļoti iepatikās.
prieks redzēt, ka abi divi joprojām spēj spēlēt gana augstā līmenī!
līdz 7ajam titulam vēl tāls ceļš - bet brīnumi reizēm notiek
vēlu veiksmi un stiprus nervus!

     [+] [-]

, 2010-04-24 17:09, pirms 14 gadiem
Interesanti
Būs 3.kārtā jāpavēro, vai viņš nešūpo galvu.
Nez ko pēc spēles teica Higinss.

     [+] [-]

, 2010-04-24 17:15, pirms 14 gadiem
Edmunds Novickis rakstīja: Interesanti
Būs 3.kārtā jāpavēro, vai viņš nešūpo galvu.
Nez ko pēc spēles teica Higinss.
ko gan viņš daudz varēja pateikt. To, ka mocījās. Centās, bet tik un tā blieza garām to, ko nevajadzētu. Un uzteica Stīvu par lielisko sniegumu 52 gadu vecumā.

p.s. runāja gan viņš diezgan klusi, un vēl tas skotu akcents...

  +1 [+] [-]

, 2010-04-24 17:26, pirms 14 gadiem
Par to galvas šupošanu labs Deivis tāds jokdaris. domāju ka tas jau vairāk humoram, ne nopietni. Ka viņam vienīgā problēma bija nešūpot galvu

  +1 [+] [-]

, 2010-04-24 17:48, pirms 14 gadiem
davix rakstīja: Par to galvas šupošanu labs Deivis tāds jokdaris. domāju ka tas jau vairāk humoram, ne nopietni. Ka viņam vienīgā problēma bija nešūpot galvu
nu, smieties viņš nesmējās. teica to pavisam nopietni.

  +1 [+] [-]

, 2010-04-24 18:50, pirms 14 gadiem
Fantasisks panākums !!!

  +3 [+] [-]

, 2010-04-24 18:52, pirms 14 gadiem
Lai nu kā ar galvas šūpošanu, bet nu Higinsu aizšūpoja uz mājām

  -1 [+] [-]

, 2010-04-24 19:03, pirms 14 gadiem
Ar ko viņam tālāk jāspēlē ?

     [+] [-]

, 2010-04-24 19:18, pirms 14 gadiem
basketbols rakstīja: Ar ko viņam tālāk jāspÄ“lÄ“ ?
Austraalis Niils Robertsons vai anglis Martins Golds, pagaidaam veel biku pa agru prognozeet!

     [+] [-]

, 2010-04-24 19:38, pirms 14 gadiem
Malacis skatījos kopš 3. sesijas Deiviss spēlēja teicami cik nu tas iespējams pret tādu meistaru kā Higinss. Pašam pat pēdējā freima vidusdaļā likās, ka Higinss paņems freimu un pēcāk arī maču taču pāris rupjas kļūdas, nevarētu teikt, ka baigi rupjas, bet BIJA jāiesit lai nerastos iespējas Deivisam taču nekā... Apsveicu! Starp citu vakar skatījos arī Goulda un Robertsona dueli un tur zirgā ir Martins Goulds, lieliski breiki un izcili poti, esmu pārliecināts, ka viņš paņems, jo sniegums tiešām ir apbrīnojams! Vēl jau arī Ronijs O'Salivans ar Viljamsu solās būt ļoti nikns pāris. Tā kā tur ir ko redzēt ja interesē snūkers

  +3 [+] [-]

, 2010-04-24 23:35, pirms 14 gadiem
Paldies Stivam Deivisam par lielisko spēli. Visu cieņu, pieredze, meistarība un vienkārši lielisks cilvēks. Veiksmi arī turpmāk.

     [+] [-]

, 2010-04-26 12:07, pirms 14 gadiem
speciāli Slīpajam (tā teikt sāls uz ...)

video.eurosport.pl: Ostatnie bile kapitalnego meczu Davis vs....