Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Deiviss vadībā pret Higinsu

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Deiviss vadībā pret Higinsu
Stīvs Deiviss

Anglijas pilsētā Šefīldā notiekošajā 2010. gada pasaules čempionātā snūkerā nebeidz pārsteigt Stīvs Deiviss. Viņš 2. kārtas mačā pēc pirmās sesijas izvirzījies vadībā pret pašreizējo čempionu Džonu Higinsu – 6:2.

Sensāciju Deiviss sagādāja jau čempionāta 1. kārtā, ar 10:9 uzveicot Marku Kingu. Tajā mačā seškārtējais pasaules čempions uzbrukumā spēlēja ar mainīgām sekmēm, bet viņa galvenais trumpis bija gandrīz perfekta aizsardzība.

Čempionāta 2. kārtā Deivisa pretinieks bija jau daudz nopietnāks – trīskārtējais un arī pašreizējais čempiona titula īpašnieks Džons Higinss. Taču, šķiet, šis apstāklis uz Deivisu nekādu iespaidu nav atstājis...

Jau pirmajā sesijas freimā Deiviss atzīmējās ar 53 punktu sēriju, nedaudz vēlāk pievienoja vēl 16, un pirmais panākums bija rokā. Pēc tam Deivisam mazliet nepaveicās taktiskajā spēlē, un Higinss rezultātu līdzsvaroja. Taču mača 3. freimā Deivisam vispirms 48 punktu sērija, kam sekoja viena Higinsa kļūda uzbrukumā, kas tika sodīta ar vēl vienu nelielu sēriju, bet ar to bija pilnībā pietiekami, lai Tīrradnis [Deivisa iesauka – aut.] tiktu vadībā. Saraustīti aizritēja 4. freims, tomēr pēc aptuveni 45 minūšu ilgas cīņas uzvaru tajā izmocīja Higinss – 2:2.

Pēc pārtraukuma Deiviss atgriezās spēlē ar 72 punktu sēriju. Higinss gan centās atspēlēties, taču pēc lūzā netrāpītas melnās bumbas bija spiests atzīt sakāvi freimā. Nākamajā freimā Higinss palaida garām vēl vienu lielisku iespēju. Pēc 52 punktu atzīmes sasniegšanas viņš nespēja nogādāt lūzā pēdējo sarkano bumbu, tad piedzīvoja vēl vienu neveiksmi pozicionālā cīņā, un freima beigās Deiviss ar rozā bumbu nodrošināja sev ceturto uzvarēto freimu.

Ar to vēl Deivisa "performance" nebeidzās... Sesijas priekšpēdējā freimā viņš sasniedza 102 punktus lielu sēriju, kas kļuva par viņa pirmo century šajā sezonā. Bet sesijas noslēdzošajā freimā Deiviss pietiekami veiksmīgi izvairījās no Higinsa snūkerošanas mēģinājumiem, un tā visa rezultātā ir nonācis pelnītā vadībā ar 6:2.

Spēles otro sesiju Deiviss un Higinss uzsāks piektdien (23. aprīlī), plkst. 16:30, bet trešo sesiju aizvadīs sestdien, plkst. 12:00. Atgādinām, ka 2. kārtā spēles aizrit līdz 13 uzvarētiem freimiem (best of 25).

Vai Stīvam Deivisam izdosies uzvarēt Džonu Higinsu?

  • 44

  • 18


1 2 40 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2010-04-23 01:42, pirms 14 gadiem
Pēc uzvaras pār Kingu,kur vecais buks Deivis nospēlēja lieliski un pelnīti uzvarēja,šodienas maču gaidīju ar lielu interesi! Bija liela interese vai Deivis spēs arī pret Higinsu parādīt tikpat lielisku sniegumu! Un,ko es redzu šodien-Deivis spēlēja vēl labāk,fantastisks sniegums visos spēles aspektos,par uzbrukumu nemaz nerunājot,kur viņa rezultivitāte bija pat 95%! Fantastika!!! Higins pirmajā sesijā tika vienkārši izģērbts!!! Vienmēr ir patikusi Deivisa gudrā,atjautīgā spēle,bet šodien vecais Nugets mani vienkārši pārsteidza!!! Tā tik turpināt! P.S. Higinsam viela pārdomām un būs jāpielieto visi ieroči,lai Deivisu apturētu!!!

     [+] [-]

, 2010-04-23 02:38, pirms 14 gadiem
Nebija Higinsa diena, bet kopumā ļoti skatāma spēkošanās! (galvenokārt, Deivisa "atdzimšanas" dēļ) Ceru, ka uzvarētāja noskaidrošanai būs nepieciešami vismaz 23 freimi...

     [+] [-]

, 2010-04-23 02:40, pirms 14 gadiem
Starpcitu, vai ievērojāt koeficientu uz Deivisa uzvaru? (betsafe.com)

  +2 [+] [-]

, 2010-04-23 07:19, pirms 14 gadiem
Skatoties šo maču nāk atmiņa sensena pagātne, kā viņi ar Hendriju mačojās. Tas bija ko vērts!
Kaut Deivisam pietiktu spēka, gadi tomēr.
Slēpts komentārs: Slīpais

  +1 [+] [-]

, 2010-04-23 08:34, pirms 14 gadiem
Slīpais rakstīja: Absoluuts sviests, pats vairs nevar, citam neljauj.... Ceru ka shitais 30 vinja finaalturniirs buus arii peedeejais, lai naak jaunie. 100 x labaak skatiitos Trampu, citus jaunos censonjus. Lai maacaas no Grifitsa un trenee jaunos! Vienalga Higinss panaaks savu...
Īsti negribu piekrist. Arī es neesmu ļoti ieilgušu taktisku izspēļu snukera cienītāja, bet tieši tajā ir gan Deivisa, gan Hendrija spēks. Ne jau Deivisu aiz ausīm ievilka PČ fināla daļā, viņš apspēlēja jaunos un pelnīti kvalificējās. Jaunajiem pietrūkst pacietības un psiholoģiskās noturības, spilgts piemērs tam ir Hendrija spēle ar jauno un pilnīgi noteikti talantīgo Ķīnas spēlētāju. Objektīvi ņemot, Higinsam tomēr būtu jāuzvar, bet savu naudiņu es laikam par visiem 100% uz to neliktu.
Slēpts komentārs: Slīpais

  +3 [+] [-]

, 2010-04-23 08:46, pirms 14 gadiem
Slīpais rakstīja: Absoluuts sviests, pats vairs nevar, citam neljauj.... Ceru ka shitais 30 vinja finaalturniirs buus arii peedeejais, lai naak jaunie. 100 x labaak skatiitos Trampu, citus jaunos censonjus. Lai maacaas no Grifitsa un trenee jaunos! Vienalga Higinss panaaks savu...
Da ko Davis tev nodarījis... Vecais zēns uzsit bumbiņas savam priekam, un dara to lieliski, bijusi vēl motivācija trenēties 8h dienā, vēl tagad būtu TOP špīlers.
A stāsts par "...lai nāk jaunie..." - lai jau nāk, bet viņiem tomēr pašiem vieta zem saules (t.i. Mainfreimā) jānopelna, nevis kādam viņiem tā jādāvā.

  -4 [+] [-]

, 2010-04-23 08:48, pirms 14 gadiem
Mukurs rakstīja: Da ko Davis tev nodarÄ«jis... Vecais zÄ“ns uzsit bumbiņas savam priekam, un dara to lieliski, bijusi vÄ“l motivācija trenÄ“ties 8h dienā, vÄ“l tagad bÅ«tu TOP Å¡pÄ«lers.
A stāsts par "...lai nāk jaunie..." - lai jau nāk, bet viņiem tomēr pašiem vieta zem saules (t.i. Mainfreimā) jānopelna, nevis kādam viņiem tā jādāvā.
Var jau Tev piekrist, bet vairaak man tomeer liekas, ka tas skaitlis 30 bija vajadziigs, un nedaudz atgaadina Nelsonu GSW, kuram ofic tik ilgi jaatusee, lai panaaktu savu visvairaak uzvareeto speelju skaitu....

  +1 [+] [-]

, 2010-04-23 08:49, pirms 14 gadiem
normiic rakstīja: Starpcitu, vai ievērojāt koeficientu uz Deivisa uzvaru? (betsafe.com)
Sākumā bijis 1.004 pret 25
Bet nu tālu vēllīdz galam

  +6 [+] [-]

, 2010-04-23 09:53, pirms 14 gadiem
Slīpais rakstīja: Absoluuts sviests, pats vairs nevar, citam neljauj.... Ceru ka shitais 30 vinja finaalturniirs buus arii peedeejais, lai naak jaunie. 100 x labaak skatiitos Trampu, citus jaunos censonjus. Lai maacaas no Grifitsa un trenee jaunos! Vienalga Higinss panaaks savu...
Zini... labāk paņem un piever muti. PČ jāspēlē tiem, kas to prot. Deiviss to prot izcili, spēlē skaisti un kvalitatīvi. Izgāzies ar savu vakardienas prognozi - tagad vismaz būtu paklusējis, nolīdis pagrīdē un neizlicis sevi par klaunu. Tomēr nē... klaunam ir vēlēšanās padarīt sevi par klaunu kvadrātā. Nu uz priekšu tad - smejos un ņirgājos par tevi.

Sportā, arī snūkerā, visu izšķir prasmes nevis glupa "slīpā" slapjās vēlmes. Lai jaunie mācās apspēlēt izcilo Deivisu, neviens par velti iespēju nedos. Kam tās prasmes ir, tas arī spēlē un plūc laurus. Slīpais ņuņņā, bet karavāna iet tālāk.

Lai dzīvo Deiviss!

  +3 [+] [-]

, 2010-04-23 09:58, pirms 14 gadiem
Un nesalīdzini Deivisu ar Nelsonu.

Viens vāc uzvaras kā treneris jeb būtībā - pa lielam nedara neko, gaida tikai spēlētāju augļus. Savukārt otrs savām rokām drāž pasaules čempionu!!!!

Lai kā sērja beigtos, Deiviss jau tagad ir varonis!

  +1 [+] [-]

, 2010-04-23 10:23, pirms 14 gadiem
Ja godīgi, tad man tas ir pārsteigums. Bet novēlu Deivisam izcīnīt uzvaru pār Higinsu!

  -4 [+] [-]

, 2010-04-23 10:26, pirms 14 gadiem
Ko Tu te man piechakareejies, buutu kaadreiz izteicis savas domas par speeli, speeleetaajiem, utt. Pirmo reizi atraadiijies un jau saak braukt uz raami.

Gan jau neko vairaak kaa bomiiti starp savaam kaajaam dziivee tureejis, tagad gudriits atradies. Un saliidzinaashu ar ko gribeeshu, nav Tava dariishana...

  -4 [+] [-]

, 2010-04-23 10:30, pirms 14 gadiem
P.S. Pasaules chempionu draazeejs! Tu Da..ni, ja nezini vinjsh pats ir 6-kaarteejais!

  +2 [+] [-]

, 2010-04-23 10:36, pirms 14 gadiem
Beidziet strīdēties, tam nav jēgas. Katram laikmetam ir savs varonis jebkurā sporta veidā. Protams, ka Davis spēles maniere mūsdienās vairāk nav tik super, kā tā bija uz sava laikmeta fona.

Vienkārši patīkami redzēt vienu no visu laiku lielākajiem (vai lielāko?!) snūkeristiem joprojām spēlējot. Vecs zelts!!!

  -1 [+] [-]

, 2010-04-23 10:46, pirms 14 gadiem
Es jau nenolieku vecaa zeena milziigos panaakumus, var tikai uzskaitiit un uzskaitiit..... luuk kad iecheko kaadi uzvaardinji palikushi peedeejaa un priekshpeedeejaa kvalifikaacijas kaartaas.... smagi paari, un vecam zeenam taads, nekaads Gannels! Deiviss jau sen teica ka meerkjis ir liidz 50 gadiem notureeties TOP 16, ko arii veiksmiigi izdariija un tad beigt savu spozjo karjeeru..... kas taalaak?

     [+] [-]

, 2010-04-23 10:56, pirms 14 gadiem
Slīpais rakstīja: Dodu priekshroku dinamiskai, maakslinieciskai, atraktiivai speelei. Taa kaa speelee Deiviss, taa speeleeja 80-90gados. Nu kaut vai 2 freimaa ejot peec maksimaalaa grafika (40), puika sabijaas un viduu iestuuma sarkano ar izeju uz zaljo, zaljo iesita, protams sachakareejaas meistariibaa un neizgaaja taalaak. Starp citu vinjam ir lielas probleemas ar izejaam, kur nu veel runaat par normaalaam seerijaam kaut ko pielabojot, utt. Ko es ar to gribu pateikt, ja esi kaut ko iesaacis tad arii pabeidz...... Man peec pirmajiem 4 freimiem vnk apriebaas skatiiities uz shitaadu snuukeru, tur var sajukt praataa pret vinju speeleejot. Nebriiniishos, ja vinjsh turpinaas uzspiest Djonam shaadu speeles stilu, ka var arii piebeigt pasaules pirmo numuru!
Cik Tev ir gadu???

     [+] [-]

, 2010-04-23 11:43, pirms 14 gadiem
Davis ir jābauda, kā 25gadīgs konjaks (vai kas nu kuram tuvāks) un protams pašam ir jābūt zināmam briedumam, lai spētu izbaudīt visas nianses, ko piedāvā Davisa spēle.
Lai gan pēdējos gadus visu laiku bija jāskatās uz Davisa spēli, nenogaršojot to, un brīžam tas pat bija mokoši, tad pirmā sesija deva iespēju beidzot arī nogaršot.
Higgins pret Roniju reti šitā ir raustījies, bet nu te uz beigām bija panika. Gaidīja, ka vismaz katra 7-8 bumba būs garām, bet Davis vairs nekļūdijās ar tādu neapskaužamu regularitāti, kā ierasts.
Un vieglas pastaigas vietā, ko gaidīja Higgins, reāli dabūja nightmare, bet nu gan jau šodien būs paguvis savākties.
Aktuāls tikai jautājums vai Davis spēs turpināt, vai takal noliks pudeli plauktā.

     [+] [-]

, 2010-04-23 11:50, pirms 14 gadiem
Slīpais rakstīja: Absoluuts sviests, pats vairs nevar, citam neljauj.... Ceru ka shitais 30 vinja finaalturniirs buus arii peedeejais, lai naak jaunie. 100 x labaak skatiitos Trampu, citus jaunos censonjus. Lai maacaas no Grifitsa un trenee jaunos! Vienalga Higinss panaaks savu...
Nu bet lai tak nāk jaunie, ja var! Neviens viņus pagrabā netur, no sērijas, kad Davisam un Hendrijam apniks, divus pakalusīgākos ielaidīsim Top16.

  -2 [+] [-]

, 2010-04-23 12:12, pirms 14 gadiem
Nothing rakstīja: Nu bet lai tak nāk jaunie, ja var! Neviens viņus pagrabā netur, no sÄ“rijas, kad Davisam un Hendrijam apniks, divus pakalusÄ«gākos ielaidÄ«sim Top16.
Hendrijs te njeprichom, man patiik kaa vinjsh speelee, seerijas labas sanaak, pagaajusho gadu bija 147 niecinjsh. Izcils speeleetaajs...

     [+] [-]

, 2010-04-23 12:18, pirms 14 gadiem
Slīpais rakstīja: Hendrijs te njeprichom, man patiik kaa vinjsh speelee, seerijas labas sanaak, pagaajusho gadu bija 147 niecinjsh. Izcils speeleetaajs...
Nu un tagad iedomājies savu reakciju, ja kāds teiktu par Hendriju, man tas vecais āzis besī, ne ko vinēt nevar, slaukās tikai savā mutautiņā, lielām pogām skatās uz galda un nesaprot kas notiek, lai iet pensijā, tikai nelaiž jaunos spēlēt.

     [+] [-]

, 2010-04-23 13:00, pirms 14 gadiem
Iečekojiet labāk,ko Goulds pret Robertsonu tagad dara! Tikko simtiņu uztaisīja,jau 3 pret 0! Kārtējais pārsteigums PČ! P.S. Ļoti labi spēlē!

     [+] [-]

, 2010-04-23 13:08, pirms 14 gadiem
Jau 4 pret 0! Čalis vienkārši perfekti spēlē!

  -1 [+] [-]

, 2010-04-23 13:32, pirms 14 gadiem
Jaacer, ka austraalis peec pauziites savaaksies, savaadaak briest nepatikshanas.... Golds raada fantastisku speeli, aatrumu, seerijas, domaashanu!

     [+] [-]

, 2010-04-23 13:59, pirms 14 gadiem
Slīpais rakstīja: Jaacer, ka austraalis peec pauziites savaaksies, savaadaak briest nepatikshanas.... Golds raada fantastisku speeli, aatrumu, seerijas, domaashanu!
Būs grūti! Tagad jau 5 pret 0 un Goulds spēlē ļoti pārliecinoši! Robertsonam tagad katra mazākā Goulda kļūdiņa ir jāizmanto!

     [+] [-]

, 2010-04-23 14:07, pirms 14 gadiem
Nu ko, Gouldam labākā spēle šinī WC, tādu līmeni līdz šim vēl neviens nebija rādijis; cik izdevās redzēt.

  -1 [+] [-]

, 2010-04-23 14:15, pirms 14 gadiem
Sinjiicins labi pajokoja, vai var iedomaaties Goldu par pasaules chempionu, njemot par pamatu vinja speeli shajaa chempii un cilveeku no kvalifikaacijas.

  -1 [+] [-]

, 2010-04-23 14:17, pirms 14 gadiem
Un ja nedaudz veel var Juus pakaitinaat, tad luuk shaads snuukers man ir baudaams 24h dienaa!

  +2 [+] [-]

, 2010-04-23 14:21, pirms 14 gadiem
Nu ne jau par kaitināšanu ir runa....Steve Davis ir snookera Titāns, Ikona utt. utm. par viņu snookera fani saka vai nu tikai labu, vai nesaka ne ko. Tas ir kā dogma, aksioma un vēl 150 vārdi ar līdzīgu nozīmi.

     [+] [-]

, 2010-04-23 15:07, pirms 14 gadiem
Nothing rakstīja: Nu ne jau par kaitināšanu ir runa....Steve Davis ir snookera Titāns, Ikona utt. utm. par viņu snookera fani saka vai nu tikai labu, vai nesaka ne ko. Tas ir kā dogma, aksioma un vēl 150 vārdi ar līdzīgu nozīmi.
Precīzi pateici. Ja Krisons ir spama dievs, Kleptons alkohola dievs, tad Deiviss ir snukera dievs!

BTW, kad Higinss dzima Deiviiss jau bija profītis snukerā

     [+] [-]

, 2010-04-23 15:23, pirms 14 gadiem
Kāds te rakstīja, ka Hendrija spēks ir taktiskā spēle. Smiekli nāk. Un vispār nebija gan vēl Deiviss profītis kad Higinss dzima.

  -1 [+] [-]

, 2010-04-23 15:34, pirms 14 gadiem
wildo rakstīja: PrecÄ«zi pateici. Ja Krisons ir spama dievs, Kleptons alkohola dievs, tad Deiviss ir snukera dievs!

BTW, kad Higinss dzima Deiviiss jau bija profītis snukerā
OOO, Veel viens Erudiits, pie tam ar lielo burtu!

     [+] [-]

, 2010-04-23 15:45, pirms 14 gadiem
Slīpais rakstīja: OOO, Veel viens Erudiits, pie tam ar lielo burtu!
Līudzu bez uzbraukšanas, un ja ar , td ar sakarīgu pamatojumU!

  -1 [+] [-]

, 2010-04-23 16:10, pirms 14 gadiem
wildo rakstīja: LÄ«udzu bez uzbraukÅ¡anas, un ja ar , td ar sakarÄ«gu pamatojumU!
Nu tad saaksim!
Tas viirinjsh profinjos saaka 1978 gada septembrii, bet Djons jau kaa triis gadus bija piedzimis...
Veel kaut ko?
1 2 40 komentāri